Da, e imperios să scrii și să vorbești corect.
E adevărat, folosim și multe cuvinte împrumutate din limba engleză(apropo, nu poți scrie un text bun în limba engleză dacă nu te exprimi corect în limba română), dar numai pentru că acestea trebuie scrise ca în limba de proveniență.
Ar fi ridicol să spui că te speli pe cap cu “Cap și Umeri”, nu? Dacă ești amazonian (și ăsta e un cuvânt așa, folosit în joacă) trebuie să vorbești corect și să respecți regulile limbii române și engleze, pentru ca produsul tău să poată fi vândut și cumpărătorul să înțeleagă ce vrei să îi comunici. Nu trebuie să fi absolvit Facultatea de Litere, dar cunoștințele de bază pentru a scrie un mic text trebuie să le ai.
Un lucru interesant e că, de multe ori, vedem greșelile altora și nu ne plac, deși nici noi nu suntem perfecți.
Sunt studii care ne arată că o companie își pierde din credibilitate dacă are mai multe greșeli gramaticale. Principiul este simplu, dacă nu ai un text ce poate fi înțeles (text simplu, repet), nu poți furniza un serviciu de calitate. Regula se aplică și în cazul traducerilor.
Am să merg puțin mai departe cu aceste greșeli și am să îți spun că în SUA, Comisia Federală pentru Comerț avertizează că greșelile de ortografie sunt adesea urme prin care să îți dai seama că un site sau un e-mail este o înșelătorie.
Acum, să nu crezi că vin cu soluții de programe care să îți corecteze textele. Nu, scuze, consider că DEX, DOOM și dicționarele sunt esențiale pentru un antreprenor de succes.

Fiecare site de comerț electronic are nevoie de un timp dedicat reducerii greșelilor, ca să iasă treaba cât mai bine.
Fără ca gafele să distrugă magia, utilizatorii rămân entuziasmați de la început până la sfârșit. Au o experiență de cumpărături mai plăcută și se concentrează pe ceea ce e trebuie.
Dacă nu ești sigur pe tine sau nu ai timp să te ocupi și de munca asta, mai bine angajează pe cineva care să te ajute și să stăpânească limba română și engleză. Sunt atâția studenți de la Litere care ar fi extrem de fericiți să aibă un loc de muncă part-time.
Trebuie să tratezi extrem de serios această parte a afacerii tale, fără de care ar fi foarte greu să reușești să ajungi la adevăratul tău potențial.
Citește și scrie! Asta e deviza pentru a fi capabil să scrii din ce în ce mai bine.
După cum ai sesizat, în România, a citi și a te documenta nu mai e ceva firesc, de asta, ca o paranteză, îți spun că am găsit pe site-ul forbes.ro următorul articol: “Mai mult de o treime dintre români nu citesc cărți și 76% n-au fost niciodată într-o bibliotecă.
Doar 16% dintre români declară că citesc cărți într-o lună, în timp ce 35% susțin că nu au citit niciodată vreo carte, arată studiul „Barometrul de consum cultural 2018”.”
Nu numai că e trist, dar, după părerea mea, nu poți emite foarte multe pretenții în societate când ești analfabet funcțional (mi-a venit în minte celebra replica a unui politician: “Mai puneți și voi mâna pe niște almanahe!”).
Închei într-o notă optimistă, cu un citat superb: Fără cultură şi relativa libertate pe care o implică, societatea, chiar dacă pare perfectă, nu este decât o junglă. De aceea, orice creaţie autentică este un dar către viitor. – Albert Camus
Succes!


