Fluxul de numerar(cash flow) este coloana vertebrală a oricărei companii de comerț electronic.

Este esențial ca fluxul de numerar să se miște fără probleme. Fluxul de numerar este definit de cantitatea de numerar disponibilă pentru afacerea ta, pe parcursul operațiunilor sale.

De obicei, este măsurat în fiecare lună, iar sursa principală de promovare a fluxului de numerar pentru afacerile de comerț electronic vine prin vânzarea de produse.

 

Fluxul de numerar este crucial pentru afaceri și arată câți bani trec prin operațiuni. Cu toate acestea, nu este același lucru cu un profit. Fondurile primite de la clienți sunt colectate în cadrul termenului cash flow. Întreprinderile încă trebuie să plătească pentru cheltuieli precum chiria, forța de muncă, utilitățile, impozitele și alte taxe. Fiecare companie are o fluctuație constantă a fluxului de numerar. Suma de numerar primită (și când) depinde de cerere și ofertă și de cheltuielile lunare ale companiei. Cu un management adecvat al datelor, fluxul de numerar al unei companii, în continuă schimbare, poate fi în continuare previzibil și gestionabil și permite luarea unor decizii de afaceri solide.

 

De ce este important fluxul de numerar?

Fluxul de numerar este coloana vertebrală a unei afaceri, așa că dacă treaba asta eșuează, compania eșuează. Un studiu recent de la CB Insights a constatat că o treime dintre companii au eșuat deoarece au rămas fără numerar. De asemenea, o treime din afaceri eșuează din cauza unei piețe insuficiente pentru produsul pe care îl vând. Ceea ce duce apoi la lipsa fluxului de numerar. Fluxurile de numerar gestionate necorespunzător pot duce la o luare a deciziilor mai puțin inspirate, la o înțelegere greșită a modului în care sunt cheltuiți banii unei companii și, în cele din urmă, la prăbușirea unei afaceri.

 

 

Companiile trebuie să-și prioritizeze fluxul de numerar pentru a se asigura că afacerea lor va rămâne pe linia de plutire și va obține mai multe beneficii din fluxul de numerar gestionat adecvat. Pe măsură ce întreprinderile își gestionează fluxul de numerar, acordă o atenție deosebită modului în care sunt cheltuiți banii și își controlează finanțele. Atunci când o companie are un flux de numerar pozitiv, îmbunătățește relațiile cu partenerii și clienții săi și promovează loialitatea mărcii.

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2022

Ce promovează cash flow-ul

Există câteva moduri prin care companiile pot promova fluxul de numerar și se pot asigura că vor prospera. Primul pas în promovarea fluxului de numerar este planificarea și prognoza. Pentru a cheltui banii corect, companiile trebuie să știe câți bani vor intra și când. Cu o idee mai bună a modului în care banii circulă printr-o afacere, vor exista mai puține cheltuieli excesive și mai puține greșeli atunci când se judecă câți bani are compania.

 

Odată cu planificarea vine o strategie pentru ce ar trebui să cheltuiască afacerile și când. Companiile ar trebui să planifice când le intră fluxul de numerar și cea mai bună alocare a acelor bani. Dacă există o cerere scăzută pentru un anumit produs, nu este nevoie să cheltuiți fluxul de numerar pe un stoc abundent. Companiile ar trebui să găsească ceea ce este o prioritate pentru cheltuieli și ceea ce necesită cea mai mare atenție. Acordați o atenție deosebită la ceea ce trebuie reparat. Acest lucru va promova mai mult fluxul de numerar și va permite atenția să se deplaseze către probleme minore.

 

 

Fluxul de numerar se îmbunătățește atunci când companiile primesc bani mai repede și se agață de ei mai mult timp. Accelerarea procesului de obținere de numerar poate stimula clienții să aleagă o formă de plată mai rapidă. Companiile pot păstra banii mai mult timp cumpărând stocuri, câștigând dobândă și prelungind perioada de timp înainte de a plăti cheltuieli. Acest ciclu de vânzări oferă control asupra momentului în care costurile se plătesc și câți bani sunt în afacere la un moment dat.

 

Ce provoacă fluxul de numerar

Multe provocări zilnice vin împreună cu menținerea fluxului de numerar. Companiile care își prognozează în mod constant finanțele pot învăța cum să rezolve provocările de zi cu zi.

Unele provocări comune legate de fluxul de numerar includ plățile întârziate de la clienți. Uneori, achizițiile pot avea loc destul de repede. Este posibil ca întreprinderile să nu profite de beneficiile achiziției și să experimenteze o perioadă cu o lipsă de numerar. Fluxul de numerar mai mic este cauzat de depozitele bancare care dețin bani. Sau în cazul în care o sumă mare de flux de numerar pentru a cumpăra echipamente sau mașini, ceea ce duce la companiile care așteaptă

 

noi venituri. Companiile care nu își cunosc fluxul de numerar total sau își cheltuiesc fluxul de numerar înainte ca veniturile sigure întâmpină un flux de numerar negativ. Viața afacerii depinde apoi exclusiv de viteza de recuperare a acesteia.

 

 

Succes!

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2022