Ca amazonian nu îți poți dori decât un lucru: eficiența!

Asta înseamnă să ai profit și să fructifici tot ce ai investit până acum. Pentru a ajunge în vârful piramidei e nevoie de răbdare, persevernță, muncă și un plan de afaceri solid.

Gestionarea stocurilor a devenit unul dintre cei mai importanți factori ai succesului unei afaceri de comerț electronic.

O rată ridicată a cifrei de afaceri nu numai că arată că faci vânzări, ci indică, de asemenea, că nu risipești resurse valoroase în taxele de stocare pentru inventarul pe care nu îl transformi suficient de repede. Vânzarea rapidă prin inventar face, de asemenea, mai probabilă situația în care te vei putea adapta cu mai multă agilitate la schimbările de pe piață.

De reținut că excesul de inventar te lasă într-o poziție vulnerabilă, dacă piața produsului pe care îl vinzi se întâmplă să scadă substantial.

Dezvoltarea unei afaceri de succes pe Amazon implică, de obicei, extinderea. Acest lucru necesită un aflux constant de numerar. Dacă banii sunt strâns legați de inventar, nu vei putea crește.

O rată de cifră de afaceri foarte mare ar putea indica fie vânzări puternice, fie achiziții ineficiente. Atunci când vinzi pe Amazon (sau pe alte platforme de comerț electronic), epuizarea stocului duce la pierderea imediată a afacerilor.

 

 

Așa cum am tot menționat, ECHILIBRUL e cuvântul cheie.

Tot acel inventar trebuie să meargă undeva. Unii vânzători Amazon ar putea avea un spațiu de depozitare sau un depozit, dar pentru majoritatea, Amazon va stoca inventarul.

Taxele de stocare Amazon se bazează pe volumul mediu zilnic (măsurat în metri cubi) pentru spațiul pe care îl ocupă inventarul tău  în centrele de îndeplinire. Măsurarea volumului se bazează pe dimensiunea unității atunci când este ambalată corect și gata de expediere. Taxele variază în funcție de nivelul mărimii produsului și de perioada anului.

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2020

Ca un pont ce te va ajuta foarte mult, nu uita că taxele de stocare ale Amazon cresc dramatic în lunile de vacanță. Trebuie să eviți a avea un inventar în exces în aceste luni.

Tot timpul trebuie să anticipezi și să îți iei măsuri de precauție. Vei vedea că odată cu experiența, o să reușești să iei decizii din ce în ce mai bune în ceea ce privește afacerea ta.

Nu uita, pentru a mai lua din greutățile de pe umeri, poți folosi diferite soft-uri care să aducă un plus afacerii tale.

 

 

În aceste vremuri dificile, Amazon și orice altă piață online vor continua să crească. Modurile convenționale de a face afaceri ar putea fi suficiente pentru a îți menține afacerea, dar este nevoie de abilitatea de te adapta situațiilor neprevăzute.

Asta înseamnă să fii eficient, pe cât posibil să îți dezvolți planul de afaceri continuu, pentru că, știm cu toții, o idee bună generează alte idei bune, iar toată această mașinărie pusă în funcțiune va genera profit și te va ajuta să reinvestești în permanență.

Pentru că și eu am învățat de la alții cum să-mi gestionez afacerile, te las să aprofundezi cuvintele rostite de marele om de afaceri, Warren Buffett:” Faptul că alți oameni sunt de acord cu tine nu te face nici să ai dreptate, nici să te înșeli. Ai dreptate pentru că informațiile tale sunt corecte și judecata ta este corectă – este singurul lucru care te face să ai dreptate. Iar dacă informațiile și judecata ta sunt corecte, atunci nu trebuie să îți mai faci griji din cauza nimănui.”

 

Succes!

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2020