Cred că românii au auzit de mii de ori faptul că locul femeilor este la cratiță.

Trebuie să recunoaștem că misoginismul încă e o problemă în societatea noastră, lucru care sper și trebuie să înceteze. Acest articol le este dedicat tuturor doamnelor și domnișoarelor care au fost discriminate.

Amazon este una dintre companiile care pune accentul pe egalitate și pe calitățile oricărei persoane, indiferent de sex, religie, vârstă.

Nu am să intru mai mult în problemă, dar am să vorbesc despre cum reușesc femeile în afaceri e-commerce.

 

 

Femeile sunt atente la detalii, sunt creative și de asta cred că li se potrivește foarte bine partea asta de antreprenoriat. E clar, rolurile nu sunt bătute în cuie, cert este că spațiul comerțului electronic are multe reprezentante din rândul doamnelor și domnișoarelor, multe dintre ele atingând vârful în materie de succes.

Sunt multe exemple de femei care au avut funcții importante și care au renunțat la job-ul lor pentru a se dedica afacerilor de pe Amazon, tocmai pentru că au simțit că vor mai multă libertate și că vor să demonstreze că și ele pot prelua frâiele unei afaceri pe care să o facă profitabilă.

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2020

O altă situație este cea a mămicilor care se înscriu la cursurile Amazon Academy și care reușesc, mai departe, datorită faptului că au conștientizat potențialul lor, practic, demonstrând că o femeie casnică sau care este în prenatal, poate, deși nu îi este ușor, să aibă rezultate bune învățând pașii necesari oricărui amazonian.

 

 

Mă bucur că și în țara noastră femeile au început să aibă încredere în ele și să îngroape mitul că, dacă ești  mămică ce a născut de puțin timp, automat nu îți mai permiți să faci ce îți place sau nu mai reușești să câștigi cam cât câștigă partenerul tău. Cu siguranță le e mult mai greu, totuși, consider că o mămică antreprenor care are succes le poate insufla membrilor mai mici ai familiei, dorința de  a face bani. Aici, un alt punct sensibil, sintagma că banul e ochiul dracului. Aș introduce în secunda unu Educația Financiară ca principală materie în școli. Să recunoaștem, nu avem o educație financiară și nu știu dacă școala ne ajută foarte mult în acest sens. Suntem într-adevăr norocoși că există cărți despre domeniul acesta și că internetul e plin de informații mai mult decât utile. Oameni buni, să nu vă fie niciodată jenă dacă reușiți să câștigați bine!

Nu e o laudă dacă vom ajunge la fel ca unii câștigători la loto care și-au cheltuit absolut toți banii în câțiva ani. Ăsta e deznodământul când te bucuri că ai o avere și arunci cu bancnote pe niște lucruri care nu îți sunt utile și care îți vor aduce plăcere doar pentru o perioadă scurtă de timp.

Închid această paranteză mai mare pe care am ținut neapărat să o fac, în contextul în care articolul se numește “ Trebuie să ne schimbăm mentalitatea”.

 

 

Am să închei acest text cu vorbele unei mari doamne, Mary Kay Ash, fondatoarea Mary Kay Cosmetics:

“Poți avea întotdeauna orice îți dorești în această lume, dacă ți-l dorești suficient de mult și ești dispus să plătești prețul. Nu te limita. Mulți oameni se limitează la ce cred că pot face. Poți merge atât de departe cât îți permite imaginația. Ce crezi, ține minte asta, poți avea.”

 

Succes!

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2020