Mă gândeam cum să scriu titlul, dacă e mai corect să se încheie cu semnul întrebării.

Apoi, am realizat că în anul 2021 și în contextual în care ne aflăm, dacă vrei să îți începi o afacere, nu e bine să mai stai pe gânduri.

Cifrele ne arată că Amazon e cea mai importantă platform și te poate ajuta să ajungi repede în vârful piramidei, dacă te înarmezi corespunzător.

Există mai multe întrebări pe care trebuie să ți le pui pentru a putea să îți dai seama unde te afli.

 

 

Care sunt așteptările tale?

Una dintre cele mai mari cauze ale nemulțumirii, dezamăgirii și, în cele din urmă, decăderii afacerilor de pe Amazon este o neînțelegere fundamentală a acestei întrebări. Este cea mai ușoară greșeală de evitat, deci este adesea cel mai bun loc pentru a începe dacă decizi să începi propria afacere.

 

În primul rând, să vorbim despre investiția ta inițială. Când mulți oameni se gândesc să-și înceapă propria afacere, reacția lor principal este, de fapt, temerea de a nu pierde bani.

Este posibil să începi să vinzi pe Amazon cu o investiție de 500 USD? Da. Este ideal? Nu chiar, dar cu sinceritate, dacă îți petreci timpul urmărind „idealul”, probabil că nu vei începe niciodată.

 

O investiție inițială mai realistă poate fi de aproximativ 5.000 USD(eșalonat). Helium 10 a făcut chiar și un studiu de caz care a lansat mai multe produse Amazon la 5.000 de dolari.

La sfârșitul zilei, investiția ta inițială depinde de mai mulți factori diferiți, inclusiv:

 

Costul fabricării produsului tău

Câți bani dorești să cheltuiești pentru publicitate plătită

Cât de repede vrei să-ți crești brand-ul

Nu lăsa pe nimeni să-ți spună că există un singur număr magic pentru investiția ta inițială. Indiferent de ceea ce este ideal, șansele sunt ca tu să fii deja mult mai aproape de adevăr.

 

Acum, pentru cealaltă față a monedei.

 

Așa cum am menționat anterior, cea mai mare greșeală pe care o poți face este să inti în acest joc cu o atitudine de genul „vreau să mă îmbogățesc rapid!”. Da, cu siguranță poți obține un profit sănătos vânzând pe Amazon, într-un timp relativ scurt, dar e nevoie de puțin timp și de o strategie bună ca să îți menții ritmul.

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2021

Succesul pe Amazon necesită adesea timp (ca și în cazul învățării oricărei abilități noi).

 

Nu te poți aștepta să ții o chitară pentru prima data în brațe și să începi să cânți imediat ca Hendrix. Chiar și Jimi a trebuit să se împiedice de primele melodii.

Alegerea produsului potrivit pentru a fi vândut este mai mult decât o „idee bună”. Câștigul de mii de dolari în fiecare lună este mai mare decât simpla listare a unui produs ieftin. Dezvoltarea unei afaceri online este mai mult decât vânzarea exclusivă pe Amazon.

 

Ai instrumentele de pornire necesare?

Dacă vânzarea pe Amazon ar fi atât de ușoară, toată lumea ar face asta! Bine…

Este un pic o exagerare, dar într-o măsură, toată lumea o face.

De fapt, peste un milion de noi vânzători se alătură pe piața Amazon în fiecare an. Până în acest an, până în prezent, am văzut deja peste 300.000 de noi vânzători.

Nu uita că instrumentele potrivite te pot ajuta să crești mai repede.

 

 

Cercetarea produselor

 

Cu un instrument de cercetare a produselor Amazon, cum ar fi Black Box, obții o imagine exactă a potențialului grup de produse cu venituri lunare estimate, număr de recenzii, Clasamentul Best Seller (BSR) și multe altele.

Cercetarea cuvintelor cheie

Folosind instrumentul Cerebro, ai acum o modalitate de a vedea instantaneu care sunt cele mai căutate fraze pe Amazon pentru un anumit produs.

 

Optimizarea listării

Ai nevoie de ajutor pentru a scrie prima ta listă de produse? Scribble, instrumentul de optimizare a listării cuvintelor cheie ușor de utilizat (și cel mai distractiv) este numai bun.

 

Ești dispus să înveți?

Dacă nu ai cel puțin un pic din mentalitatea „înapoi la școală”, s-ar putea să-ți fie greu să ții pasul cu partea de comerț electronic. Da, afacerile sunt în continuare afaceri, fundamental. Cu toate acestea, afacerile de pe Amazon necesită un set unic de abilități pe care mulți dintre voi, sincer, pur și simplu nu îl aveți încă.

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2021

Lucruri precum licitarea cuvintelor cheie pentru Amazon PPC.

 

Optimizarea campaniilor tale  de anunțuri plătite este una dintre cele mai bune modalități de a-ți menține listarea produselor în centrul atenției pe Amazon și are adesea o corelație directă cu un număr mai mare de vânzări (și mai mult profit în buzunar!).

 

De asemenea, vei dori să te familiarizezi cu platformele. de socializare, dacă nu ai făcut-o deja. Marketingul pe Facebook, Instagram și platformele de streaming live emergente de pe Amazon sunt toate cheia pentru creșterea unei baze de clienți care te va recompensa cu achiziții repetate.

 

 

Ți-e frică să nu reușești?

Pe măsură ce înveți, pe măsură ce folosești mai multe instrumente, pe măsură ce îți adaptezi afacerea online, se va prezenta întotdeauna o nouă oportunitate și te vei gândi că frica a fost, ca de obicei, un mic obstacol peste care ai trecut extrem de repede.

Bine, asta nu înseamnă că nu există posibilitatea să ai un eșec. Chestia e că te vei ridica foarte repede și mult mai puternic.

Eșecurile obișnuite pe care le poți întâlni:

Subestimarea nevoilor de inventar și epuizarea prematură a stocului, uciderea impulsului și perturbarea campaniilor publicitare.

Alegerea unui produs care este prea scump pentru a produce, provocând o marjă de profit aproape imposibil de menținut.

Alegerea unui produs pe baza veniturilor estimate și fără a lua în considerare cuvântul cheie.

Cu alte cuvinte, poți da greș doar dacă nu ești informat și pregătit să conduci bine corabia.

 

Ai instrumentele necesare, ai inspirație și ambiție, plus platforma Amazon care nu a fost niciodată mai accesibilă pentru noii vânzători, deci… ce mai aștepți?

 

Succes!