Cum să îți alegi un produs de care ești pasionat și să îl expui pe Amazon

Lista celor 5 pasi simpli

 

Bun, să spunem că ai deja în minte produsul pe care vrei să îl vinzi pe Amazon. Ești pasionat de acel produs sau chiar de o nișă întreagă și ești hotărât să începi cu acesta, fără să te mai gândești la riscuri sau la alte elemente care te-ar putea face să renunți la el. Este un început grozav, dar mai ai câțiva pași de străbătut până la listarea produsului tău pe Amazon, tocmai de aceea noi suntem aici să te ajutăm.

Aici vom vorbi despre cum să îți alegi o categorie de care ești pasionat, pentru ca mai apoi să găsești produsul ideal pentru a-l vinde pe Amazon.

 

Iată cei 5 pași simpli pe care trebuie să-i urmezi în drumul tău spre succes:

 Pasul 1: Descoperă lucrurile care îți plac, pe care le știi, care te pasionează

În primul rând ar trebui să te gândești la tine ca persoană: ce îți place să faci, ce știi să faci, care sunt lucrurile la care te poți gândi sau despre care ai putea vorbi ore întregi? Descoperind aceste informații, vei vedea ce te pasionează cel mai mult, în ce domeniu ești cel mai bun. Vei putea găsi, în cele din urmă, și răspunsul la întrebarea „Ce produs ar trebui să vând pe Amazon ?”. Încearcă să te gândești la câteva lucruri care îți plac, nu doar la unul singur, pentru că apoi îți va fi și mai ușor să selectezi categoria favorită.

 

Pasul 2: Gândește-te la ce ai putea vinde pe Amazon bazându-te pe sfera ta de interese

Acum că ai găsit categoriile care îți suscită interesul și care te pasionează, gândește-te care ar putea fi produsele care se încadrează în acea categorie. Iată câteva trucuri care să te ajute să le descoperi mai ușor:

  • Analizează ce lucruri folosești zilnic, dar care se încadrează în acea categorie. De exemplu, dacă îți plac animalele sau ai deja unul / mai multe, descoperă ce produse folosești pentru îngrijirea lor zilnică, hrănire, joacă etc.
  • Folosește platformele puse la dispoziție, specifice Amazon, pentru a identifica produse bazate pe categoriile alese, una dintre aceste platforme fiind Jungle Scout.
  • În timp ce folosești produsele din rutina zilnică, imaginează-ți ce îmbunătățiri le-ai putea aduce, cum ți-ar plăcea să fie/să arate și ce alte specificații ai putea optimiza. Poți astfel să creezi produsul ideal și în acest mod vei avea multe idei diferite, pentru care acum poți face research.

 

Pasul 3: Folosește „uneltele” potrivite

Amazon îți pune la dispoziție o gamă variată de tool-uri care te pot ajută în întregul proces de dezvoltare a afacerii tale pe această platformă. Aplicația Jungle Scout îți arată comparativ produse similare vândute pe Amazon. Atentie însă: oricât de mult ai iubi un produs, trebuie întotdeauna să privești cu atenție toate valorile pe care aplicația menționată le evidențiază, ca să îți dai seamă dacă este profitabil sau nu. Când îți dorești să ai un anumit produs pe Amazon, care ție îți place foarte mult, este ușor să ignori semnele că acela nu ar fi un produs cu un viitor strălucit. Poți cădea în capcana părintelui, care își vede copilul cu alți ochi.

 

Pasul 4: Urmărește review-urile clienților 

Deja ar trebui să ai numai câteva variante de produs și să vezi clar care este cel câștigător. Folosește-te de imaginație din nou pentru a putea vizualiza eventualele îmbunătățiri pe care le-ai putea aduce produsului. Cercetează și ce spun cumpărătorii despre produsele similare. Din recenziile negative vei vedea ce nu le place și vei avea idei de rezolvare, îmbunătățind astfel produsul.

 

Pasul 5: Planificați metode de extindere a produsului principal

De acum trebuie să te gândești cum să îți faci un brand de succes, având mai multe produse pe aceeași nișă. Cum spunea cineva: „Daca ai de gând să vinzi un spărgător de nuci, atunci asigură-te că vinzi și nucile”. Odată ce ți-ai ales produsul principal, ideal ar fi ca furnizorul din China să poate face mai multe produse din această nișă, ca să nu cauți alții, economisind timp și bani. Un brand puternic este creat din mai multe produse puternice și diversificate.

Sperăm că vei urma pașii de mai sus și vei găsi produsul care te va duce în topul vânzărilor pe Amazon. AMZ Academy te poate ajuta cu întregul proces de integrare pe Amazon, deci nu ezita să ne contactezi! Numerele noastre de telefon și adresele de mail sunt postate pe site.