Verificarea Supplier-ului pe pe Alibaba

Urmeaz─â aceste sfaturi pentru a identifica corect un supplier.

 

C├ónd cau╚Ťi produse ╚Öi furnizori pe Alibaba, vei avea de-a face cu reprezentan╚Ťi de trei feluri:

produc─âtori, distribuitori ╚Öi comercian╚Ťi.

 

Este extrem de important să știi exact cu cine ai de-a face.

 

PRODUC─éTORII au fabric─â (echipamente, materiale ╚Öi for╚Ť─â de munc─â) pentru a produce bunurile. Unii se specializeaz─â pe un singur tip de produs, al╚Ťii realizeaz─â produse din aceea╚Öi gam─â, al╚Ťii ÔÇô produse de mai multe tipuri.

 

DISTRIBUITORII. Sunt cei care au contracte direct cu produc─âtorii si cump─âr─â marfa in cantit─â╚Ťi mari pentru a le revinde. Au pre╚Ťuri pu╚Ťin mai mari dec├ót produc─âtorii dar nu cu mult. La r├óndul lor, ei negociaz─â cu produc─âtorii pentru a le oferi un pre╚Ť mult mai bun.

 

COMERCIAN╚ÜII. Ace╚Ötia cump─âr─â produse de la diferi╚Ťi produc─âtori ╚Öi le listeaz─â pe Alibaba. De cele mai multe ori lucreaz─â pe cont propriu.

 

 

Este de preferat s─â lucrezi direct cu un produc─âtor, pentru c─â acesta i╚Ťi ofer─â cele mai mici pre╚Ťuri, astfel ├«nc├ót┬á s─â po╚Ťi ob╚Ťine cele mai mari profituri.

Distribuitorii ╚Öi comercian╚Ťii adaug─â o marj─â la pre╚Ťurile practicate de produc─âtori.

 

Exist─â anumite limit─âri si dac─â lucra╚Ťi direct cu produc─âtorii:

  • majoritatea produc─âtorilor din China nu dispun de personal vorbitor de limb─â englez─â;
  • comenzile prea mici nu sunt acceptate de produc─âtori.

 

Alibaba nu cere furnizorilor lista╚Ťi pe site-ul lor s─â specifice dac─â sunt produc─âtori, distribuitori sau comercian╚Ťi. C├ónd ├«ntrebi un furnizor dac─â este produc─âtor, acesta poate r─âspunde pur ╚Öi simplu ÔÇťdaÔÇŁ. Cea mai sigur─â cale de verificare este s─â te ui╚Ťi atent la produsele pe care le transport─â. Dac─â produsele nu sunt din aceea╚Öi gam─â, cel mai probabil este vorba de comercian╚Ťi. ├Än majoritatea cazurilor, un produc─âtor vinde un singur produs ╚Öi se specializeaz─â pe ni╚Öa respectiv─â.

 

Majoritatea furnizorilor din Alibaba sunt societ─â╚Ťi comerciale ╚Öi se axeaz─â pe v├ónzarea produselor pe care le cump─âr─â de la produc─âtori. De asemenea, este cel mai probabil s─â aib─â un personal vorbitor de limb─â englez─â. Cu toate acestea, deoarece nu sunt at├ót de familiariza╚Ťi cu produsele pe care le v├ónd, confuzia devine adesea o problem─â, mai ales atunci c├ónd sunt necesare modific─âri ale produsului.

 

 

 

Cum identifici suplierul potrivit?

 

Este extrem de important să lucrezi cu furnizori de încredere. Urmând câteva reguli și sfaturi, vei determina reducerea riscului și sporirea șanselor de succes în importul de produse din China.

 

Alibaba are propriul program de verificare, care include 3 niveluri. Mai jos este o diagram─â care rezum─â aceste niveluri (AICI INTRODUS POZA CU INSIGNELE – PRINT SCREEN) Aceste insigne de verificare vor ap─ârea pe lista de produse ╚Öi pe profilurile furnizorilor, dac─â le au.

 

Iat─â ce s─â verifici pe site-ul Alibaba:

 

  • Profilul companiei

 

Acesta include informa╚Ťii despre momentul ├«n care compania a fost format─â ╚Öi despre proprietari.

Po╚Ťi vedea poze din fabric─â, birouri, linii de produc╚Ťie, “oameni reali” (lucr─âtori din fabric─â, oameni de v├ónz─âri)

Dac─â vezi o fotografie a lucr─âtorilor ╚Öi a angaja╚Ťilor companiei cu sigla companiei pe cl─âdirea sau pe por╚Ťile fabricii, e un prim semn bun. Aceste fotografii, ├«ntr-o oarecare m─âsur─â, ofer─â legitimitate.

 

  • Membru ÔÇťde aurÔÇŁ

 

Fiind un furnizor GOLDEN pe Alibaba, ├«nseamn─â c─â a pl─âtit taxa de membru ╚Öi a trecut printr-o inspec╚Ťie la fa╚Ťa locului, efectuat─â de reprezentan╚Ťii Alibaba.

Taxele de membru de aur sunt destul de ridicate, iar furnizorul trebuie să aibă un site unde își expune produsele.

 

  • Trade Assurance:

 

Este un serviciu gratuit oferit de Alibaba pentru cump─âr─âtorii de produse realizate / v├óndute de firmele ├«nscrise pe acest site. Permite plata pentru produsele fabricate, ├«n condi╚Ťii certificate de Alibaba, diminu├ónd riscurile pentru cump─âr─âtori.

 

  • Adresa companiei.

 

Po╚Ťi s─â folose╚Öti Google pentru a verifica dac─â aceast─â companie este ├«nregistrat─â, dac─â are o adres─â, astfel po╚Ťi s─â ├«╚Ťi dai seama mai u╚Öor dac─â ai de-a face cu un furnizor serios.

 

  • Pre╚Ťurile.

 

Pre╚Ťurile trebuie s─â fie c├ót mai veridice. Dac─â unele pre╚Ťuri pentru anumite produse foarte bune sunt foarte mici, poate fi o problem─â. Ori este o escrocherie ori produsele sunt copiate folosind un material de fabricare mult mai slab.

 

  • Reputa╚Ťie bun─â.

 

Acest lucru ├«l po╚Ťi verifica analiz├ónd ce spun al╚Ťi clien╚Ťi care au mai lucrat cu el. Po╚Ťi s─â vezi at├ót pe Alibaba c├ót ╚Öi pe Google, dac─â firma lui este listat─â. Verifica╚Ťi cu aten╚Ťie review-urile

 

Cel mai important sfat pe care ├«l po╚Ťi urma ├«n alegerea unui furnizor bun din China este, indiferent de situa╚Ťie, s─â fii precaut, de aceea este necesar s─â cooperezi numai cu firme care sunt GOLD SUPPLIER ╚Öi accept─â TRADE ASSURANCE.