„Sunt două lucruri esențiale care te vor face înțelept

– cărțile pe care le citești și oamenii pe care-i întâlnești.“ – Jack Canfield. Știu că ești pasionat de citit și că mereu cauți informații utile. Astăzi, ne relaxăm puțin mai mult și vin în întâmpinarea ta cu câteva cărți care îți vor fi de mare ajutor.

Indiferent dacă anul trecut a fost sau nu cel mai bun an al tău pe Amazon, există întotdeauna loc de îmbunătățire. Desigur, a avea succes nu înseamnă doar alegerea produsului potrivit cu cuvintele cheie potrivite – trebuie să ai, de asemenea, o minte pentru afaceri și să-ți marketezi eficient brandul. Aceste principii de afaceri sunt universale, indiferent dacă vinzi într-un mare lanț de retail sau pe propriul site de comerț electronic. Iată cărțile de afaceri și marketing (în nicio pe care le recomand din toată inima (voi lăsa titlurile originale pentru că mi se pare un plus să le citești în limba engleză):

 

The Third Door: The Wild Quest to Uncover How the World’s Most Successful People Launched Their Careers

Autor: Alex Banayan

 

Forbes a numit această carte pe primul loc în 2018 ca must read. Dacă asta nu te face să vrei să alergi la cea mai apropiată librărie și să cumperi un exemplar (sau online), atunci trebuie să arunci o a doua privire asupra strategiei tale de afaceri. Alex Banayan a participat la The Price Is Right, a primit o barcă cu pânze drept premiu, a vândut-o și a folosit banii pentru a-și finanța călătoria pentru a învăța de la cei mai de succes oameni din lume. Dezvoltarea sa este povestită în The Third Door împreună cu oamenii pe care i-a întâlnit și i-a intervievat pe parcurs.

 

 

Purple Cow: Transform Your Business by Being Remarkable

Autor: Seth Godin

 

Vrei să ieși în evidență pe o piață saturată? Citește această carte pentru a afla cum. Purple Cow reprezintă imaginea lui Godin pentru un produs care este fenomenal, incitant și de necrezut. Consumatorii sunt expuși la aceeași veche prezentare de produs, branding și publicitate din nou și din nou – o mulțime de brown cows (e vorba de culoarea des întâlnită la aceste animăluțe). Pentru a ieși în evidență și a face produsul tău Amazon să devină o vaca violetă (purple cow), trebuie să creezi ceva care merită să fie comercializat și, cel mai important, ceva în care crezi cu adevărat.

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2022

Workparty: How to Create & Cultivate the Career of Your Dreams

Autor: Jaclyn Johnson

 

Dacă ești o femeie milenială care caută să-și creeze propriul viitor, aceasta este cartea pentru tine. Întrucât Amazon FBA este o industrie foarte dominată de bărbați, Jaclyn Johnson, proprietarul companiei de succes Create and Cultivate, oferă tuturor femeilor antreprenoare o gură de aer proaspăt, discutând despre obstacolele pe care a trebuit să le înfrunte pe parcurs, despre riscurile pe care a trebuit să le asume, și cum a ajuns până în vârf.

 

 

Managing Oneself

Autor: Peter F. Drucker

 

În doar puțin peste 50 de pagini, Peter Drucker a făcut o treabă fantastică, oferind secrete despre cum să te manageriezi. Drucker explică în detaliu managementul modern și oferă o perspectivă care 10 ani mai târziu este și astăzi relevantă. Un sfat bun este să descarci această carte pe telefon sau pe Kindle, astfel încât să o poți citi mai des, atât cât îți permite timpul liber. Indiferent dacă ești nou pe Amazon sau un vânzător pasionat, această carte va fi întotdeauna un instrument bun pentru a teanaliza și a-ți îmbunătăți abilitățile de gestionare a timpului.

 

 

 

 

Growth Hacker Marketing: A Primer on the Future of PR, Marketing, and Advertising

Autor: Ryan Holiday

 

Există o mare șansă să fi auzit de American Apparel și de reclamele lor ieșite din comun. Acum este șansa ta să-l cunoști pe Ryan Holiday, creierul din spatele marketingului lor. Holiday face o treabă incredibilă trecând peste noua strategie de marketing modern, care este hacking-ul de creștere. Această carte pune bazele unei strategii de marketing simple, dar geniale, pentru a face ca produsul tău să reușească.

 

 

Tools of Titans: The Tactics, Routines, and Habits of Billionaires, Icons, and World-Class Performers

Autor: Tim Ferriss

 

Tim Ferriss a luat legătura cu unii dintre cei mai de succes antreprenori din lume și a compilat paginile acestei cărți cu tactici de afaceri, obiceiuri și rutine pe care le urmează pentru a-și domina industriile respective. Dacă dorești să-ți duci produsul la următorul nivel sau doar să-ți îmbunătățești afacerea, citește această carte, care e o enciclopedie pentru sfaturi profitabile.

 

YouTube Secrets: The Ultimate Guide to Growing Your Following and Making Money as a Video Influencer

Autor: Sean Cannell & Benji Travis.

 

Este posibil ca mulți vânzători să nu realizeze că YouTube este modalitatea perfectă de a vă promova produsul, în timp ce te conectezi direct cu clienții actuali și viitori. Această carte prezintă cum să pornești un canal YouTube pentru a comercializa un produs sau serviciu, pentru a genera venituri din reclame și pentru a îți face un nume pe această platformă digitală cu un mare potențial de flux de numerar.

 

Tribe of Mentors: Short Life Advice from the Best in the World

Autor: Tim Ferriss

 

Tim Ferriss pune 11 întrebări antreprenorilor, sportivilor și altor oameni de succes. Ei oferă răspunsurile lor oneste și nefiltrate, la care este minunat să te raportezi dacă ai vreodată nevoie de inspirație. Tribe of Mentors este practic enciclopedia antreprenorilor de care nu am știut niciodată că avem nevoie și acum nu putem trăi fără.

 

 

Contagious: Why Things Catch On

Author: Jonah Berger

 

Te-ai întrebat vreodată ce face lucrurile să devină virale? Adevărul este că de unele lucruri se vorbește mai mult decât de altele. Există câteva lucruri pe care le poți face ca agent de marketing pentru a crește viralitatea. Contagious este o lectura obligatorie pentru orice agent de marketing.

 

Shoe Dog: A Memoir by the Creator of Nike

Author: Phil Knight

 

Phil Knight este exemplul de succes antreprenorial. În cartea de memorii Shoe Dog, el explică în detaliu cum arată realist calea către succes. În loc să explice antreprenoriatul și să-l pună într-o lumină orbitoare, cu mentalitatea perfectă „YOU CAN DO IT”, pe care o găsim adesea în cărțile de afaceri, Knight îți oferă o privire detaliată din culise despre cum să-ți dezvolți produsul și să învingi concurența pe parcurs.

 

Desigur, sunt foarte multe cărți excelente, care îți pot fi de folos, dar am ales 10, pentru a te motiva să cauți răspunsurile.

 

Succes!

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2022