Plata la timp a furnizorilor și producătorilor este o parte crucială în derularea unei activități de e-commerce sănătoase.

Deși există granițe internaționale între tine și furnizorii tăi străini, plata
mărfurilor produse de aceștia nu trebuie să fie un proces lent și costisitor.

Portofelele electronice și transferurile bancare pot costa ceva mai mult și pot dura până la câteva săptămâni.

Schimburile valutare multiple între tranzacții, retragerea și colectarea sumelor la nivel internațional pot crește costurile tale cu cel puțin 4-5%.

Serviciul de efectuare plăți Payoneer permite utilizatorilor să achite altor utilizatori Payoneer folosind un transfer rapid și ușor, dintr-un cont în altul.

Operațiunea este complet gratuită și se realizează în câteva ore. Această soluție îi ajută pe vânzătorii online din întreaga lume să onoreze plăți sau să încaseze plăți, fără să plătească taxe de sute sau mii de dolari.

Care sunt avantajele pentru mine, beneficiar, și furnizorul meu?

Pentru mine:

Este absolut gratis. Fie că plătești un furnizor local sau unul din China, nu vei achita niciun comision pentru aceste transferuri.

Este ușor.

Poți plăti pe absolut oricine prin simpla introducere a 3 elemente : adresa de email a beneficiarului, suma și motivul transferului.

Dacă cel către care dorești să faci plata nu are un cont Payoneer, le trimite Payoneer automat invitație să se înregistreze și apoi poate primi și retrage din cont suma pe care i-ai virat-o.

Este rapid. De îndată ce completezi formularul, beneficiarul ar trebui să primească suma în câteva ore.

Poți face plăți oriunde și oricând.

Tot ce trebuie să faci este să te conectezi la contul Payoneer, fie că te afli pe o plajă sau la birou.

Pentru furnizor:
Contul de Payoneer este gratuit. Nu există taxe pentru deschiderea unui cont sau instalarea aplicației.

Metodă de plată. Furnizorul nu doar încasează diferite sume, ci le și poate transmite mai departe.

Comision de retragere redus. Odată ce fondurile sunt primite de către furnizor în contul Payoneer, acesta se va bucura de avantajul unor taxe de retragere reduse. Furnizorii din China vor avea 1% taxa pe retragere (pe care puteți opta să o plătiți în locul lor, dacă doriți ). Furnizorii din SUA, UE sau Marea Britanie vor plăti 1.5 $/€/£ (moneda națională), cu condiția să primească și să retragă sumele în aceeași monedă.

Dacă furnizorul meu nu este utilizator Payoneer, ce pot face?

Metoda de plată este disponibilă doar de la utilizatori Payoneer către alți utilizatori Payoneer.

Dacă furnizorul nu are cont Payoneer, poate să primească o invitație de a-și deschide cont Payoneer – ori de la tine, ori de la Payoneer.

Hai să discutăm și despre comisioanele unui cont virtual la Payoneer :

1% comision pentru încasările tale de la Amazon, Wish, Lazada, Cdiscount, TopHatter, etc

2% comision din suma retrasă în contul tău de firmă

0% taxa de administrare

30$ – emiterea unui card fizic pentru a face plăți online cu cardul

Ți se pare mult ?

Dacă optezi să primești banii de la Amazon direct în contul tău de firmă (LEI) vei pierde 4-5% la conversia valutară din suma retrasă.

Furnizorii tot în $ îi plătești.

Totuși sunt și vești bune.

Știai că poți plăti 0%comisionpentru încasări după ce depășești 10.000$, bani primiți în Payoneer ?

Știai că poți negocia comisionul de 2% pentru retrageri dacă depășești 20.000$ retrași ?

Știai că poți primi 50$ bonus de la Payoneer, odată ce ajungi la 1000$ încasări în contul de Payoneer ?

Ca membru al comunității AMZ Academy vei beneficia de aceste bonusuri.

Hai să aflăm și alte lucruri utile :

Atunci când vinzi online și poate deții mai multe magazine pe mai multe piețe, acestea pot fi conectate la Payoneer folosind Store Manager.

Magazinele sunt adăugate automat la Store Manager atunci când selectezi Payoneer ca metodă de plată.

