Brand-urile mici de pe Amazon generează o mulțime de beneficii economice și, dacă te gândești puțin, ceea ce spun e relevant.

Aproximativ 50% din toate articolele vândute pe Amazon sunt listate de IMM-uri (întreprinderi mici și mijlocii)

În 2020, IMM-urile de pe piața Amazon din SUA reprezintă aproximativ 1,1 milioane de locuri de muncă – o creștere de 133% față de 2019.

Aceasta include locuri de muncă pentru șoferii de livrare – mai mult de 82.000 prin intermediul partenerilor de servicii de livrare, pentru a fi exact.

IMM-urile contribuie, de asemenea, la îmbunătățirea calității vieții pentru vânzători și familiile lor: în timp ce câștigurile Amazon finanțează uneori vise secundare, cum ar fi achizițiile de lux și escapadele fanteziste, ele sunt mai des utilizate pentru a plăti datorii sau pentru a sprijini persoanele aflate în întreținere, cum ar fi copiii sau părinții în vârstă.

În 2020, mulți consumatori au acordat prioritate sprijinirii întreprinderilor mici și locale, deoarece COVID-19 continuă să perturbe economiile regionale. Deși cumpărăturile locale și în magazine nu pot fi întotdeauna fezabile în aceste vremuri, oamenii pot totuși sprijini întreprinderile mici cumpărând pe Amazon.

Probabil sunteți destui cei care citiți acest articol și faceți parte din categoria IMM-urilor. DA, sunteți extrem de importanți în ecosistemul Amazon! Asta nu înseamnă că nu vă puteți dezvolta, nicidecum. Nu există limite!

 

 

IMM-urile pot alege dintr-o varietate de modele de afaceri profitabile pe Amazon – și deseori rulează mai mult de unul câte unul. Iată-le, listate după popularitate printre vânzători:

 

Private label (marcă proprie): 71%

Retail sau online arbitrage: 35%

Wholesale: 26%

Dropshipping: 8%

Handmade: 6%

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2020

Fie că își vând propriile produse (lucrate manual sau provin de la un furnizor) sau listează articole de la alte mărci, antreprenorii de comerț electronic devin oameni de succes pe Amazon.

Pentru majoritatea vânzătorilor, conducerea unei afaceri Amazon este profitabilă. Aproape trei sferturi din vânzătorii Amazon aduc vânzări lunare de peste 1.000 USD, 39% dintre aceștia realizând cel puțin 10 ori mai mult în fiecare lună.

Majoritatea vânzătorilor cheltuiesc 5.000 USD sau mai puțin pentru a-și lansa afacerea, ceea ce e mai mult decât rezonabil. Și, în timp ce Amazon percepe taxe pentru a vinde pe platforma sa – de obicei un comision de 15% pentru fiecare unitate vândută – FBA sau FBM și-au redus dramatic operațiunile de zi cu zi, dat fiind faptul că Amazon vă ajută cu stocarea mărfii, cu împachetatul și cu expedierea articolelor către clienți. În general, majoritatea vânzătorilor utilizează FBA și se consideră profitabili.

 

 

Amazon ajută foarte mult IMM-urile datorită programelor de marketing interne, care îmbunătățesc vizibilitatea și cresc valoarea.

IMM-urile pot alege acum dintr-o serie de opțiuni de finanțare pentru afacerile lor de comerț electronic, de la împrumuturi la linii de credit de milioane de dolari – unele chiar de la Amazon. Cu mai multe opțiuni de finanțare adaptate companiilor online, este mai ușor ca niciodată să finanțezi o IMM pe Amazon.

Amazonienii sunt destul de uniți și de asta sunt convins că afacerile mici și mijlocii vor fi ajutate de cei care știu deja cât de greu e să fii la început de drum și să vrei să treci cât mai repede de partea antreprenorilor de mare succes.

Pentru că e sfârșit de an, sunt convins că de câteva zile te întrebi: cum a fost 2020? Multe lucruri nu au depins de tine, altele au depins și au ieșit bine. Rămân la părerea că, atât timp cât suntem sănătoși, putem face orice schimbare în viața noastră, pentru a  evolua pe partea antreprenorială(și nu numai). Va trece definitiv și experiența asta mai puțin plăcută și vei vedea că unele lucruri care ți se păreau extrem de greu de depășit sunt, de fapt, doar mici obstacole.

Un An Nou mult mai bun!

 

Succes!

Ghidul începătorului
De ce și cum să construiești o afacere profitabilă pe Amazon în 2020