Pentru acest articol m-am documentat, fiind curios să aflu ce studii au amazonienii de success (mai ales cei din SUA).

De ce SUA? Pentru că de acolo începe totul, acolo e prima rotiță a mecanismului Amazon. Acum, știm că la cursurile Amazon Academy participă oricine, indiferent de nivelul studiilor. În SUA o mai bună realizare educațională se corelează în general cu potențialul de venit mai mare.

Totuși, cunoaștem câteva excepții, câțiva oameni de mare succes care nu au terminat liceul. ATENȚIE, dragă prieten! Școala este extrem de importantă și chiar îi sfătuiesc pe toți să acumuleze cât mai multe informații și să se dedice 100% materiilor predate în învățământ (nu intru în discuții despre sistemul educational, nu are rost).

A fi propriul tău șef este un obiectiv popular în rândul vânzătorilor Amazon, mai mult de o treime dintre ei se bazează pe profiturile lor de comerț electronic ca unică formă de venit.

 

 

Din punct de vedere al nivelului de educație al vânzătorilor Amazon, acesta este în mare parte format din oameni foarte educați, majoritatea (68%) obținând un nivel de învățământ postliceal.

Diploma de licență: 43% dintre vânzătorii Amazon

Master : 23%

Diploma de liceu / GED: 14%

Gradul de asociat: 13%

Doctorat (doctorat): 3%

Fără liceu sau GED finalizat: 3%

Comerț / tehnic / vocațional / alte școli: 2%

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2020

Aflăm tot dintr-o statistică, faptul că vânzătorii fără învățământ liceal au prosperat în intervalul 1-5 milioane și > 10 milioane dolari, mai mult decât orice alt grup.

 

Sincer, depinde foarte mult și ce ai studiat. Dacă școala se pliază pe ceea ce vinzi acum pe Amazon, atunci ai făcut cea mai bună alegere. E firesc, studierea afacerilor, finanțelor, economiei și contabilității poate fi mai relevantă pentru vânzare decât artele sau științele naturii. La fel, de mare ajutor este să înveți limbi străine, cum se zice, “cu cât mai multe, cu atât mai bine”.

 

 

Sunt și multe cazuri de reprofilări, de oameni care au învățat mult să ajungă să lucreze în meseria pe care o credeau potrivită, apoi și-au dat seama că, de fapt, nu au luat o decizie inspirată sau, din contra, că au luat o decizie bună în acel moment, dar a intervenit uzura și a venit momentul să facă următorul pas, ca de exemplu să devină amazonian.

 

Interesant e că indiferent de gradul de pregătire, vânzătorii trebuie să gestioneze aceleași lucruri:

  1. optimizarea listărilor de produse
  2. găsirea unui produs de vândut
  3. obținerea de recenzii ale clienților
  4. gestionarea PPC (Pay-Per-Click)

 

După cum am afirmat, școala este extrem de importantă și altfel evoluezi când ai fost obișnuit să primești multe informații, și altfel când nu prea ți-ai dat interesul la cursuri. Avantajul de azi e unul singur: INTERNETUL! E necesar să cauți sursele credibile și să te documentezi, fie că vrei să începi o afacere sau să devii mai bun, dacă ai deja o afacere pusă pe picioare.

 

Statisticile, chiar dacă sunt făcute pentru SUA, cred că sunt valabile și la noi, de asta, dacă ți-ai tocit coatele ani de zile pe băncile școlilor, e momentul să îți folosești cunoștințele pentru a deveni un amazonian de succes. Dacă nu prea ți-a plăcut, din păcate, să frecventezi cursurile, atunci e momentul să iei internetul la “puricat” și să cauți informațiile de care ai nevoie.

Cu sau fără școală multă, tot vei avea de învățat, de muncit, de gestionat situații cu care nu te-ai mai întâlnit și, până la urmă, în asta constă frumusețea de a fi un antreprenor de succes.

Un astfel de antreprenor este Jim Rohn care a spus:

“Oamenii de succes fac ceea ce oamenii lipsiti de succes nu sunt dispusi sa faca. Nu iti dori ca lucrurile sa fie mai simple; doreste-ti ca tu sa fii mai bun.“

 

Succes!

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2020