Dacă ar fi să vorbim de o religie a marketingului, atunci una dintre porunci ar fi să utilizezi profilurile clienților pentru a îți îmbunătăți afacerea.

Ai tot auzit de clientul ideal și ai date cu privire la acesta, dar nu știi exact cum să folosești aceste informații. Te ajut eu cu câteva sfaturi care îți vor fi de folos.

  1. Transformă datele în cuvinte.

Dacă ai descoperit că publicul tău e pasionat de tehnologie, atunci mergi liniștit pe acest drum. Cum? Fără cuvinte pompoase, cu sinceritate, scurt și la obiect. De exemplu: “La fel de simplu ca deschiderea unei aplicații.

Vă permite să lucrați acolo unde doriți.

Tehnologie convenabilă.

Un must-have pentru biroul dvs. mobil.”

 

  1. Arată, nu spune!

Cuvintele nu sunt singurul mod de a comunica cu publicul țintă. Imaginile sunt, de asemenea, o modalitate de a defini clientul cu care vorbești, fără a folosi multe cuvinte.

Contează enorm imaginile, pentru că, imaginile ne rămân, de multe ori, impregnate în memorie (aproximativ 90% din informațiile transmise creierului sunt vizuale).

 

 

  1. Studiază profilurile clienților

Intră în mintea celor care te apreciază și vezi motivul pentru care o fac. Vezi ce lucruri au în comun, dar și ce puncte slabe crezi că văd ei la tine/ afacerea ta.

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2020

Dacă stăm să ne gândim, e un win-win, tu îți îmbunătățești afacerea datorită clientului, iar clientul îți dă toată încrederea și, cu siguranță va vorbi despre tine, ceea ce înseamnă noi oameni care devin potențiali cumpărători.

Aș merge puțin mai departe și ți-aș sugera să anticipezi, adică să încerci ca înainte să descoperi, prin diferite mijloace, care e clientul ideal, să ți-l imaginezi, să fii sincer cu tine și să te uiți din exterior la ceea ce faci. Sinceritatea asta te va ajuta să nu crezi că tot ce faci e perfect.

 

 

Pe urmă, mergi mai departe și încearcă să iei legătura cumva cu unul dintre cumpărătorii tăi principali și să îl întrebi ce și-ar dori în plus. Evoluția permanentă e cheia pentru a avea o afacere de succes. E o muncă ce nu se oprește și ar trebui să rămână și o pasiune constantă.

Amazon Academy e, după cum am mai spus, o modalitate de a afla informații utile și oneste, care să te ajute să arzi anumite etape, să câștigi timp prețios, așa că încearcă să fii atent la tot ceea ce înseamnă universul Amazon, pentru că nu poți ajunge în vârful piramidei, fără să fi pus bazele unei fundații solide.

Există, în afară de cursuri, soft-uri și mari antreprenori care au scos câteva reguli general valabile, după ce, după cum știm, au avut mai multe eșecuri. Adăugăm deci curajul și perseverența ca principale trepte ale acestui urcuș.

Unul dintre oamenii care m-au influențat este Jack Welch (N: 19.11.1935 – D: 1.03. 2020), directorul executiv din timpul celei mai bune perioade din istoria General Electric. Welch a fost CEO în cadrul GE din 1981 până în 2001, perioadă în care valoarea companiei a crescut de la 12 la 410 miliarde de dolari, conform CNBC. Sub conducerea lui Welch, GE a devenit a doua cea mai valoroasă companie, după Microsoft. În această perioadă, Welch a câştigat titlul de „managerul secolului”. Las, la final, câteva cuvinte rostite de el: „Liderii din domeniul afacerilor proiectează o viziune, o articulează, o posedă cu pasiune și o duc negreșit la îndeplinire.”

 

Succes!

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2020