Mulți vânzători Amazon consideră numărul (și calitatea) recenziilor produselor lor, ca fiind unul dintre factorii cei mai importanți în a-și evalua vânzările, mai ales atunci când un produs este lansat recent.

Pe vremuri, dacă cineva era întrebat despre cea mai bună modalitate de a obține recenzii după lansarea produsului, este posibil ca oamenii să fi listat folosind prietenii și familia, grupurile de recenzii Facebook sau tehnici precum stimularea recenziilor oferind produse gratuite. Cu toate acestea, în ultimii ani, Amazon a reușit cu adevărat să reprime acest gen de tactici. Din această cauză, aceste metode nu mai sunt recomandate.

În ultimii ani, una dintre tehnicile rămase (permise) a fost Programul Amazon Early Reviewer.

Programul Amazon Early Reviewer este un program în care, după ce vânzătorii plătesc 60 de dolari, Amazon oferă stimulente (un card cadou de 3 USD, de exemplu) persoanelor care au cumpărat produsul tău, atâta timp cât au lăsat o recenzie.

 

 

Constant, au fost aduse numeroase îmbunătățiri pentru a încuraja cumpărătorii să revizuiască produsele de pe Amazon. Aceste inițiative, precum One Tap Reviews și Global Review Sharing s-au dovedit mai eficiente în generarea de recenzii decât Programul Early Reviewer.

 

Ce sunt Recenziile One Tap? Aceasta este noua inițiativă pe care Amazon a început-o cu puțin timp în urmă, în care oamenii ar putea pur și simplu să lase evaluări cu stea, în loc să fie nevoiți să scrie o recenzie completă. Amazon le solicită într-o varietate de moduri, cum ar fi notificările în aplicația Amazon, precum și de la Alexa (acum în casele multor cumpărători Amazon). De asemenea, este o opțiune de a lăsa o evaluare cu stea numai în cadrul platformei tradiționale de revizuire Amazon.

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2021

Ce este Partajarea globală a recenziilor?

Aceasta este inițiativa implementată de Amazon, în care puteți vedea numărul total de recenzii / evaluări pe mai multe piețe internaționale, în loc doar de cele care au rămas pe piața de unde a fost cumpărat produsul.

 

 

Cele mai bune 7 moduri de a obține recenzii Amazon

  1. Nu faci nimic și aștepți ca al tău cumpărător să lase o recenzie pe cont propriu

Scor de eficacitate: 0/5

 

Aceasta nu este o metodă excelentă. Gândește-te ultima dată când te-ai simțit atât de motivat să lași o recenzie pozitivă, încât ai mers și ai găsit linkul (pe cont propriu), apoi ai lăsat o recenzie.

Dacă un client nu este invitat de nimeni să lase o recenzie, poate naviga pur și simplu la lista comenzilor sale și poate vedea un buton intitulat Scrieți o recenzie a produsului.

După ce facei clic pe butonul respectiv, acestea sunt aduse la o pagină unde pot lăsa o evaluare și / sau o recenzie. Ceea ce este diferit în 2021 față de începutul anului 2019 este că, de îndată ce un cumpărător Amazon intră într-un rating de stele, Amazon îl va actualiza ca rating. Aceasta este recenzia „cu un singur clic” sau „cu o singură atingere”.

 

  1. Nu faci nimic și așteptați ca Amazon să îți solicite recenzia

Scorul de eficacitate: 1/5

 

Aceasta este o altă metodă care nu va duce la multe recenzii. Uneori Amazon va trimite notificări persoanelor care au aplicația Amazon pentru a lăsa o evaluare. Uneori, cei care au un dispozitiv Alexa vor primi o notificare că există un mesaj. Când o întrebi pe Alexa care este mesajul, dispozitivul îți va reaminti produsul pe care l-ai achiziționat, apoi întreabă câte stele vrei să îi oferi. În acest sens, aceasta este de fapt o evaluare „fără clic”, deoarece nici măcar nu trebuie să îi acorzi nici măcar un singur clic!

Alteori, Amazon va trimite ei înșiși un mesaj către un client solicitând atât feedback-ul vânzătorului, cât și o recenzie.

 

  1. Fă click pe butonul Amazon Review pentru fiecare comandă

Scor de eficacitate: 2/5

 

Cu această metodă, în calitate de vânzător, iei măsuri proactive pentru a obține recenzii. Acest lucru a fost în vigoare de la sfârșitul anului 2019. La fiecare comandă din tabloul de bord al vânzătorului, vei avea posibilitatea de a apăsa un buton, apoi Amazon va trimite o cerere de revizuire prin e-mail către clientul tău.

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2021
  1. Folosește extensia Chrome Helium 10 Seller Assistant pentru a solicita revizuiri în bloc

Scor de eficacitate: 3/5

 

Dacă îți place să utilizezi butonul Solicită o recenzie, dar nu dorești să îți aloci în fiecare zi timp pentru a trece din comandă în comandă, Helium 10 Seller Assistant Chrome Extension este pentru tine. Este un instrument 100% gratuit, care îți permite să „atingi” butonul în bloc până la 100 de comenzi odată.

 

Pentru aceasta, mergi la paginile comenzilor tale și apasă un buton în partea de sus, iar toate butoanele solicită o revizuire pentru toate comenzile de până la 100 vor fi declanșate în câteva secunde.

 

 

  1. Utilizează Helium 10 Follow-Up pentru a configura un declanșator automat Solicită o revizuire

Scor de eficacitate: 4/5

 

Dacă ești hotărât să utilizezi Amazon, soliciți o funcție de revizuire, dar nu dorești să apeși butonul pentru fiecare comandă și nu vrei să o soliciți în bloc, o dată pe săptămână cu Helium 10’s chrome extension, dar dorești să ai o anumită abilitate de a crea un program pentru a filtra cine primește cererile, Helium 10 este răspunsul pentru tine.

 

  1. Utilizează Helium 10 Follow-Up pentru a configura un șablon de e-mail personalizat cu livrare automată

Scor de eficacitate: 5/5

 

Ori de câte ori folosesc această metodă, în loc să folosesc solicită o revizuire Amazon, primesc în mod constant cele mai multe recenzii. Cu această tehnică, pot avea totuși aceeași automatizare ca mai sus (alegând cine primește e-mailul și când îl primește). Diferența MARE este că îmi pot scrie propria linie de subiect și o copie, prin e-mail.

 

  1. Programul Amazon Vine

Scor de eficacitate: 5/5

Prin Amazon poți oferi produse gratuite recenzorilor profesioniști Amazon care, în majoritatea cazurilor, vor lăsa recenzii foarte detaliate despre produsul tău. Spre deosebire de programul de recenzie anterior, primești mult mai mult de 5 recenzii acum.

 

Nu uita vorbele lui  Ralph Waldo Emerson: „Să fii tu însuți într-o lume care încearcă în mod constant să te facă să devii altcineva este cea mai mare împlinire.”

 

Succes!