În calitate de proprietar de afaceri pe Amazon,

probabil ați auzit de la cumpărători sau brokeri de marcă Amazon despre toate motivele pentru care ar fi trebuit să-ți vinzi afacerea Amazon ieri. Dar cum rămâne cu unele dintre motivele de a nu vinde?

Iată câteva sugestii pentru a te ajuta să stabilești dacă ești gata să-ți vinzi afacerea sau dacă ar trebui să fii obiectiv și să-ți regândești strategia de ieșire.

 

Sunt veniturile și profiturile tale în creștere (și substanțiale)?

Dacă veniturile din vânzări sunt sub 1 până la 2 milioane USD în venituri în ultimele 12 luni și dacă încă nu ai realizat o marjă EBITDA (Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation and Amortization) consistentă de cel puțin 20% din vânzările nete, atunci probabil că ar trebui să te concentrezi pe creșterea mărcii tale.

Cei mai mulți cumpărători serioși caută mărci cu cel puțin doi ani de creștere constantă a afacerii și poziții puternice într-o nișă considerabilă.

Asta nu înseamnă că, dacă te descurci bine într-o nișă mica, cu EBITDA mai mic, sau într-o afacere în creștere rapidă cu marje mai mici (datorită investițiilor mai grele, cum ar fi costurile de marketing sau de dezvoltare a produselor), cumpărătorii nu ar fi dornici. Dimpotrivă, mărcile cu o traiectorie sănătoasă de creștere și poziționare pe Amazon sunt atractive pentru cumpărători.

Principala concluzie aici este că, dacă nu poți demonstra o creștere constantă și marje sănătoase, este posibil să nu fii atât de pregătit pe cât credeai.

 

 

Când a fost lansat ultimul tău  produs? Cât de complet este portofoliul de produse din cadrul mărcii tale?

Dacă ești în prezent în proces de lansare de noi produse, este logic să acorzi mărcii tale cel puțin câteva luni pentru a realiza valoarea noilor tale ASIN (Amazon Standard Identification Number) și pentru ca vânzările acestora să se materializeze în raportul financiar înainte de a îți vinde afacerea.

 

Majoritatea vânzărilor tale au loc într-un anumit moment al anului? Ar trebui să vând în extrasezon?

Dacă ai o marcă ce vinde preponderent într-un anumit sezon, cel mai bine este să-ți vinzi afacerea la o lună sau două după sfârșitul sezonului de vârf. Cu siguranță, să NU vinzi chiar înainte de începutul sezonului de vârf.

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2022

Unii proprietari folosesc finanțarea pentru a păstra produsele în stoc, linia de credit a afacerii fiind determinată pe baza performanței din ultimele șase luni. O afacere sezonieră riscă să nu primească finanțarea necesară pentru a finaliza tranzacția de ieșire fără a se epuiza stocul, dăunând considerabil valorii activului tranzacționat.

De asemenea, este recomandabil să iei în considerare introducerea de produse complementare, în conformitate cu marca ta, pentru a genera venituri constante din vânzări pe tot parcursul anului. De exemplu, dacă în prezent vinzi produse sezoniere folosite în aer liber, cum ar fi corturile de camping, care au vânzări mari în timpul verii, dar vânzări mici în restul anului, poți adăuga rucsacuri sau dispozitive de băut (cum ar fi baloanele termos).

 

Este mai bine să rezolvi orice dispute sau incertitudini legate de drepturile de proprietate intelectuală înainte de a intra în legătură cu cumpărătorii. Dacă utilizezi contabilitatea pe bază de numerar, poate dorești să discuți cu contabilul despre pregătirea situației financiare folosind o bază de angajamente înainte de a începe negocierile cu cumpărătorii.

 

 

Dacă sănătatea contului tău Amazon a fost afectată din cauza încălcărilor nerezolvate ale politicii, cel mai bine este să abordezi corect situația și să remediezi aceste probleme. Sănătatea contului tău Amazon nu numai că îți va împiedica negocierile, ci poate determina sau întrerupe strategia ta de exit.

Sunt câteva sfaturi aici pentru a putea ieși cum trebuie, dar cred că odată ce ai devenit amazonian și ți-a intrat asta în sânge, vei reveni apoi, poate și mai în hotărât, cu un alt proiect mult mai consistent.

 

Succes!

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2022