Criterii Alegere Produs

Ce produse ar trebui sa alegi pentru vanzarea pe Amazon? Trebuie sa ai experienta in marketing sau in comertul electronic? Cat timp si ce buget trebuie sa aloci acestui business?

In acest video, iti voi prezenta 2 modalitati diferite de a face acest business. Ambele sunt profitabile, iar tu o vei alege pe cea potrivita tie. Le voi denumi generic:  metoda simpla si metoda complexa.

Iti recomand sa alegi metoda simpla daca nu ai deloc experienta in marketing,  daca nu te pricepi la lucrul pe calculator, daca doresti sa  aloci acestei afaceri doar o ora, doua pe zi, daca pur si simplu vrei sa incerci apele in acest business si, cel mai important, daca bugetul tau initial este sub 5.000 de dolari.

Metoda simpla presupune crearea unui brand cu nume general ce iti ofera posibilitatea sa vinzi produse din orice cateogrie. Niciodata nu stii ce nou produs vei descoperi, si nu vrei sa iti bati capul pentru a crea cate un brand pentru fiecare cateogrie de produs ce il vei vinde.

Produsele pe care vrei sa le vinzi, sunt cele de care lumea intotdeauna va avea nevoie, usor de achizitionat, ce nu necesita modificari majore. Produse cat mai mici si usoare, robuste, cu o concurenta pe Amazon cat mai mica si slaba.

Categoriile pe care ti le recomand sunt: industrial & scientific, home & kitchen, patio, lawn & garden, pet supplies si sports & outdoors.

Pretul recomandat este intre 12 si 25 de dolari. Dimensiunile maxime ale ambalajului sunt aproximativ cele ale unei cutii de pantofi, greutatea maxima este de 340 de grame.

Cauti produse din care poti vinde aproximativ 10 produse pe zi. La o cautare, cel putin 2 produse din prima pagina, sa aiba mai putin de 50 de review-uri  si nu mai mult de un produs cu peste 800 de review-uri.

Iti recomand metoda complexa, daca ai experienta cu lucrul la calculator, daca iti place marketingul si promovarea pe retelele sociale, daca vrei sa faci acest business pe termen foarte lung, daca ai un buget mai mare de 5.000 de dolari si daca esti dispus sa aloci acestei afaceri mai mult de 4 ore pe zi.

Metoda complexa presupune crearea unui brand nisat pe o anumita categorie de produse. Este benefic sa fie o categorie de care esti pasionat, una la care te pricepi si poti imbunatati calitatea produselor ce le vei vinde. O categorie in care, pe viitor vei lansa cu success noi produse.

Produsele pe care le cauti sunt cele cu vanzari multe, in nise competitive si cele pe care ceilalti vanzatori le evita. Incearca sa creezi cel mai bun produs din nisa, pe care vrei sa-l vinzi in urmatorii 10 ani.

Categoriile recomandate sunt: baby, industrial & scientific, home & kitchen, patio, lawn & garden, office products, pet supplies, sports & outdoors si toys & games.

Pretul recomandat  este intre 19 si 50 de dolari, dimensiunile maxime ale ambalajului sunt cele asemanatore unei cutii de pantofi. Greutatea ideala este mai mica de 450 de grame si daca totusi o depasesti, nu mai mult de 900 de grame. Vei cauta produse cu mai mult de 10 vanzari pe zi, cel putin 3 produse de pe prima pagina a cautarii cu mai putin de 100 de reviewuri si niciun produs cu mai mult de 800 de reviewuri.

Imi poti adresa orice intrebare sau idee pe adrian@amzacademy.ro .