O modalitate excelentă de a crește gradul de conștientizare a mărcii

este să fii prezent și să te implici în grupuri online sau să iei legătura cu oameni care sunt interesați de genul de produs pe care îl vinzi.

Dacă ești vânzător online, există multe oportunități pentru a-ți construi un brand puternic. Cu toate acestea, nu totul este la fel de roz pe cât le poate face să pară un filtru Instagram. Odată cu aceste oportunități vin și o mulțime de concurenți nervoși care luptă și pentru vizibilitate.

 

Acesta este motivul pentru care îți ofer câteva lucruri  pe care le poți implementa pentru a obține atenția pe care o meriți și pentru a genera mai multe vânzări către magazinul sau site-ul tău Amazon.

 

Așteaptă! – înainte să fii entuziasmat, asigură-te că ai făcut mai întâi munca de bază pentru marca ta.

Aceasta va include sloganul, identitatea vizuală, valorile mărcii și toate celelalte componente ale unui brand strategic.

 

* Conținut generat de utilizatori –  Îmi place asta pentru că funcționează. Într-un raport Stackla, 86% dintre consumatori spun că autenticitatea este importantă atunci când decid ce mărci le plac și pe care le susțin. Folosește imagini ale clienților sau postează mărturii video pe site-ul tău web sau în vitrina Amazon.

 

* Acum treci la partea distractivă – punerea strategiei în ACȚIUNE! Spune o poveste! – Oamenii iubesc poveștile!  Așa a fost construită civilizația.

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2022

* Construiește-ți o voce a mărcii – Cum dorești să se simtă clienții tăi când te vizitează? Îi poți face să zâmbească, să râdă sau să se simtă motivați să facă o schimbare? Pentru a face acest exercițiu mai interesant – gândește-te la CINE ai dori să te sune.

 

* Fii ghidul care îți conduce clienții către succes – Crezi că toată lumea știe automat cum să folosească produsul tău? Ei bine, mai gândește-te! Educarea clienților cu privire la cea mai eficientă utilizare a produsului sau serviciului tău se poate face atât înainte, cât și după cumpărare.

 

 

* Distribuie poveștile de succes ale clienților – Indiferent dacă vinzi un produs de fitness, un produs care ajută bebelușii să doarmă, sau un jurnal de sănătate mintală. Oricare ar fi, conectează-te cu clienții tăi și împărtășește-le poveștile. Obținerea de nume și fotografii ale unor persoane reale va avea un impact și mai puternic. În plus, clienții tăi se vor simți foarte speciali că i-ai prezentat în conținutul tău.

 

 

* Ghiduri de cadouri! – Știi că acesta este unul dintre motivele pentru care Oprah a devenit atât de populară, nu? Toată lumea iubește un ghid bun de cadouri. Dacă poți publica un articol sau poți afișa produsul tău într-un ghid de cadouri sau chiar pe un blog cunoscut.

 

* Conținut video! –Clienților le place să urmărească videoclipuri, mai ales atunci când sunt amuzante, creative, informative sau inspiraționale. TREBUIE, TREBUIE să adăugi conținut video la listele tale Amazon. De asemenea, poți crea videoclipuri pe YouTube și poți încorpora link-urile către site-ul tău.

 

* Postări de conținut pentru Amazon – E timpul să socializezi! Amazon Posts este un instrument care oferă vânzătorilor înregistrați cu mărci posibilitatea de a-și partaja conținutul creativ printr-un „feed” de tip social media. Oferă aceeași senzație ca principalele platforme de social media și va permite consumatorilor să umble prin propriul feed al vânzătorului și să dea clic direct pe produsele lor. Odată ce obții “fani” pe Amazon, poți chiar să utilizezi instrumentele MYCE, care îți permit să le trimiți direct prin e-mail urmăritorilor, lansări de produse noi, vânzări etc.

 

* Strategie Social Media – Este nevoie de mai multă socializare (Ne cerem scuze proprietarilor de mărci anti-sociale). Angajează un Millennial sau Gen Z dacă ai nevoie! Instagram, TikTok, Pinterest, Facebook, Youtube … alege o platformă de socializare în care clienții tăi sunt vizibili.

 

 

* Creative Packaging Copy – Surprinde-ți clienții și fă-i să se simtă speciali cu microcopie pe ambalaj sau cu inserții cu mesaje. Cele mai mici lucruri pot face cea mai mare impresie clienților tăi, iar dacă devii cu adevărat creativ, clienții vor începe să-ți partajeze conținutul pe Social Media fără a fi întrebați.

 

* Implică și clienții – Știți ce spun ei… relațiile sunt o stradă cu două sensuri! Trimite e-mailuri prin care le ceri clienților feedback sau răspunde personal la recenzii sau la mesajele pe care ți le trimit. Răspunsurile personalizate vor aduna mult respect.

 

Succes!

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2022