Deși suntem abia la începutul lunii Februarie, poate că ai avut o perioada aglomerată de sărbători și ai de gând să te relaxezi câteva zile.

Sau poate te gândești ce vei face la vară cu afacerea ta, atât timp cât ești plecat. Da, e stuația diferită față de perioada în care lucrai într-o companie, atunci era o planificare sau vorbeai cu un coleg și gata, uitati că ești angajat. Acum lucrurile sunt diferite și nu ai vrea să pierzi ritmul, să să te trezești că ai muncit degeaba o bună parte a timpului, ca apoi, într-o săptămână să se dărâme totul. Din fericire, cu puțin ajutor de la FeedbackExpress și câteva opțiuni la îndemână de pe Amazon, situația nu va fi îngrijorătoare.

Cheia pentru a avea o vacanță cu umbreluțe colorate și griji lăsate la spate este să te pregătești dinainte. Dacă vinzi prin FBM (Fulfilled by Merchant) trebuie activat modul de vacanță, dar dacă vinzi prin FBA (Fulfilled by Amazon), comenzile tale vor continua și va trebui să îți gestionezi stocurile în timpul liber.

 

 

*Nu îți lăsa clienții să aștepte! Asta ar trebui să fie o regulă pe care trebuie să o respecți. Cumpărătorilor nu le pasă de programul tău, dacă ești în Honolulu sau acasă, așa că știi ce ai de făcut.

 

*Răspunde-le clienților cu un mesaj predefinit atunci când ești plecat. Nu e nevoie sa fie lung, trebuie scurt și la obiect, un mesaj care să le dea de înțeles clienților că vei răspunde cu puțină întârziere.

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2019

*O altă măsură e să schimbi listele în inactive, încât clienții să nu poată face comenzi pe perioada ta de odihnă. ATENȚIE! Nu schimba listele cu mult timp înainte, pentru a nu pierde comenzi importante când ai fi putut face bani.

Nu vreau să fiu dur, dar încearcă să nu te relaxezi prea mult și să rămâi cu picioarele pe pământ. Nu uita că trebuie să îți verifici contul sau, dacă ai pe cineva de încredere, să îi dai lui această sarcină.

 

 

Știu că poate te întristez, dar îți aduc aminte că trebuie să le răspunzi cumpărătorilor în termen de 24 de ore, Amazon solicită un răspuns în acest interval de timp.

Iar, foarte important, Amazon îți poate suspenda contul dacă vede prea multe autentificări de pe mai multe conturi. Ai grijă cui îi atribui anumite sarcini.

Indiferent pe cine pui la cârmă cât timp ești plecat, e bine să te înștiințeze cu privire la activitatea desfășurată. E bine să ai tot timpul control asupra afacerii, chiar dacă știu, meriți o vacanță în care să fii “deconectat de la aparate”, doar că acestea sunt sacrificiile pe care trebuie să le faci și nu prea ai încotro. Plus că, dacă devine o pasiune, vei vedea că timpul nu îți mai este un inamic, ci un camarad.

Așadar, ia aminte și, să o spun pe aia dreaptă, muncește și cât timp ești plecat, desigur, nu la modul în care o faci zilnic, dar să fim sinceri, odată prins în tentaculele unei afaceri proprii, greu poți scăpa, mai ales că ești conștient de succesul pe care îl vei avea în timp.

 

Succes!

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2019