CUM SĂ ÎȚI PREGĂTEȘTI PLANUL DE LIVRARE ÎN AMAZON SELLER CENTRAL

 

Înainte ca Amazon să poată prelua comenzile tale și livrările de expediere în numele tau, trebuie să iți trimiți stocul in depozitul Amazon.

Acest lucru se face prin “planuri de expediere”, pe care le poți configura în Amazon Seller Central.

Planurile de expediere îți permit să imparți inventarul de produse către diferite facilități(depozite) Amazon din toată țara, astfel încât acestea să fie mai aproape de clienții din fiecare regiune. (Semnificând transferuri mai rapide și mai puține întârzieri.)

Hai să vedem cum poți face acest plan. Să despicăm firul în patru pentru a realiza un plan cât mai eficient.

În Amazon, pregătirea pentru expedierea în centrele de distribuție nu este un proces simplu. Există zeci de pași pe care va trebui să ii treci și vei avea și o serie de alegeri de facut.

Am împârțit acest proces în mai multi pasi pentru a realiza un ghid cât mai simplu pentru tine. Fii sigur că urmezi îndeaproape acest ghid pentru a putea avea un plan de livrare cât mai eficient.

 

Mergi la Manage Inventory în Seller Central

Selectează toate produsele pe care vrei să le trimiți către depozitele Amazon. Odată ce le-ai selectat, dă-i click pe meniul derulant și selectează Trimitere / Completare inventar.

 

Create new Shipping Plan

Click pe CREATE NEW SHIPPING PLAN și alege locația de unde trimiți produsele. Poate fi adresa unui depozit, a casei tale sau a altei facilități de unde achiziționezi sau stochezi inventarul. De obicei aceasta va fi adresa supplierului din China cu care lucrezi.

După ce ai adăugat adresa de expediere, click pe Continuați în planul de expediere.

 

ALL PRODUCTS

Vei face click pe fila Toate Produsele (ALL PRODUCTS), care va afișa o listă completă a inventarului pe care l-ai selectat pentru a trimite la Amazon. În coloana Unități pentru fiecare element, introdu numărul total de produse pe care le trimiți.

 

WHO PREPS

Acum, este timpul să iti pregătesti produsele. În WHO PREPS, poți selecta Amazon dacă doresti ca Amazon să ambaleze toate produsele în numele tău. Există o taxă per-element pentru acest serviciu. Dacă alegi să iți pregătiți singur produsele, click pe Prep Required și vezi ce ghid de pregătire ai la dispoziție pentru produsele pe care le-ai selectat. Urmărește indicațiile de acolo dacă alegi unul dintre aceste ghiduri.

 

ETICHETAREA CU CODURILE DE BARE UPC SAU EAN

În continuare, va trebui să etichetezi produsele cu coduri de bare UPC, EAN, astfel încât acestea să poată fi urmărite prin procesul de „fullfilment” al companiei Amazon, odată ce vor ajunge pe site. Click pe optiunea LABELING REQUIRED (Etichetare obligatorie) pentru a vedea o listă completă a produselor care necesită coduri de bare. Sub WHO LABELS, alege fie serviciul de etichetare FBA (din nou, acesta vine cu o taxă per PRODUS), fie optează pentru etichetarea produselor, selectând MERCHANT.

 

Dacă alegi să faci propria eticheta, mergi la pagina LABEL PRODUCT și dă-i click PRINT LABEL. Asigură-te că folosesti o imprimantă de calitate și completez-o cu hârtia autocolantă / etichetă adecvată. Odată ce etichetele sunt tipărite, le poți aplica produselor tale. De obicei acest procedeu va fi facut de catre Supplier –ul tău din China.
REVIEW SHIPPMENT PAGE

 

Vei reveni la pagina REVIEW SHIPPMENT, care va afișa centrul de „FULLFILMENT” (sau centrele) la care ai fost alocat. După ce ai examinat detaliile diferitelor tale expedieri, click pe APPROVE SHIPPMENT pentru a merge mai departe.

 

DUPĂ APROBARE – PREPARE SHIPMENT

După ce ți-ai aprobat expedierile, vei fi direcționat la pagina PREPARE SHIPMENT, care iți permite să alegi metoda de livrare. Selectează de la diferiți transportatori, alege numărul de cutii pe care le vei utiliza și programează și plătește pentru livrarea finală. În funcție de metoda de expediere pe care o alegi, vei fi îndrumat să tipărești etichetele pe care le poți plasa apoi pe expedierile tale pentru a le pregăti pentru preluare.

După cum poți vedea, pentru vânzătorii care utilizează FBA, pregătirea pentru expediere este un proces destul de îndelungat. Asigură-te că păstrezi acest ghid la îndemână pe măsură ce te pregătești pentru livrările FBA, doar pentru a te asigura că acoperi toate bazele.

 

Odată ce ai aprobat expedierea, poți edita doar o mică parte a livrării., deci este mai bine să fii mai amănunțit pe parcursul primilor pași.