Doner kebab și kofta nu sunt singurele importuri extrem de populare turcești din SUA.

Consumatorii americani cump─âr─â ╚Öi o mul╚Ťime de produse confec╚Ťionate din sticl─â, ╚Ťes─âturi ╚Öi electronice din Turcia (la fel ca noi, rom├ónii). O mare parte din importurile SUA din Turcia provin din Istanbul, cel mai mare ora╚Ö din ╚Ťar─â, centrul industrial ╚Öi portul maritim principal.

Produc─âtorii din Istanbul sunt la fel de ocupa╚Ťi ca ├«ntotdeauna- economia industrial─â a ora╚Öului reprezint─â aproximativ 31% din PIB-ul Turciei. Consumatorii americani sunt familiariza╚Ťi cu rezultatul, indiferent dac─â ├«l cunosc sau nu. Produsele fabricate la Istanbul sunt disponibile pe scar─â larg─â pe pia╚Ťa Amazon din SUA.

Performan╚Ťa comercial─â global─â a Turciei ├«n timp

Din 2015, Turcia și-a crescut în mod constant cota din totalul importurilor din SUA cu aproximativ 35%. În 2015, a reprezentat cea de-a 29-a cea mai mare pondere a importurilor din SUA, la 0,57%. Până în 2020, acea pondere a crescut la 0,78%.

 

 

├Än timp ce SUA import─â mult mai pu╚Ťine bunuri din Turcia dec├ót de la partenerii s─âi comerciali mai mari, Turcia reprezint─â o pondere mai mare din importurile SUA dec├ót oricare dintre vecinii s─âi de la grani╚Ť─â.

Doar din ianuarie până în iunie 2020, SUA a importat de aproape cinci ori mai multe produse din Turcia decât din Grecia, următorul cel mai mare partener comercial din regiune.

Primele cinci categorii de import din Turcia includ piatră și sticlă, textile, mașini și electronice, metale și produse minerale. Împreună, aceste bunuri reprezintă 62% din ceea ce importă SUA din Turcia.

Folosind baza de date a furnizorilor Jungle Scout, putem vedea ce produse provenite din Turcia sunt populare pe pia╚Ťa Amazon din SUA. Iat─â c├óteva, grupate pe categorii de import.

 

Stone & Glass

Produsele din piatră și sticlă, cum ar fi plăcile de marmură și vasele de băut, reprezintă 19% din importurile din SUA din Turcia.

Pe Amazon, consumatorii pot cumpăra articole de sticlă turcești de la Waterford Crystal, o companie care își furnizează vasele de cristal, vazele și ramele pentru tablouri de la un furnizor din Levent, un cartier comercial din Istanbul.

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2020

Textile

Textile precum ╚Ťes─âturile, a╚Öternuturile ╚Öi ├«mbr─âc─âmintea reprezint─â 15% din importurile din SUA din Turcia.

Britannica Home Fashions, care creeaz─â a╚Öternuturi pentru m─ârci precum UGG ╚Öi Pendleton, ├«╚Öi ob╚Ťine materialul din cartierul ╚śi╚Öli din Istanbul.

 

E interesant, de-a lungul istoriei, Turcia a fost recunoscut─â tocmai pentru aceste exporturi. Acestea sunt brand-uri, sunt lucruri pentru care aceast─â ╚Ťar─â a devenit c─âutat─â.

 

Mașini și electronice

Mașinile și echipamentele electronice reprezintă o zecime din importurile din SUA din Turcia (aceasta include piese industriale pentru mașini). De exemplu, Swissmex listează pe Amazon piese pentru mașini agricole fabricate în Istanbul.

 

 

Cre╚Öterea consistent─â a Turciei ├«n importurile SUA ├«n ultimii ani, precum ╚Öi produc╚Ťia prolific─â a celor mai importate bunuri din SUA, indic─â faptul c─â Turcia va r─âm├óne probabil un partener comercial considerabil cu SUA ├«n viitor.

├Än ciuda efectului perturbator al COVID asupra produc╚Ťiei globale ╚Öi lan╚Ťurilor de aprovizionare din primele ╚Öase luni ale anului 2020, importurile SUA din Turcia au sc─âzut cu doar 6% ├«n total. ├Än compara╚Ťie cu reducerile dramatice ale importurilor din SUA din vecinii s─âi de nord-vest, Fran╚Ťa, Germania ╚Öi Italia, Turcia a avut rezultate bune ├«n ceea ce prive╚Öte schimburile comerciale cu SUA anul trecut.

De asemenea, SUA și-a crescut importurile de produse din lemn, transport și produse de origine turcească în 2020.

 

├Än concluzie, fii receptiv, pentru c─â Amazon se bazeaz─â pe partenerii din Turcia, cu care va consolida o rela╚Ťie ╚Öi mai bun─â ├«n urm─âtoarea perioad─â.

 

Succes!

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2020