Ce Trebuie Sa Faci Si Sa Nu Faci Pentru A Obtine Review-uri

 

 

Potrivit  Amazon, “orice încercare de a manipula recenzii, inclusiv prin contribuția directă sau indirectă a conținutului fals, înșelător sau neautentic, este strict interzisă”.

 

Deci, ce înțelege “Amazon” prin “manipularea recenziilor?”

 

Privind asupra politicii de manipulare a review-urilor Amazon și a situațiilor în care a fost aplicată, este corect să spunem că orice încercare de a stimula clienții să scrie recenzii într-un anumit mod nu este legal.

 

Cea mai obișnuită formă de manipulare a review-urilor este atunci când vânzătorii oferă clienților reduceri sau cadouri în schimbul redactării și afișării unei recenzii. Nu contează dacă recenzia este pozitivă sau negative, ci că a existat o încercare din partea vânzătorului de a mitui pe client să scrie o recenzie.

 

De ce este Amazon atât de strictă în legătură cu asta?

 

Problema persistentă a recenziilor false a crescut în ultimii ani, iar Amazon a decis să ia măsuri rapide pentru a reduce fenomenul. De aceea lucrează pentru a se asigura că toti clienții au mare încredere în platforma Amazon. Menținerea integrității recenziilor date de consumatori reprezintă o parte esențială a credibilității Amazon ca lider în comerțul electronic.

 

Cu alte cuvinte, atunci când faci cumpărături pe Amazon, compania dorește să știi că trebuie să ai încredere în recenziile privind produsele, deoarece acestea sunt cât mai autentice posibil.

 

 

 

Ce considera Amazon o manipulare a review-urilor?

 

 

Pentru a evita încălcarea politicii de manipulare a recenziilor Amazon, iată câteva sugestii:

 

NU oferi produse cu discount sau gratuite în schimbul recenziilor

NU cere cumpărătorilor să schimbe recenzia

NU spama cumpărătorii pentru a-ți oferi o recenzie

NU cere prietenilor, familiei, angajaților sau influencer-ilor plătiți să scrie recenzii

NU folosi mai multe conturi pentru a  posta recenzii produsului tău

 

 

Cum să obții recenzii fără a avea probleme cu Amazon. Protejează-ți Listingul

 

Cheia pentru a obține recenzii fără a încălca politicile Amazon este de a oferi clienților tăi servicii excelente. Această idee ar putea părea prea simplistă, dar există o metodă de rezolvare.

 

De exemplu, trimiterea unui e-mail de urmărire / confirmare după cumpărare  este o formă excelentă de a obține review-uri . Aceste e-mailuri nu reprezintă doar oportunități deosebite pentru a le mulțumi clienților și pentru branding, ci și pentru a inspira clienții să îți scrie recenzii din propria voința.

 

Știm că nu putem solicita clienților noștri un fel de recenzie specifică, dar putem sugera o recenzie într-un mod general. O metodă eficientă de a solicita clienților să ofere o recenzie produsului vândut de tine este să le oferi un stimulent pentru a lăsa feedback-ul. Un mesaj pozitiv după cumpărarea lor. Poți face asta printr-un email sau chiar prin acel Thank you card pe care il introduci în cutia produsului.

 

Ține cont de următoarele principii pentru a oferi clienților actuali și viitori cea mai bună experiență posibilă:

 

  • Trimite un e-mail de confirmare pentru a păstra legătura
  • Concentrează mesajul în jurul unui serviciu excelent pentru clienți, chiar dacă nu ai primit un review
  • Arăta-le clienților că îți apreciezi afacerea și cere o recenzie spre sfârșitul mesajului
  • Oferă clienților tăi un motiv bun pentru a lăsa o recenzie; de exemplu, să știe că te ajută să oferi servicii mai bune altor clienți
  • Asigură-te că nu soliciți o recenzie pozitivă. Amazon ar putea să o vadă ca pe o intenție de a manipula

 

 

Amazon se așteaptă ca vânzătorii săi să înțeleagă politicile sale în interiorul și în afara site-ului și clarifică faptul că își va pune în aplicare politicile. Obținerea feedback-ului prin manipularea recenziilor pentru a-ți populariza produsele poate afecta semnificativ afacerea ta și Amazon poate să îți interzică să mai vinzi. Orice câștig pe termen scurt pe care îl faci nu va depăși consecințele pe termen lung. Concentrează eforturile asupra calității produselor tale și a experienței clienților, pentru a determina ca acele recenzii să vină natural.