Ai un roman sau câteva melodii pe care ai vrut mereu să le publici?

Sau poate ești un artist grafic și poți crea modele care ar fi perfecte pe un tricou?

Dacă asta sună bine, de ce să nu îți transformi visul în realitate? Nu există moment mai potrivit pentru a deveni un creator de conținut, Amazon oferind câteva modalități diferite de a-ți aduce arta în prim-plan, în fața maselor.

Ce fel de conținut digital poți crea pe Amazon?

De la cărți electronice la melodii, până la modele de tricouri, Amazon oferă o mulțime de căi antreprenorilor aspiranți să facă bani pe platforma lor.

 

Muzică: Amazon oferă TuneCore, care face parte din AmazonMusic. Prin TuneCore muzicienii își pot încărca melodiile și le pot face disponibile instantaneu pentru Amazon, iTunes, Spotify, Google Play și alte peste 150 de magazine din întreaga lume.

 

Artă: dacă ești un artist sau un designer grafic cu o piesă de artă autentică, poți să-ți încarci imaginile pe Amazon Merch și să-ți vezi munca pe un tricou imprimat. La fel ca KDP și TuneCore, Merch nu îți solicită să deții inventar pentru a vinde produse. Tot ce trebuie să faci este să aștepți să vină o comandă, Amazon creează produsul pentru consumator și câștigi bani.

 

 

De ce ai nevoie pentru a deveni un creator de conținut digital pe Amazon?

Cea mai bună parte despre a deveni un creator de conținut digital pe Amazon este că nu trebuie să ai o mulțime de capital de pornire pentru a face acest lucru. Ceea ce ai nevoie este povestea sau conceptul tău unic, precum și acești trei numitori comuni ai succesului:

 

Autoritate

Orice ai face, asigură-te că știi că faci! Acest lucru nu înseamnă că trebuie să fii cel mai important expert din lume pe acest subiect, dar ar trebui să știi suficient despre orice scoți la lumină, pentru a crea conținut credibil și a putea crea continuu conținut nou în jurul acestui subiect.

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2022

Concentrează-te
În multe feluri, crearea de conținut este un joc cu numere (ia în considerare ideea că 20% din ceea ce creezi va reprezenta 80% din vânzările tale). Cu cât creezi mai mult, cu atât este mai probabil să fii văzut. Cheia coerenței constă în concentrare și voință.

Cunoștințe de Marketing
Odată ce te pricepi la crearea de conținut obișnuit, va trebui să găsești modalități de a-ți comercializa conținutul, de a-l îmbunătăți și de a extinde conceptele originale.

Important!
Cercetează oportunități sau validează idei
Pablo Picasso a spus odată că „Marii artiști nu împrumută. Ei fură.” Deși nu voi pleda pentru plagiat, îți voi sugera să te uiți la ceea ce funcționează deja și să încerci să îmbunătățești aceste concepte.

Dar de unde știi ce funcționează în prezent sau cum validezi o idee pe care o ai? Cel mai simplu mod de a afla acest lucru este să verifici chiar pe Amazon.
Caută pe Amazon subiectul sau tipul de conținut pe care dorești să îl creezi.

Ce trebuie (și nu trebuie) să faci cu produsele tale digitale de pe Amazon
Ca și în cazul tuturor produselor vândute pe Amazon, există reguli privind conținutul digital pe care îl creezi și îl vinzi.
Acestea sunt ceea ce trebuie și nu trebuie făcut pentru cărți, muzică și artă grafică.
KDP
Cel mai important lucru de știut despre KDP este că Amazon are o politică de toleranță zero atunci când vine vorba de cărți care „fac reclamă, promovează, induc în eroare sau [nu] reprezintă cu exactitate conținutul”.

 

TuneCore
Pentru a-ți distribui muzica, trebuie să urmezi ghidul TuneCore cu sfințenie. Dacă opera ta de artă nu respectă aceste cerințe, alte platforme muzicale online ar putea refuza să îți vândă conținutul.

Amazon Merch
Când ți se oferă ocazia să-ți vinzi opera de artă unui public larg, ultimul lucru pe care vrei să-l faci este să o dai în bară. De aceea, dacă ai decis să mergi pe calea de comercializare, trebuie să urmezi îndeaproape instrucțiunile.
Folosește-ți propria opera de artă originală, atâta timp cât nu încalcă drepturile de autor sau marca comercială a altcuiva.

Te voi lăsa să descoperi singur, citind cu atenție regulile Amazon în ceea ce privește fiecare nișă pe care vrei să o abordezi. Fii creativ și respectă regulile!

Închei cu vorbele lui Toma Caragiu: ”Se poate trăi fără artă şi cultură? Da! Dar nu merită…”

 

Succes!

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2022