Uite un lucru interesant și relevant. Câți vânzători sunt pe Amazon?

Amazon este una dintre cele mai mari platforme de vânzări din lume, cu un total de 6,3 milioane de vânzători și un număr incredibil de 1,5 milioane de vânzători activi în 2021, potrivit Marketplace Pulse. Desigur, acest lucru nu ar trebui să fie o surpriză, deoarece Amazon este cel mai mare retailer online din cea mai mare parte a lumii.

Datorită acoperirii globale a Amazon și popularității în creștere, concurența poate fi acerbă pentru vânzătorii mai noi care nu sunt echipați pentru ceea ce oferă piața. Cu toate acestea, cu instrumentele potrivite pentru vânzătorii Amazon, cu o selecție de nișă inteligentă și un produs unic, nu poate lipsi profitul pentru antreprenorii solo aspiranți.

 

Dacă ai făcut cumpărături pe Amazon de mult timp, s-ar putea să îți amintești că a început ca o librărie. În ciuda faptului că a început ca o librărie, Amazon s-a transformat rapid într-un magazin care transporta totul, de la CD-uri și DVD-uri la televizoare, iPod-uri și multe altele. Cu toate acestea, abia după ce Amazon și-a implementat funcția Marketplace, site-ul a luat amploare și a devenit o bază de cumpărături în gospodăriile din întreaga țară.

 

 

Vânzările de la terți pe Amazon au început în 2000, când compania și-a lansat funcția Marketplace. Anterior, Amazon controla toate listările de pe site-ul său web, ceea ce însemna faptul că toți cumpărătorii se limitau la orice avea Amazon de vânzare. Permițând furnizorilor terți să listeze produse de vânzare pe Amazon, compania s-a asigurat că ai săi clienți puteau obține tot ce căutau dintr-un singur loc convenabil.

Astăzi, vânzările independente de la vânzători terți reprezintă aproximativ 44% din vânzările totale ale Amazon. Cu cât vânzători terți pe Amazon reușesc în lumea de astăzi, cu atât acest număr crește constant și se adaugă la selecția deja masivă de produse oferite de Amazon.

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2022

Privind câți vânzători pe Amazon sunt activi în prezent, te ajută să înțelegi cât de mare este Amazon Marketplace în prezent. Deși există un total de 6,3 milioane de vânzători Amazon înregistrați în întreaga lume, aproximativ 1,5 milioane dintre acești vânzători sunt activi astăzi, așa cum am menționat anterior.

 

Majoritatea vânzătorilor activi de pe Amazon au, de asemenea, destul de mult succes. Aproape jumătate din toți vânzătorii Amazon câștigă undeva între 1.000 și 2.500 USD pe lună, iar mulți vânzători câștigă mult, MULT mai mult decât atât. Reține că, deși popularitatea Amazon îl face un loc grozav pentru a reuși ca vânzător, trebuie să te confrunți și cu o concurență destul de mare.

 

Câți vânzători Amazon s-au alăturat în 2021?

472.000 de vânzători s-au alăturat în 2021

Asta înseamnă aproximativ 1.824 de noi vânzători Amazon în fiecare zi. În acest ritm, se estimează că Amazon va avea 665.000 de noi vânzători până la sfârșitul anului 2022.

Sursa: Marketplace Pulse

 

 

Deși Amazon este cel mai popular în Statele Unite, ai putea fi surprins să afli câți vânzători sunt pe Amazon UK. Potrivit datelor, vânzătorii activi Amazon din Marea Britanie reprezintă aproximativ 281.257 din cei 1,5 milioane de vânzători activi din lume. Aceasta este mai puțin de o treime din baza de vânzători activi a Statelor Unite, dar a doua ca mărime.

De fapt, vânzările Amazon reprezintă 5,5% din toate vânzările cu amănuntul din Marea Britanie, așa că este un loc grozav de vizat ca vânzător Amazon. Unele dintre cele mai populare produse din Marea Britanie sunt cărțile, hainele și articolele pentru animale de companie. Dacă intenționezi să devii un vânzător Amazon UK, asigură-te că reții că tendințele și cele mai bine vândute produse variază destul de mult în funcție de țară.

 

Amazon este popular și în alte țări europene și chiar are un punct de sprijin în anumite părți ale Asiei.

În spatele SUA și Marea Britanie se află Germania, Italia și Franța, combinând peste 600.000 de vânzători activi în total. India este următoarea cu 205.884 de vânzători, iar Canada și Mexic, de asemenea, au în jur de 200.000 de vânzători activi. Odată ce ajungi în țări precum Emiratele Arabe Unite, Turcia și Singapore, există și alți retaileri online care concurează cu Amazon.

 

Reține că cel mai bine ar fi să devii vânzător Amazon într-o țară în care există mai puțini vânzători. Cu cât mai mulți oameni care vând produse, cu atât este mai mare concurența. Țări precum Mexic și Australia sunt locuri grozave pentru a începe ca vânzător Amazon dacă dorești să minimizezi concurența.

 

Vânzători activi Amazon în funcție de țară:

Statele Unite ale Americii: 1,11 milioane

Regatul Unit: 281.257

Germania: 244.425

Italia: 216.610

Franța: 211.859

India: 205.884

Spania: 203.413

Japonia: 173.483

Canada: 163.595

Mexic: 51.087

Australia: 24.227

Emiratele Arabe Unite: 20.842

Brazilia: 15.605

Turcia: 5.987

Singapore: 1.721

Sursa: Statista

 

Decizia îți aparține!

 

Succes!

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2022