Produsele de înfrumusețare nu se vor demoda niciodată.

Indiferent de perioada anului sau de starea economiei, consumatorii vor continua să cumpere articole de înfrumusețare și de îngrijire personală.

Pentru a dovedi acest lucru, conform recentului nostru Jungle Scout Consumer Trends Report, 21% dintre consumatori intenționează să cumpere mai multe produse legate de frumusețe în 2023 decât anul precedent, iar alți 21% cumpără în continuare aceeași cantitate ca întotdeauna.

Acesta este un motiv important pentru care categoria de poduse de înfrumusețare este atât de populară printre vânzătorii Amazon. Dar cum începi să vinzi produse de înfrumusețare și de îngrijire personală pe Amazon?

 

De ce să vinzi produse de înfrumusețare pe Amazon?

Categoria de frumusețe și îngrijire personală de pe Amazon este una dintre cele mai populare printre vânzătorii Amazon, 23% dintre vânzători având produse listate în această categorie principală.

După cum am menționat mai sus, consumatorii vor continua să cumpere produse din această categorie, aproape orice ar fi. În timp ce multe produse care se încadrează în această categorie pot să nu fie necesare, multe sunt, inclusiv produse de îngrijire a părului, produse de igienă dentară, produse de igienă personală și așa mai departe.

 

Vânzarea produselor de înfrumusețare pe Amazon este profitabilă?

Pe scurt, da! Vânzarea produselor de înfrumusețare pe Amazon este profitabilă. Dacă nu ar fi, nu ar fi vânzători. Dar cât de profitabil? Conform raportului Jungle Scout State of the Seller, 21% dintre vânzătorii de frumusețe obțin marje nete de profit între 26-50%! Și 15% dintre vânzători obțin profituri de 21-25%.

După cum poți vedea, vânzarea produselor de înfrumusețare pe Amazon poate fi foarte profitabilă. Va exista întotdeauna o cerere pentru o varietate de produse din această categorie, astfel încât vânzătorii să se poată aștepta la marje de profit sănătoase.

 

Ce produse se încadrează în categoria frumusețe?

Acestea sunt principalele subcategorii din categoria frumusețe și îngrijire personală de pe Amazon. Desigur, poți săpa mai adânc în fiecare subcategorie:

 

Makeup

Îngrijire a pielii

Îngrijirea părului

Parfumuri

Îngrijirea picioarelor, mâinilor și unghiilor

Accesorii

Bărbierit și epilare

Îngrijire personală

Echipamente pentru salon și spa

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2022

Cum să obții aprobarea pentru a vinde produse de înfrumusețare pe Amazon

Una dintre cele mai importante întrebări pe care le pun noii vânzători este „cum obțin aprobarea pentru a vinde în categoria produselor de înfrumusețare?” Cu câțiva ani în urmă, răspunsul la această întrebare ar fi putut fi puțin mai complicat, deoarece această categoria era „închisă” și necesita aprobarea Amazon. Acum nu mai este limitată la noii vânzători Amazon.

Deși Amazon arată foarte clar în Overview of categories help page, că „Dacă vânzarea într-o categorie nu necesită aprobarea de la Amazon, vânzarea anumitor produse poate necesita aprobare”.

Adică, doar pentru că ești  aprobat să vinzi în categoria produselor de înfrumusețare, nu înseamnă că vei putea vinde fiecare marcă din acea categorie.

Dacă întâlnești o anumită marcă pe care ai dori să o vinzi, dar ești restricționat, trebuie să găsești un distribuitor autorizat al acelei mărci, să cumperi cel puțin zece unități și să trimiți factura la Amazon pentru aprobare. Vei primi aprobare doar dacă Amazon este mulțumit de documentele trimise.

 

Premium and Professional Beauty on Amazon

Este posibil să întâlnești categoriile „Premium” și „Professional” în timpul cercetării tale de produse. Orice produse care se încadrează în aceste categorii ar trebui evitate. Produsele din categoriile „Premium” și „Professional” sunt selectate de Amazon și sunt rezervate brandurilor de frumusețe de top. Probabil că nu vei putea enumera niciun produs care se încadrează în aceste două categorii, deoarece Amazon limitează persoanele care pot vinde sub acestea și nu acceptă în prezent cereri pentru categoria „Premium” și „Professional”.

 

 

Care sunt cerințele Amazon pentru a vinde produse de înfrumusețare?

Înainte de a lista produse de înfrumusețare de vânzare pe Amazon, în special o nouă marcă privată, trebuie să te asiguri că respecți lista de verificare a conformității Amazon pentru vânzarea produselor cosmetice.

 

Nu uita că sunt și produse de înfrumusețare care sunt interzise! Documentează-te, fă-ți un plan solid și ia o decizie care să îți asigure profit.

 

Succes!

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2022