O să te ajut să înțelegi un principiu de bază al vânzării, conexiunea cu cel căruia îi vinzi produsul.

Da, e vorba de o legătură care se leagă între tine și cel care îți va oferi o sumă de bani, în schimbul serviciilor tale. Nu poți face bani dacă nu interacționezi cu alți oameni, nu poți să ajungi în vârful piramidei fără ca piramida să fie construită cu ajutorul altora.

Trebuie să înțelegi nevoile altora și să clădești în jurul acestui principiu o întreagă filosofie. E nevoie de implicare și de putere de convingere, dar mai întâi trebuie să fii stăpân pe tine și să crezi în ceea ce faci.

 

 

Gândește-te la anumite produse destul de ridicole și la cum au fost ele scoase pe piață, ca apoi să devină apreciate și cumpărate. Te întrebi la fel ca noi toți: a fost noroc?, strategie bună?, a dat greș de multe ori?. Dacă privești în profunzime, găsești un alt răspuns, charisma nativă sau cultivată. Trebuie să știi să vinzi, să înveți să vinzi, pentru că, după părerea mea, e o adevărată artă și merită să te înfrupți din ea.

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2019

Sunt multe cărți sau emisiuni pe Youtube care te vor ajuta să mergi drept pe acest drum al comunicării și al convingerii clinetului, dar rămân la părerea că practica te va ajuta cel mai mult. Da, poate la început nu vei stăpâni metodele de a-ți duce planul la bun sfârșit, dar încet, încet vei căpăta experiență și vei ajunge la rezultatele pe care ți le dorești. Perseverența e mama tuturor realizărilor.

 

Tot spuneam să te uiți la alți antreprenori de mare succes și dacă ai citit măcar o biografie a unui astfel de animal social, ai realizat că sângele rece cu care negocia și siguranța dobândită în timp, l-au propulsat în top. Personal, îi apreciez pe Jeff Bezos, Steve Jobs, Elon Musk, Warren Buffett și din acest motiv am încercat să strecor puțin din mentalitatea lor în articolele mele. E important să avem mentori, să avem pe cineva de la care să învățăm mecanismele care să ne ajute să facem bani. De fapt, paradoxal, după ce vei dobândi cunoștințele necesare vei realiza că banul este de fapt un instrument, că banul are valoarea pe care noi i-o dăm. Probabil de asta, evoluând ca specie, am inventat sisteme virtuale care să ne asigure confortul financiar.
Revenind la tine, încearcă să muncești până devii animalul social de care am pomenit. Îți vei face un renume, vei fi identificat cu propriul brand și astfel … sky is the limit. Apoi, cu siguranță vei avea și momente de declin, dar odată înțeles sistemul, vei ști că e o situație temporară și vei gestiona mult mai bine situațiile neplăcute.
Finalul i-l las lui Steve Jobs: “Timpul tău este limitat, așa că nu îl irosi trăind viața unei alte persoane. Nu fi prins în dogma – care trăiește cu rezultatele gândirii altor oameni. Nu lăsa zgomotul altor opinii să îți înece propria voce interioară. Și, cel mai important, învață să ai curajul să îți asculți inima și să îți urmezi intuiția. Într-un fel ei deja știu ceea ce vrei cu adevărat să devii. Orice altceva este secundar.”

 

Succes!

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2019