Nu mai e nevoie să adaug nimic, sunt convins că ești la curent cu faptul că Marea Britanie iese din Uniunea Europeană.

Cum ne va afecta pe toți? Rămâne să îți explic câte ceva în acest articol.

Dacă vinzi produse pe piețele Amazon din Marea Britanie și Uniunea Europeană, fii pregătit pentru câteva schimbări care îți vor afecta afacerea ta FBA.

Din cauza Brexit-ului, Amazon a anunțat pe 14 iulie că operațiunile FBA din Marea Britanie vor fi împărțite de UE. Asta înseamnă că nu vei mai putea să îndeplinești toate comenzile de pe piața europeană de la un depozit din Marea Britanie.

În prezent, Marea Britanie și UE se află într-o fază de tranziție. Acordurile existente sunt menținute până la 30 decembrie 2020. Începând cu 1 ianuarie 2021, Marea Britanie va părăsi oficial UE.

 

 

Anunțul oficial al Amazon:

“La 31 ianuarie 2020, Marea Britanie a părăsit UE și a intrat într-o perioadă de tranziție în care sunt păstrate aranjamentele existente până la 31 decembrie 2020. Marea Britanie urmează să părăsească formal Piața Unică și Uniunea Vamală a UE de la 1 ianuarie 2021.”

Deși negocierile dintre Marea Britanie și UE sunt în desfășurare (inclusiv determinarea tarifelor) și încă mai sunt de pus la punct anumite aspecte, știm că de la 1 ianuarie 2021 va exista o frontieră vamală între Marea Britanie și UE, care va avea un impact asupra întreprinderilor ce lucrează peste această frontieră.

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2020

Ofertele FBA care utilizează EFN nu vor fi îndeplinite peste granița UK-UE.

Transferurile de inventar pan-europene FBA se vor opri între Marea Britanie și UE (cu toate acestea, FBA pan-europeană va continua să transfere stocurile în regiunea UE, susținând vânzările pe site-urile din Germania, Franța, Italia și Spania)

Pentru a atenua impactul acestor modificări, ar trebui să iei în considerare împărțirea inventarului și trimiterea acestuia la un centru de colectare din Marea Britanie și UE, astfel încât să ai stoc suficient.

Acest lucru poate solicita să îți livrezi produsele peste noua frontieră vamală dintre Regatul Unit și UE și să furnizezi informații suplimentare ca parte a unei declarații vamale.

 

Afacerea ta Amazon va continua să funcționeze la fel ca de obicei până la 1 ianuarie 2021. Totuși, nu mai e foarte mult timp până la finalul anului 2020, așa că poți începe să te gândești la anumite lucruri încă de pe acum, pentru a te pregăti pentru Brexit.

Pentru că, odată cu 1 ianuarie 2021, Amazon nu va mai îndeplini articolele EFN (European Fulfilment Network) peste granița Regatul Unit-UE, vânzătorii vor avea nevoie de TVA-uri separate pentru fiecare țară în care este stocat inventarul lor.

 

Transferurile de inventar pan-european FBA între Marea Britanie și UE se vor opri.

Cu Pan-European FBA, vânzătorii din Marea Britanie trimit toate stocurile lor la un singur depozit din Marea Britanie. Amazon distribuie apoi inventarul în toate țările UE. În acest fel, inventarul tău este mai aproape de clientul final.

În calitate de vânzător pan-european ești responsabil doar de taxa de îndeplinire a pieței unde se va vinde produsul.

 

 

E foarte important, dacă ești direct afectat de Brexit, să fii tot timpul pus la punct cu privire la informațiile care vin în urma negocierilor dintre UK și UE. Nu trebuie să îți scape nimic din vedere, pentru că orice mică decizie luată de cele două mari puteri, ți-ar putea schimba radical modul în care îți plănuiești bunăstarea afacerii (informațiile complete le găsești pe site-ul guvernului britanic).

Nu știm încă toate detaliile Brexit-ului, dar sunt convins că se vor găsi soluții bune la masa tratativelor.

 

Succes!

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2020