După perioada Sărbătorilor vine un moment în care te întrebi ce faci mai departe.

Urmezi pașii anului trecut și îmbunătățești puțin sau schimbi radical tactica? Până te vei decide e bine să te înarmezi cu lucrurile de care îți vorbesc aproape obsesiv în fiecare articol, și anume: curaj, perseverență, pozitivitate, originalitate.

.  Înainte nu eram foarte încântat când auzeam de puterea gândirii pozitive și mi se părea că e mult kitsch și sunt mulți care vor doar să facă bani. Nu spun că nu există și astfel de indivizi, dar nu vedeam pădurea de copaci și am început să înțeleg lucrurile dintr-o altă perspectivă. E important să fii realist, cu picioarele pe pământ, dar pune o doză de optimism în planurile tale, vezi care e țelul și mănâncă pământul ca să ajungi acolo. De ce e important? Pentru că nu vei regreta niciodată deciziile pe care le iei, ca urmare a unei munci îmbinate cu plăcere și perseverență.

 

 

Să spunem că ai o problemă serioasă care te frământă de ceva vreme. Probabil ți s-a întâmplat să te consumi, să te macini psihic și până la urmă să o rezolvi, la final dâdndu-ți seama că soluția era la îndemână și că ai pierdut ceva timp fiind pesimist și disperat. Elimină pe cât posibil energia negativă care te-a acaparat până la urmă. Nu-mi aduc aminte exact cine a spus-o, dar era și un citat, ceva de genul că negativiștii găsesc o problemă la orice soluție.

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2019

E adevărat, nu e simplu să îți antrenezi creierul, iar eu nu sunt expert, dar caută metode și cărți care ți-ar putea fi de folos.

 

 

Ia exemplul celor mai puternici oameni de afaceri și caută esența din spatele cuvintelor. Nu cred că vreunul și-a plâns de milă sau l-a luat pe NU în brațe.  Ca o paranteză, mi-am adus aminte de filmul “YES MAN” cu Jim Carrey, care e o comedie extraordinară pe care ți-o recomand.

Din tot ce am citit legat de gândirea pozitivă, am învățat că dacă ești obișnuit să pui răul în față (apropo, nu crezi că te împiedici?) la un moment dat o să vrei să revii la vechile obiceiuri și să încerci să te complaci în acea stare. E ca și cum ți-a mers ceva prost în afaceri mai demult, ai sesizat problema și te gândești să o repeți… Niciodată nu vei avea un rezultat bun.

Canalizează-ți eforturile pentru a face ceva constructiv, uite, ce bine ar fi ca în 2020 să îți propui să faci mai multe fapte bune, pe lângă a-ți da un plus de entuziasm și de a adăuga câțiva pași evolutivi din punct de vedere antreprenorial.

Participă la cât mai multe cursuri, ai grijă de corpul tău, citește, fă-ți timp pentru familie și pasiunile tale și vei vedea cum toate merg mână în mână, până când, prin puterea obișnuinței,  vei ajunge să adopți un stil de viață care te va împlini. Cu siguranță vei avea parte de momente foarte proaste, zile extrem de grele, dar le vei rezolva în alt mod, mult mai ușor, datorită faptului că pe parcursul acestui proces, ai devenit foarte puternic.

Succes!
Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2019