7 Motive Pentru Care Amazon Iti Poate Suspenda Contul de Seller

 

Vânzarea pe site-ul Amazon (activarea contului de seller) este un privilegiu care poate fi insa retras in anumite conditii, respectiv restabilit, daca sunt indeplinite conditiile care au fost solicitate dupa suspendarea contului.

 

Printre cele mai frecvente motive pentru care vânzătorilor li se pot suspenda conturile de seller se numara:

 

  1. vanzarea de produse contraf─âcute

 

Trebuie s─â cumperi produsele pe care le vinzi pe Amazon de la un comerciant autorizat de proprietarul m─ârcii, cu drepturi de rev├ónzare. Tocmai din acest motiv recomandabil este sa folose╚Öti Alibaba pentru identificarea partenerilor tai din China. Dar ╚Öi aici trebuie s─â ai grij─â ce furnizor alegi. Po╚Ťi s─â afli de aici mai multe despre alegerea furnizorului intr-un mod corect.

Exist─â un alt scenariu ├«n care, ├«ncerc├ónd s─â ├«nfrunte competi╚Ťia, unii selleri fac afirma╚Ťii false despre concurenti.

Alteori v├ónz─âtorii cump─âr─â produse de pe eBay, pe care le v├ónd pe Amazon. Evident c├« la solicitarea Amazon, ei nu pot ├«nainta pentru a fi verificate de c─âtre Amazon facturile de provenien╚Ť─â a m─ârfii.

 

 

Exist─â dou─â rezolu╚Ťii la aceste tipuri de reclama╚Ťii:

 

Furnizeaz─â facturile de la un distribuitor autorizat.

╚śterge permanent produsul r─âu, ofer─â clien╚Ťilor un ramburs.

Amazon a format o re╚Ťea pentru a ├«ncerca s─â elimine falsificatorii. Ace╚Öti v├ónz─âtori sunt introdu╚Öi prin procesul de ├«nregistrare sau de suspendare a contului ├«mpreun─â cu falsificatorii.

 

 

  1. Încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală

 

Drepturile de proprietate intelectuala sunt încălcări ale drepturilor de autor sau ale mărcilor comerciale.

Pl├óngerile facute de de╚Ťin─âtorii acestora conduc la blocarea contului de seller, situa╚Ťie care poate fi deblocat─â prin trimiterea unui plan de ac╚Ťiune conform c─âruia oferi asigur─âri c─â nu mai vinzi produsul respectiv ╚Öi c─â ├«l vei elimina din inventarul t─âu.

 

 

 

  1. Performan╚Ťa slab─â a v├ónz─âtorului

 

Aceasta const─â ├«n expedierea t├órzie a produselor c─âtre clien╚Ťi, livrarea de produse cu defecte ┬áde fabrica╚Ťie (nedescoperite la controlul de calitate ori deteriorate ├«n timpul transportului), c├ót ╚Öi ├«n anularea comenzilor ├«nainte de a fi solu╚Ťionate.

Aceste probleme sunt rezolvate prin eviden╚Ťierea de m─âsuri care include programe complete si complexe de control al calit─â╚Ťii (quality check).

  1. Conturi similare

 

Este ├«mpotriva politicilor Amazonului s─â ai mai multe conturi, iar v├ónz─âtorii sunt adesea suspenda╚Ťi deoarece deschid un alt cont sub un alt nume sau companie, folosind un alt calculator.

Baza de date Amazon este foarte bun─â. Coordoneaz─â multe date pentru a verifica un cont cu altul, cum ar fi adresa IP, computerul folosit, acela╚Öi birou sau adres─â de domiciliu pentru 2 sau mai multe conturi, acela╚Öi nume, aceea╚Öi loca╚Ťie geografic─â, aceea╚Öi rela╚Ťie bancar─â ╚Öi produse conexe.

 

 

  1. Erori de afișare

 

Acest lucru se ├«nt├ómpl─â atunci c├ónd un produs nu se potrive╚Öte cu pagina detaliilor, varia╚Ťiile produselor nu sunt clasificate corect, imaginile sau ├«nregistr─ârile au informa╚Ťii care ├«ncurajeaz─â clientul s─â plece ├«n afara site-ului Amazon. Acestea pot fi rezolvate printr-o revizuire a list─ârii.

 

 

  1. Manipularea review-urilor

 

Este ├«mpotriva politicilor Amazonului de a oferi orice fel de stimulente sau reduceri ├«n schimbul sau ├«n speran╚Ťa unui review pozitiv. V├ónz─âtorul ar trebui s─â utilizeze numai instrumente de feedback care sunt compatibile 100% cu Amazon.

 

 

  1. Furtul Listingului

 

Aceasta se întâmplă atunci când un listing al vânzătorului este preluat de cineva care vinde un produs knockoff sau un produs care nu se potrivește cu pagina de înscriere. În cazul în care clientul are o marcă comercială înregistrată, un avocat poate trimite o scrisoare de încetare și respingere s vanzatorului fals și poate depune o notificare de retragere către Amazon.

 

Dac─â nu exist─â o protec╚Ťie a m─ârcii comerciale, dar produsul concurent nu se potrive╚Öte ├«n mod corespunz─âtor cu produsul men╚Ťionat, inclusiv cu ambalajul, acesta poate fi adesea eliminat din lista de produse.