Acum, din start ├«╚Ťi spun c─â nu e o fi╚Ť─â s─â te g├ónde╚Öti la s─ân─âtatea ta ╚Öi a ├«ntregii omeniri.

Nu e o mod─â, e un lucru necesar pentru existen╚Ťa noastr─â.

Ce sunt materialele biodegradabile?

Materialele biodegradabile sunt denumite de obicei materiale care pot fi ușor descompuse de bacterii, ciuperci sau expunerea la temperatură, UV și oxigen, într-o perioadă scurtă de timp (de obicei în decurs de 6 luni) și fără a polua.

Materiale compostabile

Materialele compostabile, care sunt o subclasă de materiale biodegradabile, pot fi descompuse prin compostare, ceea ce înseamnă că se transformă în humus atunci când sunt plasate în deșeuri menajere organice, paie de culturi sau frunze, sub un grad adecvat de temperatură și umiditate.

Materialele biodegradabile ╚Öi compostabile sunt utilizate ├«n principal, ├«n industria ambalajelor, ca o solu╚Ťie ecologic─â pentru a ├«nlocui produsele din plastic pe baz─â de petrol nedegradabile, din cauza cre╚Öterii de╚Öeurilor solide ├«n multe jude╚Ťe.

 

 

EN 13432

 

Conform defini╚Ťiei date de EN 13432: Cerin╚Ťe pentru ambalajele recuperabile prin compostare ╚Öi biodegradare, materialele biodegradabile trebuie s─â ├«ndeplineasc─â cel pu╚Ťin urm─âtoarele cerin╚Ťe:

  1. Au o rat─â minim─â de volatilitate de 50%, unde ÔÇ×volatilitateaÔÇŁ descrie c├ót de u╚Öor se schimb─â o substan╚Ť─â dat─â din faza lichid─â ├«n faza gazoas─â
  2. Metalele grele con╚Ťinute ├«n material nu trebuie s─â dep─â╚Öeasc─â o valoare dat─â, de ex: Plumb <0 mg / kg, Mercur <0,5 mg / kg, Cadmiu <0,5 mg / kg
  3. S─â poat─â fragmenta cel pu╚Ťin 10% din greutatea sa ini╚Ťial─â peste o sit─â de 2 mm dup─â 12 s─âpt─âm├óni de la prima desc─ârcare sau compostare
  4. Ob╚Ťine╚Ťi cel pu╚Ťin 90% biodegradat ├«n compara╚Ťie cu dezintegrarea maxim─â a unei substan╚Ťe de referin╚Ť─â, ├«n termen de 6 luni
Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2021

Ce materiale de ambalare sunt biodegradabile?

 

Ambalare cu arahide din spum─â biodegradabil─â(sau floricele de spum─â)

Arahidele din spumă biodegradabilă sunt un tip de material de ambalare utilizat în colete, încărcături și alte tipuri de cutii de ambalare ca tampon și material de amortizare pentru a păstra integritatea produselor în timpul procesului de transport sau de mutare.

 

Numele, arahide din spum─â, provine din asem─ânarea sa cu m─ârimea ╚Öi forma arahidelor f─âr─â coaj─â. ├Än mod tradi╚Ťional este fabricat─â din polistiren, care nu este biodegradabil.

 

Ambalaje din carton

Cartonul este un ambalaj biodegradabil obișnuit, care poate fi realizat dintr-o gamă largă de materiale fibroase și biodegradabile, cum ar fi paie de iarbă, lemn, bambus, bumbac și hârtie reciclată.

 

Forma, dimensiunile, grosimea, dimensiunile, tensiunea, straturile, rata de absorb╚Ťie a apei din carton sunt flexibile, ├«n func╚Ťie de a╚Ötept─ârile utilizatorilor.

 

Ambalaje din plastic biodegradabil

Ambalajele din plastic biodegradabile sunt ambalaje care se pot degrada ├«n ap─â, COÔéé, metan sau molecule organice simple. Aceste produse sunt fabricate de obicei din culturi pe baz─â de amidon, cum ar fi cartofi, gr├óu, sorg ╚Öi porumb.

 

 

Ambalaje din ciuperci

 

Ambalajul din ciuperci este un nou tip de ambalaj ecologic. Ambalajul din ciuperci are aspectul ╚Öi textura materialului de ambalare pe baz─â de polistiren, diferen╚Ťa este c─â primul este format din r─âd─âcini de ciuperci, micelii ╚Öi reziduuri din agricultur─â.

 

Ambalajul din ciuperci este potrivit pentru a fi utilizat pentru cutii de ou─â, ambalajele interioare pentru produsele cosmetice ╚Öi de ├«ngrijire personal─â, ambalajele pentru alimente ╚Öi b─âuturi. Ambalajele cu ciuperci ar putea fi un concurent competent al ambalajelor din plastic tradi╚Ťional nebiodegradabil sau din polistiren, datorita valorii sale economice ridicate ╚Öi produc╚Ťiei cu costuri reduse.

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2021

Conform Ghidului UE de proiectare ecologică, ambalajul din ciuperci nu are nevoie de lumină, apă sau aditivi chimici pentru a produce, deoarece miceliul poate crește ușor cu și în jurul reziduurilor până la forma de ambalare dorită într-o perioadă scurtă de timp (de obicei în jur de 1 săptămână ).

 

Ambalaje cu alge marine

Ambalarea cu alge marine este o alt─â op╚Ťiune pentru ambalarea verde. Unele companii au dezvoltat pungi cu alge marine, plicule╚Ťe pentru produse alimentare uscate ╚Öi umede, cum ar fi cerealele, cafea ╚Öi condimente.

Aplicarea ambalajelor din alge marine s-a extins și la industria alimentară și este folosită la împachetări pentru alimente precum burgeri, sandvișuri și orez.

 

Ambalaje de ╚Ťes─âturi organice

Ambalajele din ╚Ťes─âturi organice se refer─â la ambalajele care sunt fabricate din ╚Ťes─âturi cum ar fi bumbacul organic sau c├ónep─â, certificat GOTS. Ambalajul din ╚Ťes─âturi organice este biodegradabil, ├«ntr-o perioad─â de timp cuprins─â ├«ntre c├óteva luni ╚Öi c├ó╚Ťiva ani. De exemplu, dureaz─â aproximativ cinci luni pentru ca materialul din bumbac organic 100% s─â se degradeze.

Un exemplu tipic de ambalare a ╚Ťes─âturilor organice sunt pungile din muselin─â, care sunt adesea folosite ca ambalaje pentru produse de ├«ngrijire personal─â, ├«mbr─âc─âminte interioar─â sau parfum.

 

Iat─â, ├«ncepem s─â ├«n╚Ťelegem c─â e necesar s─â le l─âs─âm copiilor no╚Ötri o planet─â vie, curat─â ╚Öi s─â-i educ─âm s─â fac─â acela╚Öi lucru pentru copii lor.

 

Succes!