Vânzătorii Amazon își vor adauga magazinele în Store Manager.
În felul acesta economisiți timp și efort. Toate plățile, de la toate magazinele, de pe toate site-urile Amazon vor fi grupate împreună ca să puteți vedea toată activitatea plăților într-un singur loc.

În Store Manager, magazinele pot avea schimbat numele (pentru a-ți fi mai ușor să le recunoști în lista magazinelor atunci când acestea au nume similare).

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2019

Cum să adăugați un magazin Amazon în Store Manager

Payoneer îi ajută pe vânzători să plătească TVA în Marea Britanie sau UE fără să întâmpine nicio problemă.

Taxa pe valoarea adăugată (TVA) a devenit o preocupare pentru vânzătorii străini care vând pe piețele din Marea Britanie sau UE.

Odată cu decizia Marii Britanii de a nu mai colecta TVA de la vânzătorii străini, vânzarea pe Amazon pentru cei din afara UE poate reprezenta o preocupare pentru legile și politicile TVA.

Taxa pe valoarea adăugată se plătește autorităților respective în moneda țării (euro pentru cele din UE, ori GBP pentru UK etc.).

Cum să gestionezi valuta pentru a simplifica plățile

Atunci când faceți afaceri internaționale, este nevoie să aveți acces ușor la bani, indiferent de valuta folosită. Se poate gestiona ușor moneda pentru a va asigura că o aveți pe cea de care aveți nevoie pentru a face plăți.

Faceți simplu schimbul din contul Payoneer în moneda de care aveți nevoie, iar apoi faceți plata.

Payonner folosește rata medie a pieței, iar taxa de 0,5% din suma transferată este dedusă automat, astfel că veți cunoaște mereu cât veți avea de primit sau plătit.

Din momentul în care cererea de schimb este depusă, banii sunt în general transferați în soldul receptor în câteva minute.

Perioadele de indisponibilitate pot uneori să fie în vigoare pentru anumite monede. În astfel de cazuri, veți fi anunțat înainte să completați cererea

În prezent se acceptă următoarele monede: USD, EUR, GBP, CAD (dolar canadian), AUD (dolar australian, JPY (yen japonez) și MXN (pesos mexican).

Taxele de TVA

Dacă ești vânzător transfrontalier ce vinde clienților din UE și Marea Britanie, probabil ai auzit recent de reducerea de TVA pentru vânzătorii Amazon străini (care dacă ating un anumit prag de vânzări către această piață, pot datora autorităților europene TVA).

Payoneer a făcut demersuri ca vânzătorilor să le fie mai ușor în stabilirea obligațiilor de plată a TVA față de autoritățile europene. Astfel, începând cu luna decembrie 2017, clienții Payonner își pot achita TVA-ul direct din cont, fără niciun comision.

Pașii sunt simpli, odată ce ți-ai creat un cont Payoneer: intri în tab-ul Pay, unde vei găsi Pay your VAT. Selectezi țara pentru care vrei să plătești, ești îndrumat să introduci contul și parola, apoi suma pe care vrei să o virezi.

Dacă plătești pentru UK, Payonner introduce automat numărul de înregistrare TVA, însă dacă dorești să plătești pentru altă țară va trebui să afli contul bancar în care se face plata de TVA respectivă. De îndată ce ai introdus IBAN, apasă Review, iar celelalte date vor fi încărcate automat din sistem. Le verifici și, dacă sunt în regulă, poți confirma plata și asta este tot. Apoi ai două variante: printezi documentul sau descarci plata, pentru a avea dovada acesteia.

Payoneer îi ajută pe vânzători să plătească TVA în Marea Britanie sau UE fără să întâmpine nicio problemă.

Taxa pe valoarea adăugată (TVA) a devenit o preocupare pentru vânzătorii străini care vând pe piețele din Marea Britanie sau UE.

Odată cu decizia Marii Britanii de a nu mai colecta TVA de la vânzătorii străini, vânzarea pe Amazon pentru cei din afara UE poate reprezenta o preocupare pentru legile și politicile TVA.

Taxa pe valoarea adăugată se plătește autorităților respective în moneda țării (euro pentru cele din UE, ori GBP pentru UK etc.).

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2019