Noii vânzători Amazon aud multe abrevieri: FBA, FBM, SKU, ASIN, FNSKU.

Poate deveni confuz! Ce este FNSKU? Ai nevoie de un FNSKU? Cum obții un FNSKU?

Ce este un FNSKU?

FNSKU înseamnă Fulfillment Network Stock Keeping Unit și este un cod de bare specific Amazon, utilizat de vânzătorii FBA. Amazon utilizează FNSKU (cunoscut și ca fiind codul de bare Amazon) pentru a identifica produsele vânzătorilor și pentru a conecta aceste produse la contul tău de vânzător Amazon.

 

Dacă utilizezi Fulfillment by Amazon, Amazon va solicita probabil ca fiecare dintre unitățile tale să fie etichetată cu codul de bare FNSKU. Platformei Amazon îi place să folosească codul de bare FNSKU peste codul de bare UPC, deoarece este mai ușor să urmărești inventarul și să ți-l păstrezi separat de cel al altor vânzători.

De asemenea, Amazon va folosi codul de bare FNSKU pentru a se asigura că produsul este corect și că vânzătorul potrivit este creditat pentru vânzare.

 

Care este diferența dintre un ASIN și un FNSKU?

Există, de asemenea, multă confuzie între un ASIN (Amazon Standard Identification Number) și FNSKU. Fiecare produs de pe Amazon are un ASIN unic, care este folosit pentru a identifica produsul. Diferența dintre un ASIN și un FNSKU este că ASIN-ul este specific produsului, iar FNSKU este specific vânzătorului. FNSKU îi spune lui Amazon care este produsul și cui îi aparține. ASIN-ul identifică doar produsul.

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2022

Care este diferența dintre un FNSKU și UPC?

Un UPC (cod universal de produs) este similar cu un FNSKU, în sensul că identifică și ce este un anumit produs. Diferența este că un UPC poate fi utilizat în fiecare magazin sau piață online, în timp ce FNSKU este unic numai pentru Amazon. Codul de bare FNSKU este esențial pentru fiecare dintre unitățile tale.

Dacă utilizezi numai codul de bare UPC atunci când expediezi produse către FBA, inventarul tău va fi amestecat cu inventarul altor vânzători pentru același produs. Dacă utilizezi codul de bare FNSKU, Amazon vă va păstra inventarul separat de alți vânzători, chiar dacă vinzi pe același ASIN.

 

Cum se creează un FNSKU

Dacă ești un vânzător Amazon cu inventarul FBA și codul de bare Amazon activat, fiecare unitate va avea propriul FNSKU. Dacă ai înregistrări FBM (solicitate de comerciant), acestea nu vor avea un FNSKU.

 

Cum îți etichetezi produsele cu un cod de bare FNSKU

Înainte ca Amazon să-ți activeze inventarul, fiecare unitate trebuie să fie etichetată cu codul de bare FNSKU (dacă ai codul de bare Amazon activat sau Amazon îl solicită pentru produsul tău).

Poți fie să etichetezi singur produsele, să ai eticheta furnizorului tău (sau să imprimi codul de bare FNSKU pe ambalaj), fie să soliciți Amazon să eticheteze fiecare unitate pentru tine (contra cost, desigur).

 

Pentru a imprima etichetele articolelor, accesează Gestionarea inventarului și găsești produsul pe care dorești să-l etichetezi. În partea dreaptă, găsești butonul de editare, clic pe săgeată în jos de lângă acesta și alege Imprimați etichetele articolului.

Dacă dorești să ai eticheta furnizorului tău sau să imprimi codul de bare pe ambalaj pentru tine, fă o “captură” de ecran a codului de bare și trimite-o acestora.

 

 

Urmând aceiași pași de mai sus, după ce dai clic pe Tipărește etichetele articolului, se va descărca un PDF. Odată deschis, vei găsi codul de bare FNSKU.

Alternativ, poți cere Amazon să eticheteze fiecare articol pentru 0,55 USD per unitate.

 

Sper că acest articol va clarifica orice confuzie pe care ai avut-o cu privire la FNSKU pe Amazon!

 

Pentru că a trecut ceva timp de când nu am mai făcut-o, închei acest articol cu un citat:

„Antreprenorul caută întotdeauna schimbarea, răspunde la ea și o exploatează ca pe o oportunitate.” – Peter Drucker

 

Succes!

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2022