Trebuie spus că acest cuvânt -“infografia”- nu există în limba română.
Dar, la cât de des este folosit în ultimul timp, e posibil să își facă apariția în DEX. Acest cuvânt, înseamnă de fapt, reprezentarea vizuală a informației, datelor sau cunoștințelor.
Trebuie spus că acest cuvânt -“infografia”- nu există în limba română, dar, la cât de des este folosit în ultimul timp, e posibil să își facă apariția în DEX. Acest cuvânt, înseamnă de fapt, reprezentarea vizuală a informației, datelor sau cunoștințelor.
Imaginile de listare sunt instrumente puternice în atragerea potențialilor clienți, dar arta infografiei te va ajuta, în cele din urmă, să îți creezi mai ușor un drum către viitorii clienți. Mulți nu vor avea răbdare să citească un text și vor fi atrași în principal de imagini. Web-ul s-a dovedit anterior un loc trist pentru a digera informațiile, motiv pentru care sosirea infografiei a făcut o astfel de evoluție încă din 2012.
Infografiile utilizează o reprezentare vizuală a datelor cu informații abil condensate într-un pachet elegant. Acest lucru încurajează cumpărătorii Amazon să absoarbă rapid informațiile și să ia o decizie rapidă, dar bine informată. Pe scurt, informațiile sunt acum vizuale, condensate și mai ales – mai ușor de înțeles. Poți lua o varietate de moduri infografice în lista ta de imagini Amazon.
Totuși, pentru a stăpâni infografia și a o putea utiliza la capacitate maximă, pentru a îți aduce un plus, e nevoie să te documentezi și să fii conștient că nu e chiar atât de simplu.
E clar, ai nevoie de un plan. Fiecare imagine este, de fapt, o poveste nescrisă și de asta trebuie să alegi cu atenție cum îți promovezi produsul.

Am tot vorbit despre cum să intri în pielea cumpărătorului. Da, trebuie musai să știi cine este publicul tău țintă și cum arată cumpărătorul ideal. În funcție de aceste detalii, creezi povestea pe care trebuie să o spună produsul tău.
Alege o rubrică captivantă pentru a scoate în evidență esența infografiei tale. O caracteristică cheie care satisface emoțiile și dorințele clientului este un mod clar de a-i câștiga interesul. Deoarece există spațiu limitat, păstrează-l simplu, îndrăzneț și informativ.
Începe prin identificarea fontului relevant pentru categoriile tale de produse și a mesajului. De exemplu, fonturile Script se bazează pe scrierea de mână și vor conferi imaginii tale o notă luxoasă sau elegantă, deci sunt cele mai potrivite pentru categoriile de bijuterii sau machiaj. Fonturile Sans Serif subliniază lizibilitatea și simplitatea, astfel încât acestea sunt utile pentru a adăuga o notă modernă imaginilor tale și ar putea fi cele mai potrivite pentru orice produs minimalist, cum ar fi o tavă din lemn.
Un alt lucru important e alegerea unei palete perfecte de culori – Include toate culorile care îți vor completa marca și produsul în mod specific. Aceste culori pot fi preluate din sigla mărcii, ambalajul produsului, culorile produsului, tonuri neutre sau chiar din mesajul mărcii. De exemplu, dacă marca ta promovează ecologia, poți utiliza verde, bej și alb, ca paletă de culori. Această paletă de culori ar trebui utilizată pentru a vă ghida tema pentru font, recuzită, fundalul imaginii și orice altceva care ar putea face parte din imaginile tale infografice. Prea multe culori diferențiate pot elimina estetica infografiei. Folosește cel mult o nuanță diferită a culorii incluse în paleta ta. Fă un pas înapoi și observă fiecare element pentru a te asigura că arată superok.
Alegerea pictogramelor atractive – Selecția ta de pictograme nu numai că trebuie să dea bine vizual, ci și să fie în concordanță clară cu semnificația dorită. Pentru a adăuga un strat suplimentar de claritate pictogramelor tale, proiectează-l singur utilizând Adobe Illustrator sau un software similar și introdui un text pe măsură.
Fotografii de fundal / fotografii relevante – O setare sau un accesoriu relevant din imaginea de fundal te poate ajuta să evidențiezi mai bine caracteristicile. În mod similar, utilizarea unei imagini de înaltă calitate a produselor este semnificativă pentru a face infografia ta mai relevantă și pentru a afișa informațiile corecte.
Crearea simetriei – Cel mai important dintre toate – Echilibrul! O regulă este să păstrezi o distanță de cel puțin 20 de pixeli între elemente precum și între elemente și marginea imaginii.
Închei cum nu se poate mai potrivit, cu un citat al unui artist genial: “Tot ceea ce îţi poţi imagina este real.” – Pablo Picasso
Succes!


