Cum Sa-ti Faci Singur Pozele Pentru Listing-ul Amazon

 

 

Pot să-mi fac singur pozele pentru listingul de pe Amazon? Probabil aceasta este prima întrebare la care te gândești înainte de a te apuca de listarea produsului tău.

 

Poți să faci câteva poze acceptabile produsului, cu un fundal alb (pentru pozele principale), fără niciun kit scump sau experiență în fotografiere. Oricum ar fi, trebuie să ții cont de anumite aspecte foarte importante în ceea ce privește pozele pentru Listing.

 

Acest articol te va îndruma cum să faci acest lucru, folosind un smartphone standard și unele lucruri pe care le ai în general în preajmă, dar și puțină ingeniozitate.

 

Configurarea unei fotografii a produsului cu fundal alb

 

  • Dacă ne referim la cerințele tehnice pentru o imagine principală pe Amazon, trebuie să știi că este necesar un fundal alb.
  • Găsește un loc potrivit în casă unde să poți face pozele.
  • Regula de aur în fotografie: lumina este totul! Fără lumină bună nu vei putea să faci o fotografie reușită. Deci alege un loc din casă care este aproape de o sursă de lumină naturală, cu o suprafață plană de lucru.

 

 

Obține o sursă suplimentară de lumină

 

Dacă nu ai un flash sau o lampă fantezistă de fotografiere, încearca să folosesti o lampă de birou obișnuită sau orice lumină portabilă.

 

LED-ul este de obicei cel mai bun, deoarece îți oferă o lumină albă strălucitoare. Unele lămpi au în ele becuri de tungsten, care creează o lumină galbenă sau portocalie. Dar pe măsură ce faci acest lucru la lumina zilei și suplimentezi cu o sursă de lumină naturală, ar trebui să ajungi la un rezultat bun.

 

Poziționează lumina astfel încât să fie suficient de aproape pentru a acoperi zona în care se află produsul tău cu o lumină suplimentară.

 

 

Pune telefonul la treabă

 

O fotografie reușită poate fi făcută cu orice smartphone modern care are o cameră de calitate.

 

Aș recomanda să alegi câteva imagini cu diferite niveluri de expunere, adică unele care sunt puțin mai întunecate și altele mai luminoase.

 

Câteva sfaturi despre unghiuri, cadre și linii

 

Joacă-te  cu câteva unghiuri pentru a poza produsul în cel mai dinamic mod posibil. Dacă folosesti  unghiuri diferite, poți oricând să le editezi, să le salvezi pentru mai târziu și să le testezi pe cele care funcționează cel mai bine.

 

Cu toate că poți decupa fotografia mai târziu, vrei să te asiguri că produsul este în totalitate în cadru și că nu sunt tăiate muchiile sau colțurile.

 

Linile sunt foarte importante în fotografie. Scopul este să poziționezi și să încadrezi fotografia astfel încât orice linie verticală sau orizontală creată de produs să nu fie în unghiuri ciudate, cauzând întreruperi.

 

Atenție:  Imaginile Amazon trebuie să fie pătrate, iar in imaginea principală, prosusul trebuie să umple 85% din pătrat.