Dorința mea e să te fac să înțelegi ce înseamnă ecosistemul Amazon.

Atunci când te apuci de vânzări pe Amazon e foarte importantă și atitudinea, să începi totul cu sufletul deschis.

Dacă ți-ai făcut temele și cunoști aspecte din lumea finanțării, știi că este un tărâm ambiguu și de asta am conceput acest articol, documentându-mă în prealabil și ajungând la concluzia că schimbările se produc în momentul în care atingi un anumit nivel de cunoaștere.

Sunt 100% convins că într-un timp foarte scurt comerțul online se va extinde foarte mult și va intra în reflexul multora. Gândește-te că există peste 300 milioane de cumpărători activi și aceștia, la fel ca tine, se bucură de avantajele platformei, care a transformat atâția oameni ambițioși în antreprenori.

 

 

Ai auzit probabil de FBA, dacă nu, îți spun eu, înseamnă Fullfilment by Amazon și concret, este un program care te ajută să eviți gestionarea inventarului, serviciului de clienți, transportului și poți la fel de bine vinde  produse, de oriunde te afli. De asemenea, te lasă să folosești rețeaua Amazon de distribuție și baza de clienți, ceea ce e un mare plus.

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2019

Revenind  la finanțarea din exterior, ea te poate ajuta să împiedici o epuizare de stoc, adică poate însemna o gură de oxigen, la timpul potrivit. O epuizare de stoc te va urca într-un “montagne russe” al problemelor, pe lângă vânzări, vei pierde și din punct de vedere al SEO, ceea ce iar nu e de dorit și uite așa, aceste probleme îți vor afecta toată munca pe care ai depus-o, pentru că nu stai bine din punct de vedere al cash-flow-ului (el reprezintă diferența dintre intrările și ieșirile de numerare efectuate de o societate pe parcursul unei perioade de timp; poate fi o lună, un trimestru, dar de cele mai multe ori analiza este făcută pe durata unui exercitiu financiar complet). Nu te speria, bine gestionată, finanțarea poate fi un beneficiu pe termen lung.

 

 

Inteligent și calculat, cum sunt convins că ești, îți vei menține echilibrul și vei descoperi că ușile se deschid fără să scârțâie când dispui de lichidități. Finanțarea poate fi asociată cu un târnăcop care te va ajuta să spargi pietrele ce îți blochează accesul către raza de lumină.

NEXT LEVEL e cuvântul potrivit pentru acest articol. Fiecare pas pe care îl faci e oarecum revelator, uneori te surprinzi cum ai ajuns în acest punct, în care decizlle pe care le iei sunt atât de importante.    Rememorează fiecare mic success pe care l-ai obținut prin forțe proprii.

Traiectoria ascendentă a afacerii tale este garanția că cei mai buni creditori îți vor acorda finanțare. Odată ce ți-ai atins obiectivul și ai luat această hotărâre, poți folosi acest avantaj ca instrument de negociere. Dacă îți plătești furnizorii devreme, îți crește reputația și poți obține oferte mai bune de la aceștia, îți poți consolida relația cu ei.

 

 

Afacerea ta e arta ta, iar atunci când vrei finanțare, nu te gândi la interese ce nu țin de dezvoltarea companiei. Fii cu picioarele pe pământ și nu începe să cheltui banii pe lucruri care nu fac parte din familia lexicală a cuvântului investiție. Dacă nu treci mălaiul prin sită, vei ajunge dator și vei distruge tot ce ai construit prin muncă și cunoaștere.

 

 

Aș putea să îți vorbesc despre creditori, dar modul meu de abordare este diferit, cred că această parte ar trebui să fie 100%  în mâinile tale, de asta am să mă descalț la ușă.

Pentru că îmi place să îți împărtășesc din ceea ce am citit, am să las în încheiere următorul citat, care îi aparține lui Steve Jobs, una dintre cele mai luminate minți pe care le-a dat omenirea:

”Trebuie să ai curajul să-ți urmezi inima și intuiția. Ele știu deja ce vrei tu să devii cu adevărat. Orice altceva e în plan secund”.

 

 Succes!

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2019