De ani de zile, activiștii de mediu au susținut sustenabilitatea ca o metodă unică
o planetă comună înseamnă responsabilitatea comună pentru protejarea acesteia.
Odată cu lansarea celui mai recent Raport IPCC asupra climei la începutul acestei luni, toată lumea, inclusiv oficialii ONU trag un semnal de alarmă mai puternic ca niciodată: schimbările climatice sunt un lucru extreme de serios și toți avem un rol în a încerca să salvăm corabia.
Amazon încurajează această necesitate, pentru că nu putem spune că e nișă sau trend.
Unul dintre cele mai importante moduri prin care consumatorii au luat măsuri împotriva schimbărilor climatice în ultimii ani este prin puterea de cumpărare. Mulți sunt dispuși să cheltuiască mai mulți bani pentru durabilitate, iar 78% spun că se așteaptă ca mărcile să își facă partea de treabă, în ceea ce privește protejare a mediului. În momentul de față, totuși, inflația îi preocupă foarte mult pe consumatori (un procent uimitor de 72% spun că inflația a afectat cheltuielile familiei lor). Deci, când vine vorba de decizia de a face clic pe acel buton de cumpărare, ce este mai importană: partea ecologică sau prețul scăzut?
Răspunsul este că prețurile competitive și angajamentul față de sustenabilitate se numără printre cele mai bune 5 motive ale consumatorilor pentru a alege să cumpere de la o anumită marcă. În plus, piața second hand a găsit necesar, pe fondul dorinței cumpărătorilor, ca fiind prioritată salvarea planetei și economisirea banilor.
În 2019, Amazon a facilitat pentru ca ai săi consumatori să găsească produse ecologice cu programul Climate Pledge Friendly, care stimulează vânzătorii să ofere articole ecologice, oferind 31 de insigne care pot fi adăugate produselor eligibile. Se acordă insigne pentru practicile durabile, inclusiv producția responsabilă, neutralitatea carbonului, eficiența energetică, designul compact și multe altele..

Chiar dacă reduc cheltuielile externe în alte domenii, 62% dintre consumatori încă spun că au un interes mai mare pentru îngrijire de sine decât înainte de pandemie.
Veniturile pentru produsele de îngrijire a frumuseții ecologice au crescut cu 325% în ultimele 90 de zile, iar vânzările unitare au crescut cu 317%.
Ecologia face parte din rutinele zilnice de înfrumusețare ale multor consumatoare. Veniturile pentru tampoanele demachiante reutilizabile au crescut cu 4.395% în ultimele șase luni.
Un alt mod în care consumatorii își ajustează cheltuielile către durabilitate este să opteze pentru produse de curățare mai ecologice.
Produsele de bucătărie reutilizabile înregistrează, de asemenea, o cerere foarte mare: volumul căutărilor pentru „pungi reutilizabile pentru gustări” a crescut cu 321% în ultimele 90 de zile, iar căutările pentru „prosoape de hârtie reutilizabile” au crescut cu 136%.
Peste o treime dintre consumatori cumpără la mâna a doua, iar industria de revânzare crește acum de 11 ori mai rapid decât comerțul tradițional cu amănuntul. Datorită programului Amazon Renewed, care din 2017 le-a permis vânzătorilor să listeze articole certificate second hand și recondiționate, cumpărătorii pot economisi bani și pot reduce risipa.
Este esențial să recunoaștem impactul pe care schimbările climatice îl vor avea în continuare asupra deciziilor de cumpărare ale consumatorilor: aproape 60% spun că au șanse mai mari să cumpere un produs ecologic. Chiar dacă consumatorii se luptă cu preocupările legate de creșterea costurilor și caută modalități de a economisi bani, puțini renunță la angajamentul lor față de sustenabilitate.
Pentru un număr tot mai mare de consumatori, loialitatea mărcii este indisolubil legată de responsabilitatea pentru mediu. În același timp, cumpărătorii de astăzi se adaptează la costuri mai mari ale bunurilor de larg consum profitând de fiecare oportunitate pentru a economisi bani. Făcând produsele tale atât ecologice, cât și accesibile, poți ajuta clienții să se conecteze cu marca ta într-un mod care să stimuleze loialitatea prin alinierea la valorile și prioritățile care contează cel mai mult pentru ei.
Succes!


