Amazon Live este o nouă modalitate foarte bună de a vinde.

Amazon Live le oferă vânzătorilor o platformă de marketing video în direct, pentru ca aceștia să-și poată duce angajamentul la un nou nivel.

În 2014, Amazon a cumpărat Twitch (platforma de streaming foarte populară). Deși Amazon Live nu este prima incursiune a companiei în spațiul de streaming live al comerțului electronic, ei au început de curând să o perfecționeze.

Amazon Live îi oferă companiei tale capacitatea de a interacționa cu cumpărătorii în timp real, creând o platformă pentru a îți putea prezenta produsele și a interacționa direct cu cumpărătorii, printr-un videoclip live (și chat).

Platforma Amazon Live îți oferă trei direcții de interacțiune de ultimă generație cu clienții și se bazează pe trei concepte: inspirație, informare și conexiune. Acestea nu sunt concepte noi, de exemplu, dar libertatea în care ți se oferă un feed live cu marca Amazon este ceva la care mulți vânzători Amazon nu au acces.

 

 

  1. Inspirație: introdu și evidențiază noi produse în direct pentru a le oferi cumpărătorilor Amazon încrederea care le va alimenta decizia de cumpărare.
  2. Informare: ofertele speciale, caracteristicile vizuale ale produselor și demonstrațiile oferă cumpărătorilor o idee clară despre modul în care produsul tău îi va ajuta. Cu cât un client înțelege mai bine modul în care produsul tău le rezolvă problema, cu atât sunt mai înclinați să „adauge în coș”. Nu lăsa nicio îndoială în mintea lor.
  3. Conexiune: utilizând o funcție dedicată de chat live, întrebări pe teren de la cumpărători în timp real, reducând la aproape nimic distanța digitală dintre marca ta și potențialii clienți.
Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2020

Arătându-le cumpărătorilor Amazon ceva ce nu au mai văzut până acum este una dintre cele mai bune modalități de a-ți depăși concurența. Amazon Live este ocazia perfectă de a crea fluxuri live tematice pentru a atrage atenția în perioadele populare de cumpărături precum Black Friday, Cyber ​​Monday, Amazon Prime Day, înapoi la școală etc.

Practic, ești transparent și eficace luând aceste decizii, decizii pentru care, cu siguranță, vei fi apreciat.

ATENȚIE! Deocamdată această aplicație este disponibilă doar în SUA (dar, știm că se va extinde).

Marketingul video este o armă obligatorie în arsenalul oricărui vânzător.

 

 

Se merge pe filosofia canalul tău … publicul tău

Atunci când un cumpărător Amazon se conectează la unul dintre fluxurile tale, acesta va vedea un buton „Urmăriți în flux”. Acest lucru funcționează similar cu funcția „Abonați-vă” de pe YouTube, ceea ce face incredibil de ușor pentru oameni să rămână la curent cu ceea ce faci.

Când vei intra în direct în viitor, Amazon va trimite o notificare “push” către fiecare persoană care îți „urmărește” canalul. De-a lungul timpului, pe măsură ce îți vei construi “armata de adepți”, vei observa că videoclipurile tale vor deveni tot mai eficiente. În plus, poți utiliza Amazon Live ca o platformă verbală de căutare-găsire-cumpărare. De exemplu, când afișezi o imagine a produsului tău în flux, informezi oamenii cum să îl găsească exact pe Amazon.

Desigur, când va fi disponibilă această aplicație cam peste tot, vei observa că unul dintre trend-uri este să iei legătura cu un influencer Amazon care să te ajute.

Articolul acesta este, cum au fost și altele, benefic pentru următorii tăi pași ca amazonian. E foarte important să privești către viitor și să te pregătești încă de pe acum, pentru a da randamentul cel mai bun.

 

Succes!

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2020