Prietene, din țările afectate cel mai grav vin vești bune, pentru că toți cei aflați la conducere se gândesc la o relaxare a măsurilor.

Suntem optimiști și spunem că încet se va reveni la normalitate, dar suntem și realiști, normalitatea nu e cea cu care am fost obișnuiți. Este neapărată nevoie ca fiecare dintre noi să înțeleagă gravitatea acestei pandemii și să respecte neapărat sfaturile specialiștilor referitoare la igiena noastră, dezinfectarea  suprafețelor, distanțarea socială și, probabil un lucru care ne va intra în reflex (Japonia și Coreea de Sud este de mult obișnuită cu această măsură de bun simț), purtarea de măști. Japonia și Coreea de Sud, două dintre cele mai dezvoltate țări, au cetățeni responsabili, acolo, dacă o persoană are o banală răceala, familia poartă măști, persoana bolnavă e izolată, iar distanțarea socială e ceva despre care nu se mai discută.  Să fim realiști, noi, europenii suntem mai puțin obișnuiți cu astfel de măsuri.

De câte ori nu ați mers răcit la serviciu sau la magazine? Lucrurile acestea le vom vedea dintr-un alt unghi după această pandemie.

 

 

Amazon te ține la curent cu situația platformei și e un mare avantaj. După cum am discutat, în unele țări au fost înghețate livrările pentru articole neesențiale, ceea ce a însemnat o veste proastă pentru marea majoritate a vânzătorilor. Cam de la sfârșitul lunii aprilie, începutul lunii mai, vom vedea că se va încerca o relaxare a măsurilor și treptat, o revenire la o situație similară cu cea de dinainte de COVID-19.

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2019

Rămâneți informați din surse sigure și așteptați semnalul care să vă permită să vă reluați activitatea. În această perioadă sunt webinarii care pot fi urmărite de tine și care te vor ajuta să înțelegi mai bine ce vei avea de făcut.

 

 

După o perioadă grea, în care fiecare s-a simțit prizonier și neputincios, suntem aproape de a depăși vârful pandemiei, dar, atenție, odată cu relaxarea măsurilor, responsabilitatea se mută și mai mult pe umerii noștri. Sper ca familia și prietenii tăi să fie sănătoși și că, până la urmă, se va găsi vaccinul care să ne ajute să revenim la perioada frumoasă în care, a da mâna cu cineva, a bea o bere, a sta de vorbă fără vreo limită de distanțare impusă, era ceva normal.

 

„A te lupta cu tine însuţi este lupta cea mai grea. A te învinge pe tine însuţi este biruinţa cea mai frumoasă.” — Gottfried Wilhelm von Leibniz. Asta ai făcut în această perioadă, ai luptat cu tine și ai învins. Ai conștientizat că viața, înainte, nu era așa de rea și că poți cu ajutorului unui plan, să treci peste acest obstacol. Psihic nu a fost ușor, nici din punct de vedere material nu stai bine poate, dar ideea de bază este victoria pe care ai obținut-o zilnic, faptul că nu ai clacat. Toată această luptă interioară e bine să o folosești în afacerea ta, să te autodepășești, să rămâi în joc prin perseverență, originalitate și să nu uiți că informația corectă este prefața, punctul de pornire.

Sper ca în următorul articol să vorbim concret despre relaxarea măsurilor și, activitatea ta, dacă a fost afectată, să fie reluată, iar parcursul tău să fie așa cum ți l-ai dorit-o.

Succes!

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2019