Una dintre cele mai frecvente întrebări adresate de noii vânzători Amazon este: „De unde pot cumpăra produse pentru a vinde pe Amazon?”

Deși există câteva răspunsuri diferite la această întrebare, răspunsul unui vânzător cu experiență va fi cel mai probabil „Alibaba”. Alibaba este un loc foarte bun pentru vânzătorii de toate nivelurile de experiență pentru a obține milioane de produse diferite.

Ce este Alibaba?

Alibaba este o platformă globală de comerț electronic între companii, care conectează vânzătorii și mărcile, cu producătorii și furnizorii. Dacă dorești să creezi produse personalizate pentru marca ta, aici îți poți îndrepta privirea.

 

Spre deosebire de site-urile de comerț electronic tradiționale, cum ar fi Amazon, unde consumatorii efectuează achiziții unice, Alibaba este o platformă în care companiile achiziționează produse în vrac pentru a revinde online sau într-un magazin fizic.

 

Alibaba te conectează cu diferiți furnizori din întreaga lume, astfel încât să poți găsi produse de calitate la prețuri extrem de mici, chiar dacă nu ești un nume mare. Indiferent dacă ești directorul general al unei mari corporații sau conduci o afacere Amazon pe cont propriu, te poți înscrie și obține produse de la Alibaba.

 

 

Mulți vânzători Amazon folosesc Alibaba pentru a obține produse, datorită site-ului ușor de utilizat și a prețurilor mici. Majoritatea producătorilor pe care îi întâlnești pe platformă vor avea sediul în China, unde pot produce bunuri de calitate la un preț mult mai accesibil decât, să zicem, în Statele Unite sau Canada.

Orice vânzător poate merge la Alibaba chiar acum și poate căuta tipul de produs care îl interesează și îl poate găsi la mii de potențiali furnizori. Găsirea unui producător pentru produsul tău e floare la ureche.

 

Pentru ce tipuri de produse este bun Alibaba?

Utilizează Alibaba dacă-ți dorești să-ți creezi propriul produs cu etichetă privată, unic pentru marca ta. Dacă ai propriul tău logo personalizat și / sau specificații de proiectare pentru un produs, Alibaba este un loc bun pentru a găsi furnizori care pot face ca ideile tale să devină realitate.

 

NU utiliza Alibaba pentru a cumpăra produse de marcă. Deși există mulți furnizori de renume pe Alibaba, există unii care încearcă să vândă produse contrafăcute ale unor mărci mari precum Disney sau Nike. Unele produse ar putea părea tentante, dar ar trebui să iei în calcul ce am scris mai sus. Vânzarea de produse contrafăcute pe Amazon este strict interzisă. Nu încerca să vinzi produse contrafăcute pe Amazon; vei fi interzis permanent pe platformă dacă ignori politica lor împotriva contrafacerii.

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2021

Alibaba este în siguranță?

Pe scurt – da! În cea mai mare parte, Alibaba este foarte sigur pentru vânzători. Dar există lucruri de care trebuie să fii conștient atunci când folosești Alibaba, cum ar fi contrafacerile, escrocheriile de plată și furnizorii care trimit eșantioane de înaltă calitate, dar comenzi în vrac de calitate scăzută. Atunci când comanzi produse de la un furnizor, este probabil ca aceasta să fie o comandă mare, deci îți dorești să fii sigur că acea companie este legitimă.

 

La fel ca pe Amazon și pe Alibaba este concurență. Acesta este motivul pentru care este foarte important să contactezi mai mulți furnizori și să comanzi mostre pentru a le evalua înainte de a plasa o comandă mai mare.

 

 

Alibaba oferă un portal securizat de plată pentru toate tranzacțiile, astfel încât să fii sigur că informațiile tale de plată sau de card de credit sunt ok. De asemenea, oferă un serviciu de protecție a comenzilor numit Trade Assurance, care îți va restitui banii când calitatea produsului este diferită de ceea ce ai discutat cu furnizorul, precum și când comanda ta nu a fost expediată la timp.

Atâta timp cât efectuezi plățile prin sistemul de plăți Alibaba, banii tăi vor fi în siguranță.

 

 

Cum să decizi ce să vinzi pe Amazon

Înainte de a găsi furnizori pe Alibaba, trebuie să îți dați seama ce-ți dorești să vinzi pe Amazon! Dacă ești un vânzător începător, de obicei dorești să te concentrezi pe produsele cu cerere mare și concurență redusă. Acest lucru îți va oferi cele mai mari șanse de a concura cu mărci deja consacrate pe nișa ta.

 

Cercetarea produselor este un pas foarte important în călătoria pe care o face un vânzător Amazon, deci asigură-te că îți aloci timp pentru a analiza corect produsele pe care dorești să le vinzi.

 

Cum să găsești furnizori pe Alibaba?

După ce știi ce produs vei vinde, găsește furnizori pentru acesta! Dacă ai căutat produse pe Amazon, Alibaba funcționează cam la fel. Pur și simplu dai o căutare de cuvinte cheie și vezi ce apare. Acum poți să derulezi și să vezi ce produse îți stârnesc interesul. Simplu, nu?

 

Succes!

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2021