Vânzarea pe site-ul Amazon (activarea contului de seller) este un privilegiu care poate fi insa retras in anumite conditii, respectiv restabilit, daca sunt indeplinite conditiile care au fost solicitate dupa suspendarea contului.

 

Printre cele mai frecvente motive pentru care vânzătorilor li se pot suspenda conturile de seller se numara:

 

  1. vanzarea de produse contrafăcute

 

Trebuie să cumperi produsele pe care le vinzi pe Amazon de la un comerciant autorizat de proprietarul mărcii, cu drepturi de revânzare. Tocmai din acest motiv recomandabil este sa folosești Alibaba pentru identificarea partenerilor tai din China. Dar și aici trebuie să ai grijă ce furnizor alegi. Poți să afli de aici mai multe despre alegerea furnizorului intr-un mod corect.

Există un alt scenariu în care, încercând să înfrunte competiția, unii selleri fac afirmații false despre concurenti.

Alteori vânzătorii cumpără produse de pe eBay, pe care le vând pe Amazon. Evident cî la solicitarea Amazon, ei nu pot înainta pentru a fi verificate de către Amazon facturile de proveniență a mărfii.

 

 

Există două rezoluții la aceste tipuri de reclamații:

 

Furnizează facturile de la un distribuitor autorizat.

Șterge permanent produsul rău, oferă clienților un ramburs.

Amazon a format o rețea pentru a încerca să elimine falsificatorii. Acești vânzători sunt introduși prin procesul de înregistrare sau de suspendare a contului împreună cu falsificatorii.

 

 

  1. Încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală

 

Drepturile de proprietate intelectuala sunt încălcări ale drepturilor de autor sau ale mărcilor comerciale.

Plângerile facute de deținătorii acestora conduc la blocarea contului de seller, situație care poate fi deblocată prin trimiterea unui plan de acțiune conform căruia oferi asigurări că nu mai vinzi produsul respectiv și că îl vei elimina din inventarul tău.

 

 

 

  1. Performanța slabă a vânzătorului

 

Aceasta constă în expedierea târzie a produselor către clienți, livrarea de produse cu defecte  de fabricație (nedescoperite la controlul de calitate ori deteriorate în timpul transportului), cât și în anularea comenzilor înainte de a fi soluționate.

Aceste probleme sunt rezolvate prin evidențierea de măsuri care include programe complete si complexe de control al calității (quality check).

  1. Conturi similare

 

Este împotriva politicilor Amazonului să ai mai multe conturi, iar vânzătorii sunt adesea suspendați deoarece deschid un alt cont sub un alt nume sau companie, folosind un alt calculator.

Baza de date Amazon este foarte bună. Coordonează multe date pentru a verifica un cont cu altul, cum ar fi adresa IP, computerul folosit, același birou sau adresă de domiciliu pentru 2 sau mai multe conturi, același nume, aceeași locație geografică, aceeași relație bancară și produse conexe.

 

 

  1. Erori de afișare

 

Acest lucru se întâmplă atunci când un produs nu se potrivește cu pagina detaliilor, variațiile produselor nu sunt clasificate corect, imaginile sau înregistrările au informații care încurajează clientul să plece în afara site-ului Amazon. Acestea pot fi rezolvate printr-o revizuire a listării.

 

 

  1. Manipularea review-urilor

 

Este împotriva politicilor Amazonului de a oferi orice fel de stimulente sau reduceri în schimbul sau în speranța unui review pozitiv. Vânzătorul ar trebui să utilizeze numai instrumente de feedback care sunt compatibile 100% cu Amazon.

 

 

  1. Furtul Listingului

 

Aceasta se întâmplă atunci când un listing al vânzătorului este preluat de cineva care vinde un produs knockoff sau un produs care nu se potrivește cu pagina de înscriere. În cazul în care clientul are o marcă comercială înregistrată, un avocat poate trimite o scrisoare de încetare și respingere s vanzatorului fals și poate depune o notificare de retragere către Amazon.

 

Dacă nu există o protecție a mărcii comerciale, dar produsul concurent nu se potrivește în mod corespunzător cu produsul menționat, inclusiv cu ambalajul, acesta poate fi adesea eliminat din lista de produse.

 

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *