2021 a fost un alt an foarte bun pentru comer╚Ťul electronic ╚Öi Amazon.

Din ce ├«n ce mai mul╚Ťi consumatori ╚Öi-au f─âcut cump─âr─âturile online, motiv├ónd mai mul╚Ťi v├ónz─âtori s─â ├«ncerce s─â profite de aceast─â goan─â dup─â aurul din zilele noastre. Aproape 571.000 de noi v├ónz─âtori ╚Öi-au creat un cont de v├ónz─âtor Amazon ├«n 2021.

  1. Vânzătorii se vor aproviziona mai mult de la producătorii autohtoni

Av├ónd ├«n vedere problemele lan╚Ťului de aprovizionare care au un impact negativ asupra afacerilor din ├«ntreaga lume, anticip─âm c─â mai mul╚Ťi v├ónz─âtori vor ├«ncepe s─â-╚Öi achizi╚Ťioneze produsele de la produc─âtori sau furnizori din ╚Ť─ârile lor de origine.

├Än compara╚Ťie cu China, unde for╚Ťa de munc─â ╚Öi materialele sunt mult mai ieftine, aprovizionarea cu produse dintr-o ╚Ťar─â precum SUA va costa probabil mai mult pe unitate de produs. ├Än plus, primirea articolelor tale. va fi mult mai rapid─â ╚Öi mai accesibil─â dec├ót expedierea lor din China.

Vânzătorii pot analiza, de asemenea, aprovizionarea din interiorul continentului în care locuiești.

De asemenea, anumi╚Ťi clien╚Ťi pot deveni din ce ├«n ce mai interesa╚Ťi s─â cumpere produse fabricate ├«n ╚Ťara lor de origine.

Aprovizionarea din SUA poate fi adesea mai complex─â dec├ót aprovizionarea cu produse din alte ╚Ť─âri, cum ar fi China. Po╚Ťi vizita cu u╚Öurin╚Ť─â un site precum Alibaba ╚Öi s─â g─âse╚Öti un furnizor pentru aproape orice produs din China. Dac─â dore╚Öti s─â ob╚Ťii surse din SUA, va fi nevoie de mult mai multe cercet─âri pentru a g─âsi exact ceea ce c─âuta╚Ťi. Totu╚Öi, dac─â v├ónz─âtorii pot g─âsi o surs─â de ├«ncredere la un pre╚Ť corect, ei vor avea un avantaj fa╚Ť─â de concuren╚Ťii lor care au probleme ├«n a comanda ╚Öi a primi inventarul.

  1. Amazon va scoate ├«n eviden╚Ť─â produsele second-hand

Pentru a rivaliza cu eBay ╚Öi chiar pe Facebook Marketplace, cred c─â Amazon se va concentra mai mult pe produsele folosite ╚Öi recondi╚Ťionate. Nu numai cump─ârarea la m├óna a doua este mai durabil─â pentru mediu, dar poate ajuta ╚Öi cump─âr─âtorii s─â g─âseasc─â produsele pe care le caut─â.

├Än prezent, Amazon are unele programe care sus╚Ťin sustenabilitatea, cum ar fi FBA Grade and Resell ╚Öi FBA Donations, de╚Öi nu eviden╚Ťiaz─â cu adev─ârat produsele folosite.

 

 

Ce va schimba Amazon?

Amazon va depune mai mult efort pentru a eviden╚Ťia produsele folosite pe pia╚Ť─â

Cump─âr─âtorii vor putea filtra produsele ├«n func╚Ťie de modul ├«n care sunt evaluate (de exemplu, folosit- ca ╚Öi nou; folosit-acceptabil).

Amazon va ad─âuga o sec╚Ťiune pe pagina principal─â pentru a oferi cump─âr─âtorilor op╚Ťiunea de a cump─âra la m├óna a doua.

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2022

3. Amazon va crea mai multe instrumente și programe destinate proprietarilor de mărci

Dac─â e╚Öti ├«nscris ├«n programul Amazon Brand Registry, cuno╚Öti deja numeroasele instrumente ╚Öi func╚Ťii pe care le ai la dispozi╚Ťie. Unele instrumente speciale includ con╚Ťinut A+, magazine Amazon, reclame video, pachete virtuale ╚Öi alte solu╚Ťii de publicitate care nu sunt disponibile v├ónz─âtorilor ter╚Ťi care nu sunt ├«nregistra╚Ťi ├«n marc─â.
Dac─â e╚Öti un v├ónz─âtor cu o ofert─â unic─â de produse ╚Öi nu e╚Öti ├«nc─â ├«nscris ├«n Brand Registry, este posibil s─â ratezi oportunit─â╚Ťi substan╚Ťiale de cre╚Ötere.

 


4. Amazon va crea mai multe func╚Ťii asem─ân─âtoare re╚Ťelelor sociale

Cu o popula╚Ťie din ce ├«n ce mai mare de consumatori care navigheaz─â ├«n aplica╚Ťiile de re╚Ťele sociale pentru produse, marketingul pe re╚Ťelele sociale ╚Öi marketingul cu influenceri sunt esen╚Ťiale pentru cre╚Öterea unui brand de comer╚Ť electronic pe pia╚Ťa actual─â.

 

5. Costurile de publicitate vor continua s─â creasc─â

Pe m─âsur─â ce noi v├ónz─âtori intr─â pe pia╚Ť─â ╚Öi m─ârcile lanseaz─â noi produse, estimez un lucru: costul promov─ârii acestor produse prin Amazon Advertising va continua s─â creasc─â pe tot parcursul anului 2022. Costul mediu pe clic pe Amazon a crescut cu aproape 52% din 2020 p├ón─â ├«n 2021.

╚śi, ├«nchei cu un citat drag mie: ÔÇ×Antreprenoriatul nu este arta de a c├ó┼čtiga noi clien┼úi sau bani. Este arta de a-┼úi pl─âcea ceva, de a face acel ceva, iar clien┼úii ┼či banii o s─â vin─â de la sine.ÔÇŁ – Richard Branson

 

Succes!

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2022