2021 a fost un alt an foarte bun pentru comerțul electronic și Amazon.

Din ce în ce mai mulți consumatori și-au făcut cumpărăturile online, motivând mai mulți vânzători să încerce să profite de această goană după aurul din zilele noastre. Aproape 571.000 de noi vânzători și-au creat un cont de vânzător Amazon în 2021.

  1. Vânzătorii se vor aproviziona mai mult de la producătorii autohtoni

Având în vedere problemele lanțului de aprovizionare care au un impact negativ asupra afacerilor din întreaga lume, anticipăm că mai mulți vânzători vor începe să-și achiziționeze produsele de la producători sau furnizori din țările lor de origine.

În comparație cu China, unde forța de muncă și materialele sunt mult mai ieftine, aprovizionarea cu produse dintr-o țară precum SUA va costa probabil mai mult pe unitate de produs. În plus, primirea articolelor tale. va fi mult mai rapidă și mai accesibilă decât expedierea lor din China.

Vânzătorii pot analiza, de asemenea, aprovizionarea din interiorul continentului în care locuiești.

De asemenea, anumiți clienți pot deveni din ce în ce mai interesați să cumpere produse fabricate în țara lor de origine.

Aprovizionarea din SUA poate fi adesea mai complexă decât aprovizionarea cu produse din alte țări, cum ar fi China. Poți vizita cu ușurință un site precum Alibaba și să găsești un furnizor pentru aproape orice produs din China. Dacă dorești să obții surse din SUA, va fi nevoie de mult mai multe cercetări pentru a găsi exact ceea ce căutați. Totuși, dacă vânzătorii pot găsi o sursă de încredere la un preț corect, ei vor avea un avantaj față de concurenții lor care au probleme în a comanda și a primi inventarul.

  1. Amazon va scoate în evidență produsele second-hand

Pentru a rivaliza cu eBay și chiar pe Facebook Marketplace, cred că Amazon se va concentra mai mult pe produsele folosite și recondiționate. Nu numai cumpărarea la mâna a doua este mai durabilă pentru mediu, dar poate ajuta și cumpărătorii să găsească produsele pe care le caută.

În prezent, Amazon are unele programe care susțin sustenabilitatea, cum ar fi FBA Grade and Resell și FBA Donations, deși nu evidențiază cu adevărat produsele folosite.

 

 

Ce va schimba Amazon?

Amazon va depune mai mult efort pentru a evidenția produsele folosite pe piață

Cumpărătorii vor putea filtra produsele în funcție de modul în care sunt evaluate (de exemplu, folosit- ca și nou; folosit-acceptabil).

Amazon va adăuga o secțiune pe pagina principală pentru a oferi cumpărătorilor opțiunea de a cumpăra la mâna a doua.

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2022

3. Amazon va crea mai multe instrumente și programe destinate proprietarilor de mărci

Dacă ești înscris în programul Amazon Brand Registry, cunoști deja numeroasele instrumente și funcții pe care le ai la dispoziție. Unele instrumente speciale includ conținut A+, magazine Amazon, reclame video, pachete virtuale și alte soluții de publicitate care nu sunt disponibile vânzătorilor terți care nu sunt înregistrați în marcă.
Dacă ești un vânzător cu o ofertă unică de produse și nu ești încă înscris în Brand Registry, este posibil să ratezi oportunități substanțiale de creștere.

 


4. Amazon va crea mai multe funcții asemănătoare rețelelor sociale

Cu o populație din ce în ce mai mare de consumatori care navighează în aplicațiile de rețele sociale pentru produse, marketingul pe rețelele sociale și marketingul cu influenceri sunt esențiale pentru creșterea unui brand de comerț electronic pe piața actuală.

 

5. Costurile de publicitate vor continua să crească

Pe măsură ce noi vânzători intră pe piață și mărcile lansează noi produse, estimez un lucru: costul promovării acestor produse prin Amazon Advertising va continua să crească pe tot parcursul anului 2022. Costul mediu pe clic pe Amazon a crescut cu aproape 52% din 2020 până în 2021.

Și, închei cu un citat drag mie: „Antreprenoriatul nu este arta de a câştiga noi clienţi sau bani. Este arta de a-ţi plăcea ceva, de a face acel ceva, iar clienţii şi banii o să vină de la sine.” – Richard Branson

 

Succes!

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2022