Așa cum ți-ai dat seama, Amazon e un mediu în care aerul e din ce în ce mai curat.

Transparența, modul în care te prezinți, arată că de fapt ai încredere în afacerea ta, în furnizorii tăi și în întreg conceptul.

Probabil știi că au fost cazuri în care au fost suspendați vânzători înainte de prima vânzare, din cauze ce țin de autenticitate.

Un gigant ca Amazon are hibele lui, e firesc, însă își permite să ajungă până la os când vine vorba de seriozitate și securitate. Dacă nu există buna intenție, atunci e posibil să vezi și partea mai puțin plăcută (pe bună dreptate) a acestui ecosistem.
Nu poți spune că totul se îndreaptă către o direcție în care trebuie să te temi și de umbra ta, dar ai face bine să îți protejezi contul de vânzător.
Mulți experți sunt de părere că sunt luate măsuri cam aspre, în pripă, într-un fel, pare că se trage întâi și apoi se somează.

 

 

Având în vedere regulile, Amazon vrea practic să vadă de unde ai cumpărat produsele, înainte de a le vinde. Acest lucru este ușor incompatibil cu modul dropshipping, care se referă la cumpărarea de la furnizori numai după primirea unei comenzi de la client.
Nu trebuie văzută situația ca și cum dracu e negru, pentru că cel mai adesea ți se va solicita dovada autencității sub formă de facturi și scrisori de autorizare. E important să fii fair și să ai documentele necesare pentru că altfel riști să ți se suspende contul.

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2019

E firesc să te adaptezi normelor impuse și să fii informat cu privirile la modificările survenite, nu poți să te culci pe o ureche, să devii superficial.

 

 

Lucrurile încep să miroasă urât atunci când mărcile pe care le vinzi te vor reclama pentru modul în care îți desfășori activitatea. Evită astfel de lucruri și concentrează-te să iasă totul ca la carte. Altfel, cei de la Amazon vor analiza și dacă li se pare că lucrurile nu sunt făcute respectând întocmai regulamentul, nu te văd bine…
Uite, un sfat bun și care te pune la adăpost e să vinzi doar produsele pentru care ai documentație de aprovizionare acceptabilă.
Grijă mare la “pălăriile negre” care sunt sfătuitori de 2 lei, ce încearcă să te influențeze negativ. Nu le da bani și nu asculta balivernelor unora care nu fac altceva decât să păcălească.
Fii ancorat în realitatea amazoniană, nu călca strâmb, deoarece e posibil să fii interzis pentru totdeauna și să nu-ți poți recupera nici fondurile adunate.

 

Nu arăta cu degetul, nu asta e ideea, x face la fel, eu de ce nu pot? Ideea e să se elimine astfel de practici, care îngreunează tot acest sistem construit în beneficiul nostru.
Ai un rol important în acest angrenaj și ar fi păcat să ieși din joc pentru că ai găsit o ușă secretă în perete. Gândește-te pe termen lung și nu te lua după alții, analizează întreg conceptul și ia deciziile corecte, așa cum sunt convins că faci deja.

 

Succes!
Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2019