Azi discutăm despre consistența și durabilitatea afacerii tale pe Amazon, pentru că nu cred că te-ai apucat de antreprenoriat ca să dai tunuri (care nu există).

După cum deja știi, Amazon îți aduce un venit constant bun, acum, depinde de tine cât reușești să evoluezi și cum îți gestionezi afacerea pentru a face saltul către un alt nivel.

 

Azi vom vorbi și despre o nouă inițiativă lăudabilă, Amazon Climate Cledge Friendly:

  1. Începând cu 23 septembrie 2020, Amazon a anunțat oficial lansarea noii lor inițiative Climate Pledge Friendly. Acest program de etichetare este conceput pentru a ajuta clienții să descopere și să cumpere produse durabile.Produsele care îndeplinesc cel puțin una sau mai multe dintre cele 19 certificări diferite de sustenabilitate, inclusiv certificarea Compact by Design de la Amazon, pot primi eticheta Climate Pledge Friendly pe listă. Acest lucru înseamnă pentru clienți că produsele ajută la conservarea lumii naturale sau la reducerea amprentei de carbon asociate îndeplinirii comenzii. 

     

    Cum să obții produsele certificate pentru programul Climate Pledge Friendly?

    Pentru ca produsele tale Amazon să se califice pentru programul Climate Pledge Friendly, trebuie să obții una sau mai multe dintre certificările de sustenabilitate terțe sau certificatele Compact by Design ale Amazon. Certificările terților sunt acordate de agenții guvernamentale, laboratoare independente și organizații non-profit care au colaborat cu Amazon pentru această inițiativă.

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2020

Uită-te peste lista certificărilor Amazon a Climate Pledge Friendly pentru a vedea dacă produsele tale îndeplinesc întocmai cerințele lor. Dacă ești sigur că produsele tale intră în această categorie, trebuie să contactezi certificatorul pentru a obține aprobarea produsului. În calitate de vânzător, trebuie să te asiguri că certificarea ta este validată și să confirmi că certificatorul a furnizat Amazon date relevante la nivel de produs.

O informație utilă e că deși nu există nicio taxă pentru participarea la programul Climate Pledge Friendly, pot exista taxe asociate fiecărei certificări de sustenabilitate.

 

Practic, Amazon face o mutare extraordinară, care nu e numai o superidee de marketing, ci și o modalitate de a arăta lumii că acesta este modul în care trebuie să privim către viitorul nostru și al urmașilor noștri. Avem responsabilitatea să le lăsăm copiilor o planetă locuibilă, ori, dacă nu ne schimbăm și nu devenim ecologiști (fără a ne înscrie în partid neapărat și a ne lăuda fără sens) e posibil ca singura soluție pentru ca rasa umană să supraviețuiască să fie colonizarea unei alte planete(nu bat câmpii, e doar o constatare).

 

 

Trebuie să fim responsabili și să nu privim reciclarea și grija pentru natură, ca ceva neimportant, după cum am tot auzit, schimbarea vine de la fiecare și chiar e adevărat.

 

Iată ce poți face, dragă prieten:

*Poți reduce nevoile de hârtie utilizând facturarea electronică sau salvând documente pe hard disk, în loc să le imprimi.

*Poți cumpăra și utiliza dispozitive eficiente din punct de vedere energetic, cum ar fi laptopuri, becuri și imprimante.

*Deși ceva mai dificil de realizat, poți trece la energie regenerabilă prin instalarea de panouri solare sau folosind energia eoliană pentru a-ți alimenta biroul.

* Conservarea apei: începe făcând un audit al apei pentru a vedea câtă apă utilizează de fapt afacerea ta, apoi efectuează modificări (cum ar fi instalarea toaletelor cu debit redus sau dublu), în consecință.

* Produse și ambalaje durabile: dacă fabrici produse electronice, aceasta poate însemna crearea unui produs mai eficient din punct de vedere energetic. Sau, când vine vorba de ambalare, poți folosi materiale compostabile și / sau reciclabile.

*Ai grijă de viitor: le poți demonstra clienților cum să arunce în mod corespunzător produsul și / sau ambalajul acestuia atunci când au terminat cu acesta (și le poți arăta care piese sunt compostabile și / sau reciclabile).

 

Dacă îți surâde ideea, fă-ți o afacere Amazon eco și vei fi, cu siguranță, mult mai satisfăcut de rezultatele pe care le vei avea.

Deși, la început, vei vedea niște costuri puțin mai ridicare pentru a pune fundația unui sistem bazat pe reguli ecologice, apoi, crede-mă, va merita micul efort și vei sesiza cum, în timp, vei aveam costuri mult mai mici la utilități (și nu numai).

 

Ca o predicție, pe termen mediu, marea majoritate a antreprenorilor vor opta pentru acest mod de a face business.

 

Succes!

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2020