Acest articol se adresează mai mult celor care deja s-au apucat să vândă pe Amazon și vor să facă trecerea la următorul nivel, dar și celor care sunt la început și vor să înceapă în forță.

În rândurile care urmează vă prezentăm o strategie îndrăzneață care tinde să nu respecte întocmai principiile de bază ale seller-ului începător de pe Amazon, dar facem asta pentru că o abordare îndrăzneață și diferită nu strică niciodată, iar voi, cei care ne urmăriți, trebuie să o aveți în vedere cel puțin pentru viitor, dacă nu pentru acum, la început de drum.

Găsește un produs care se vinde pentru un preț mare de obicei.

Când ajungi la un anumit nivel al exprienței și vânzărilor, trebuie să îți schimbi puțin gândirea și să acționezi altfel, pentru a te putea diferenția de ceilalți. Odată ce ai început cu primul produs mic, așa cum e logic, poate e momentul să treci la lucruri mai serioase și să faci pasul către profituri mai mari. Toate acestea, cu ajutorul unui produs care se vinde la un preț mare.

Alege un produs mare și greu, atât la propriu cât și la figurat.

Aici se realizează diferența și se face trecerea de la un vânzător începător la unul profesionist. Aici rupem puțin mai mult barierele pe care ni le impunem și trecem la următorul nivel. Trecem de la produse care ne aduc un profit de 2-5 dolari, la produse care ne pot aduce până la 100 de dolari profit dintr-o singură vânzare.

 

 

 

De ce să facem asta?

Există o taxă minimă și “garantată” pe care Amazon ți-o ia din cont, după fiecare vânzare, indiferent cât este prețul produsului tău. Așadar, cu cât produsul tău se vinde mai scump față de valoare acestei taxe, cu atât profitul tău va fi mai mare.

În loc să te concentrezi să vinzi mai mult pentru un profit mai mic, vei vinde produse mai mari, poate mai puține, dar pentru profit mai mare. Un produs care se vinde la peste 50 de dolari și cât mai aproape de 100 de dolari îți poate oferi un profit de la 20 la 60 de dolari. Astfel, ai posibilitatea să investești mai mult în PPC (reclama specifică Amazon, ca sa fii pe prima pagina pe cat mai multe cuvinte-cheie) și ai oportunitatea să investești mai mult și în brand, pentru a-ți mări profitul.

Profiturile de mii de dolari zilnice se fac având astfel de produse. La început nu trebuie să fii interesat de aceste produse, dar trebuie să știi că și această variantă există și este la îndemâna oricui, mai ales după ceva timp petrecut pe Amazon.

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2019

Găsește un produs care se vinde repede, care este la mare căutare (high sales velocity)

Asta înseamnă ca un produs să se vândă de mai multe ori într-o zi, repede si repetat, fiindcă este dorit de cât mai mulți clienți.

Mulți vor spune că e foarte greu să găsești un produs MARE care să se vândă și repede și de mai multe ori pe zi, dar există astfel de produse. După ce ajungi să te familiarizezi destul de mult cu această afacere, vei dori să îți mărești profitul, pentru că până la urmă de asta ești seller pe Amazon. Când va veni acel moment, această strategie te va ajuta.

Este mult mai profitabil să petreci o lună sau chiar două în căutarea acestui produs decât să te mulțumești cu unul găsit în câteva zile sau într-o săptămână, dar care îți produce doar câțiva dolari la o vânzare.

Când vei înțelege exact și îți va intra în sânge acest business de pe Amazon, strategia produsului MARE îți va surâde foarte mult. Cu această strategie nu te vei mai chinui să apari în first page cu produsul tău micuț, pentru că ai o competiție mică pe această nisă.

Foarte puțini oameni aleg să înceapă cu această metodă sau chiar să continue cu ea. Dar tu, dacă deții capitalul necesar și îți dorești să ai profit de câteva mii de dolari zilnic, poți face acest pas.

Există niște povești de succes pe Facebook și în mediul online românesc, cu persoane care câștigă câteva milioane de dolari anual din Amazon business. Majoritatea folosesc această strategie. Lor strategia le-a adus succesul acesta. Metoda cu produsul mic este foarte bună pentru început. Nici nu recomandăm unui începător să pornească la drum altfel decât cu această metodă logică a produsului mic, dar pe viitor, pentru câstiguri substanțiale, metoda produsului MARE este cea de care ai nevoie.

 

Cum găsim acest produs?

Când ești hotărât să faci acest nou pas și să treci la următorul nivel, te așteptam alături de echipa noastră. Daca ești deja, nu ezita să ne contactezi și să ne spui despre noua ta strategie. Există foarte multe căi prin care se ajunge la acest produs și vei avea acces la toate aceste căi și la multe alte informații, alăturându-te comunității AMZ Academy.

Un om informat este un om puternic. Nimeni nu îți garantează succesul peste noapte, dar noi îți garantăm că prin muncă serioasă efortul se va converti în profit, iar 1000 de dolari pe zi poate fi doar suma de început.