Dacă ești gata să îți începi propria afacere online, ai de luat o decizie importantă.

Vei începe să vinzi pe Amazon sau să vinzi de pe propriul site?

Până acum, există șanse mari să fii familiarizat cu piața Amazon. Mai ales de când a început pandemia și am schimbat stilul de viață, comerțul electronic a cunoscut o creștere pe care mulți o estimau ca fiind posibilă în 4-6 ani, în doar câteva luni. Indiferent dacă v-ați început propria afacere vânzând pe Amazon sau pur și simplu ați cumpărat mai multe bunuri pentru casă online decât de obicei, comerțul electronic a preluat cel mai probabil din lățimea de bandă wi-fi în ultima vreme.

Dacă încă te joci cu ideea de a începe propria afacere online, ești la o răscruce de drumuri importantă înainte de a-ți începe călătoria.

 

 

Ce obții cu propriul site și nu poți obține de la Amazon?

Să aruncăm o privire asupra modurilor în care propriul tău site poate fi o oportunitate mai atractivă pentru afacerea ta online.

 

Este foarte ușor

Construirea propriului site web este mai ușoară ca niciodată în 2021. Între WordPress, Wix, Squarespace și Shopify, opțiunile tale pentru crearea unui centru de afaceri personalizat sunt numeroase. Fiecare dintre aceste servicii oferă diferite niveluri de prețuri, împreună cu teste gratuite sau chiar versiuni gratuite cu reclame.

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2021

A face afaceri pe propriul site web îți oferă un control mai bun asupra direcționării către clienți și remarketing. Acest lucru este destul de important dacă te gândești să îți extinzi afacerea în curând. Utilizați strategii cum ar fi liste de e-mail personalizate sau campanii de marketing social media orientate pentru a colecta informații de contact ale clienților și a le menține în ecosistemul tău. Data viitoare când trebuie să cumpere, nu mai este „înapoi la Amazon”, ci o decizie conștientă de a revizita marca ta.

 

 

De ce Amazon este adesea mai bun decât propriul site?

Există mai multe motive pentru care a profita de piața Amazon. Este mai bine pentru cei care doresc să-și înceapă propria afacere și cei mai mulți dintre ei au de-a face cu un start inerent. Dacă vizibilitatea, comoditatea și creșterea rapidă sunt prioritățile tale, Amazon este locul ideal.

 

Trafic (și acoperire), încorporat

 

Spre deosebire de lumea fizică, traficul online menține lucrurile în mișcare, crește vânzările și, în general, creează succes pentru majoritatea mărcilor.

În multe feluri, traficul este sângele oricărui model de afaceri online.

Nu există o expunere mai mare la trafic constant, cu intenții ridicate de a avea un cumpărător, ca pe Amazon.

Începând cu 2020, Amazon conduce detașat în ceea ce privește traficul de pe piața de comerț electronic.

La fel, în ceea ce privește calitatea de membru și o selecție de produse fără egal, Amazon se află pe primul loc în topul căutărilor. Și, ceva foarte important, clienții care vin pe Amazon vin de obicei să cumpere.

 

Printre multe alte plusuri, gândește-te la publicitatea pe care ți-o oferă Amazon. Resursele uriașe pe care le are această platformă sunt create exclusiv pentru a te ajuta să ai o afacere prosperă.

 

Succes!

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2021