Să fii amazonian înseamnă să alegi un mod de viață care se bazează și pe empatie.

Astăzi am să scriu despre o parte din sufletul Amazon. Da, Amazon are suflet și multe proiecte demonstrează acest lucru.

Acest articol l-am tradus cu drag și sper să vă meargă la inimă.

În orice zi, la sediul din Seattle, angajații împart spațiul de lucru cu până la 6.000 de câini. La Amazon, angajații își pot aduce câinii la muncă – e o tradiție de lungă durată de care se bucură atât amazonienii, cât și prietenii lor patrupezi.

 

“A avea câini la locul de muncă este minunat. Ei îi fac pe angajați să zâmbească și suntem mândri că aceasta a devenit deja un lucru firesc. Este cu adevărat înrădăcinată în cultura companiei noastre”, explică Lara Hirschfield, managerul “Woof Pack”.”Angajaților noștri le place să-și aducă câinii la muncă și le place să se întâlnească cu câinii colegilor lor.”

 

“Să avem câini la locul nostru de muncă este un răsfăț uimitor – îi fac pe angajați să zâmbească și suntem mândri că aceast lucru a intrat în cultura companiei noastre.” Lara Hirschfield, managerul “Woof Pack”.”Amazon

 

Totul a început cu Rufus

“Amazon a fost prietenos cu câinii din ziua 1”, notează Hirschfield. “Câinii noștri contribuie la energia pozitivă și la dinamica  locului nostru de muncă.” În primele zile ale Amazon.com, doi angajați, soț și soție și-au adus corgi-ul galez, Rufus, să lucreze cu ei, iar el a devenit o parte surprinzător de productivă a echipei. Angajații au folosit lăbuța lui Rufus pentru a da clic pe mouse-ul computerului, pentru a lansa unele dintre primele pagini ale Amazon.com.

Memoria lui Rufus este încă onorată la Amazon: există fotografii cu el în campus și există chiar și o clădire în South Lake Union care a fost numită după iubitul cățeluș din rasa corgi.

 

Într-o zi obișnuită, mii de câini urmează pașii lui Rufus. Unii dintre câinii populari de la companie sunt Lucy Labradorul, Sherriff, un amestec Golden-Aussie și un Papillion pe nume Martini. Dacă ajungeți pe una dintre paginile noastre de eroare 404, veți vedea câțiva dintre câinii care vin să lucreze cu stăpânii lor, în mod regulat.

 

 

Avantaje pentru pui

În plus, există o mulțime de lucruri distractive pe care câinii le pot face în campus. Birourile de recepție din fiecare clădire de birouri sunt un loc de oprire obligatorie pentru a lua delicii pentru câini.

 

La etajul 17 al uneia dintre clădirile noastre (Doppler), există o punte pentru câini – unde câinii pot alerga. Cartierul nu are lipsă de stații de depozitare a deșeurilor, zone de relief destinate câinilor și fântâni de apă prietenoase cu câinii. Anul acesta, am deschis, de asemenea, un parc comunitar pentru câini în lesă în cartierul Denny Triangle pentru ca angajații și câinii din comunitate să se bucure.

 

Câinii locali și stăpânii lor se bucură, de asemenea, de evenimente organizate pe tot parcursul anului.  “Barktoberfest”, de exemplu, este un mare succes, oferind delicatese pentru câini, activități și chiar un concurs de costume de Halloween pentru câini.

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2021

Trecând dincolo de campus

Devotamentul nostru față de prietenii noștri cu patru picioare nu se oprește la a ne asigura că se bucură de timpul petrecut în campus. Anul trecut, în Tempe, Arizona, peste 90 de angajați, voluntari și retaileri Amazon au venit să sprijine Ohana Animal Rescue. După mai mult de 480 de ore de voluntariat, echipa a finalizat 100% din lista de dorințe de renovare a lui Ohana, inclusiv crearea de noi săli de “întâlnire și salutare”, renovarea sălii de examene medicale, organizarea unui magazin de 1.000 de metri pătrați la mâna a doua și multe altele. Trei dintre voluntari au plecat chiar acasă ca mândri noi părinți ai câinilor adoptați.

 

S-a constatat că a avea animale de companie la locul de muncă reduce stresul și ridică moralul. La Amazon, beneficiile nu se opresc aici. Politica prietenoasă cu câinii contribuie, de asemenea, la cultura de colaborare a companiei. După cum remarcă Hirschfield, “Câinii la locul de muncă sunt un mecanism neașteptat de conectare. Văd amazonieni întâlnindu-se în holurile noastre sau în lifturile noastre în fiecare zi, datorită câinilor lor.”

 

 

Vorbim aici de o mentalitate care ar trebui implementată la cât mai multe companii din întreaga lume. De asta îmi place spiritul amazonienilor, că nu e vorba doar de profit, calcule, produse etc. ci și despre o comunitate care evoluează în permanență și care pune suflet în acest uriaș proiect.

 

Succes!

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2021