Ce este „Goldilocks Zone” pentru stabilirea prețurilor produselor Amazon?
Ți se pare dificil să stabilești prețul produselor Amazon? Fără să știi ar putea ca strategia ta de preț să te coste vânzările?
Potrivit unui studiu publicat în Harvard Business Review de Michael Marn și Robert Rosiello, răspunsul este: absolut. În acest studiu, experții în stabilirea prețurilor de la McKinsey and Company au demonstrat că doar o îmbunătățire a prețului cu 1% ar putea duce la o creștere cu 11,1% a profitului.
De fapt, studiul ajunge până la a spune „Cea mai rapidă și mai eficientă modalitate prin care o companie își realizează profitul maxim este să își stabilească prețurile corecte.”
Dacă vrei să domini în vânzări în categoria de produse Amazon și să obții râvnitul rang de cel mai bine vândut, accesarea primei pagini pentru căutarea produsului tău ar trebui să fie obiectivul final. Dacă ai nevoie de mai mult stimulent, știai că 70% din toate vânzările merg către vânzători de pe prima pagină?
Pentru a începe să stabilești prețul produselor Amazon mai eficient pentru conversii mai bune, trebuie să iei în considerare trei factori esențiali de preț ai produselor:
Calcularea costului
Unul dintre cei mai importanți factori de luat în considerare pentru stabilirea prețurilor produselor Amazon este costul total al articolului tău. Este imperativ să–ți stabilești costurile, de la fabricarea produsului până la expedierea acestuia la un centru FBA.
Pentru a calcula costurile cu acuratețe, ia în considerare următoarele:
Materii prime: orice materiale utilizate în fabricarea produsului, cum ar fi metal, lemn, plastic, pânză etc.
Forța de muncă: utilizarea forței de muncă și a timpului unui furnizor pentru a-ți crea produsul.
Asamblare: munca efectivă efectuată pentru a reuni toate componentele produsulu, inclusiv costurile cu forța de muncă și alte aparaturi.
Depozitare: Adăpostirea inventarului pentru onorarea comenzilor.
Expediere: mutarea produselor din fabrică la unitatea de stocare, fie că este vorba de casa/biroul sau de un centru de livrare Amazon ded oriunde din lume.
Marketing: campaniile de conținut și reclame (online și offline) pentru a-ți promova produsul clienților, pe lângă scriitorii de conținut, agenții de marketing, artiștii grafici etc.
Retururi: profituri pierdute din cauza clienților care returnează produsul și Amazon păstrează 20% din comisionul inițial ca taxă de retur.
Taxe: taxa pe care guvernele o percep pe tranzacție, inclusiv taxa de vânzare de stat și locală;
Diverse: costuri generale suplimentare ale desfășurării afacerilor, cum ar fi taxele de contabilitate, asigurări, reparații etc.
Taxe FBA (dacă este cazul): abonament lunar la serviciile FBA, inclusiv taxe pentru stocarea inventarului, per articol și recomandări
După ce ai însumat costurile, împarte rezultatul la numărul de produse pe care le vei produce într-o anumită perioadă de timp pentru a obține costul mediu pe articol.
Apoi, trebuie să determine ținta marjei de profit brut (GPMT). Această valoare reprezintă procentul de profit pe care dorești să îl generezi pentru fiecare articol pe care îl vinzi.
Pentru a determina marja de profit brută vizată, utilizează următoarea formulă:
(Preț – Cost) / Preț = GPMT

Clienți
Clienții tăi sunt cel mai important aspect al vânzărilor de produse, dar cum afectează aceștia prețurile produselor Amazon?
Acum vine o decizie grea: ce fel de client vei viza pentru a pune piciorul în prag?
Această alegere ar trebui să fie atinsă combinând datele de cost adunate și o evaluare a concurenței din categoria ta Amazon. Prin cercetări ample ar trebui să cauți punctele slabe în celelalte listări pe care le poți exploata în avantajul tău, cum ar fi calitatea slabă a imaginii, de ce se plâng oamenii în recenzii, descrieri fără prea multe detalii etc.
Cunoașterea îndeaproape a clienților ideali te va ajuta să stabilești prețul produselor Amazon cât mai profitabil posibil.
Competiție
Cercetarea concurenței tale și a modului în care aceștia procedează la stabilirea prețurilor produselor Amazon este un loc minunat de unde poți începe, mai ales atunci când pot exista mai mulți vânzători în același spațiu.
Poți descoperi valoarea percepută a concurenței uitându-te la ceea ce spun clienții în recenziile lor despre produse.
De exemplu, dacă produsul oferă în mod clar mai multă valoare decât un concurent, prețul mai ridicat al produsului dă impresia că este mai bun decât alte produse din categoria ta. Cu toate acestea, asigură-te că incluzi caracteristicile și beneficiile care îți vor schimba jocul în descrierea produsului pentru a evidenția punctele forte ale produsului în comparație cu concurența.
Succes!


