Este TikTok într-adevăr locul pentru a-ți comercializa produsul Amazon?

Iei în considerare marketingul TikTok pentru marca ta Amazon?

Toată lumea o face! La propriu, toată lumea. TikTok are peste un miliard de utilizatori lunar și este de așteptat să ajungă la 1,5 miliarde de utilizatori până la sfârșitul anului 2022

Când ești vânzător de comerț electronic, orice imobil online gratuit este aur din punct de vedere al marketingului. Brandingul inovator începe cu perfecționarea celor mai recente tendințe, iar TikTok este acum responsabil de stabilirea tuturor tendințelor.

 

Dacă marca ta devine virală pe TikTok, îți poți vinde produsele în câteva ore.

Potrivit Hootsuite, TikTok este a șasea cea mai folosită platformă socială din lume în prezent. Se clasează aproape de Facebook, YouTube, WhatsApp, Instagram și WeChat. În 2021, aplicația a depășit Facebook Messenger pentru a ocupa locul 6, deocamdată.

 

În concluziile sondajului privind tendințele sociale din 2022, 24% dintre agenții de marketing au considerat TikTok eficient pentru a-și atinge obiectivele de afaceri, comparativ cu doar 3% în anul precedent.

 

67% dintre utilizatori spun că TikTok îi inspiră să facă cumpărături, chiar și atunci când nu plănuiau să facă acest lucru.

Utilizatorilor TikTok le place să se conecteze cu brand-urile. 73% au raportat că simt o conexiune mai profundă cu companiile cu care interacționează pe platformă.

Cercetarea proprie a TikTok asupra comportamentului utilizatorilor dezvăluie puterea influenței sale asupra obiceiurilor de cumpărături ale utilizatorilor.

Treizeci și șapte la sută dintre utilizatori descoperă un produs în aplicație și doresc imediat să-l cumpere.

29% au încercat să cumpere ceva din aplicație, doar pentru a constata că era deja epuizat. Ceea ce explică modul în care hashtag-ul #TikTokMadeMeBuyIt a acumulat peste 7,4 miliarde de vizualizări doar în 2021.

Ar fi o subestimare grosolană să spunem că TikTok crește rapid. Opt utilizatori noi se alătură TikTok în fiecare secundă, cu o medie de 650.000 de utilizatori noi care se alătură zilnic.

 

Aceste numere se adună rapid. În septembrie 2021, compania-mamă TikTok, ByteDance, a raportat că a atins pragul de un miliard – o creștere de 45% față de iulie 2020. Facebook și YouTube au avut nevoie de opt ani pentru a atinge un miliard de utilizatori. TikTok a reușit asta în doar cinci ani.

 

De la pandemie, suntem cu toții puțin (sau mult) mai atașați de ecranele noastre. Cu toată lumea pe telefoane mai mult ca niciodată, are sens ca platforma să fi crescut atât de rapid. Este mult mai logic să îți poziționezi marca acolo unde atenția este îndreptată.

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2022

Marketingul TikTok este practica utilizării conținutului TikTok pentru a-ți promova marca Amazon. Pentru a o descompune simplu, tot ce trebuie să faci e să te întrebi:

 

Ce vând? (Produs)

Cine vrea sa cumpere acest produs? (Nişă)

Cum să-l expun? (Strategie de marketing)

 

Cele mai bune strategii de marketing pe TikTok:

 

Influencer Marketing

Acesta ar putea fi sosul secret pentru a deveni „viral” pe TikTok. Cheia aici este să lucrezi cu un influencer (cineva cu un urmăritor online existent) pentru a-ți evidenția produsul în fața publicului său deja captiv.

 

Publicitate TikTok

Dacă ești în căutarea unui loc de unde să începi și să ai niște bani de investit, site-ul lor este plin de povești de succes ale mărcilor care au început să facă publicitate pe TikTok. Similar cu Facebook și Instagram, costul reclamelor TikTok se bazează pe un model de licitare.

 

 

TikToks organice

Această opțiune îțioferă cea mai mare libertate. Îți creezi un cont Business TikTok pentru marca ta și începi să crești organic.

 

Marketing… sub influență

Marketingul sub influență TikTok este o mare parte a ecosistemului aplicației. Dar nu ai nevoie de un influencer de mare profil pentru un marketing de succes. Poți lucra cu vedete în devenire sau pur și simplu cu micro-influenceri (influenceri cu un public mai mic, dar cu o nișă specifică) legați de nișa mărcii tale Amazon. De exemplu, dacă vinzi un produs de îngrijire a pielii, trebuie să găsești un influencer la care oamenii se adresează pentru expertiza lor în îngrijirea pielii. Bun venit în lumea influencerilor!

 

Una peste alta, decizia îți aparține.

 

Succes!

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2022