Începând cu 2020, peste 40% dintre utilizatorii de internet fac cumpărături pe Amazon special pentru acces la evaluările și recenziile produselor.

Cu toate acestea, așteptările nu se opresc aici. Aproximativ jumătate dintre acești utilizatori (în funcție de vârstă) se așteaptă să vadă peste 100 de recenzii atunci când caută un anumit produs.

Având în vedere că recenziile Amazon (cantitate și calitate) sunt printre cele mai importante lucruri, vânzătorii ar trebui să fie la curent cu fiecare instrument la dispoziția lor, în special cu cele gratuite.

Ce este Amazon Vine?

Amazon Vine este un program de recenzie a clienților care selectează manual recenzii de încredere pentru a primi produse gratuite de la furnizorii participanți și a-și lăsa recenziile. Acești recenzori Amazon sau Vine Voices sunt aleși pe baza clasamentului lor de recenzii pe Amazon. Acest scor este atribuit în funcție de utilitatea, calitatea și cantitatea recenziilor lor, conform evaluării altor utilizatori Amazon.

 

 

Amazon Vine oferă cumpărătorilor Amazon feedback transparent pentru a lua decizii de cumpărare în cunoștință de cauză, oferindu-i în același timp, furnizorului, recenzii garantate (și timpurii) ale produselor.

Toate produsele Vine sunt trimise de vânzători către Amazon și distribuite de Amazon către Vine Voices. Furnizorii nu au niciun contact cu Vine Voices și nu au nicio influență asupra cărora Vine Voices își vor revizui produsele.

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2020

Atâta timp cât examinatorii Vine respectă ghidurile de postare ale Amazonului, feedback-ul lor este încurajat să fie complet obiectiv.

Clienții care scriu în mod constant recenzii utile și își dezvoltă reputația de expertiză în anumite categorii de produse sunt cel mai probabil invitați în program.

Pentru a vă înscrie în programul Amazon Vine trebuie să fiți un vânzător înregistrat pe Amazon și să aveți configurat rolul reprezentantului mărcii în contul lor.

Pentru ca produsul tău să fie eligibil pentru programul Vine Reviewer, acesta trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

 

Trebuie să fie o ofertă FBA – Aceasta este în primul rând pentru a proteja anonimatul Vine Voices. Amazon acționează ca „intermediar” și păstrează în siguranță informațiile private ale tuturor.

Trebuie să ai inventar disponibil

Trebuie să ai mai puțin de 30 de recenzii publicate – Nu poți aduna mai mult de 30 de recenzii în total despre produse și să te înscrii în Vine.

Listarea produselor înscrise trebuie să aibă o imagine, o descriere și un titlu

Produsele înscrise cu succes în programul Vine se vor reflecta în comenzile tale cu un preț de 0 și un client fără nume. Nu îți face griji când vezi acest lucru – este o procedură standard de operare pentru a păstra anonimatul pentru recenzorii Vine.

 

 

Important! Ce se întâmplă dacă primești o recenzie negativă prin Vine?

Amazon Vine este un ecosistem anonim și închis, ceea ce înseamnă că nu este permis niciun contact între evaluatorii și vânzătorii Vine. Atâta timp cât o recenzie Vine se încadrează în liniile directoare Amazon privind revizuirea produselor, nu poate fi eliminată doar pentru că este o recenzie negativă. Întreaga idee din spatele Vine este autenticitatea – recenziile trebuie să rămână imparțiale și oneste.

Un alt aspect foarte interesant este că Amazon Vine este gratuit… deocamdată. Potrivit Amazon, înscrierile efectuate în această „perioadă promoțională” curentă nu vor fi facturate. Dacă ești interesat să vizitezi Vine cât este gratuit, nu există timp mai bun decât prezentul.

Succes!

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2020